Mikä näistä 10 reissaajatyypistä olet?

Mikä näistä 10 reissaajatyypistä olet?

Kuinka monta reissaajatyyppiä olet bongannut omilla matkoillasi? Niinpä. Aika monta! Kun asiaan kiinnittää huomiota, tietyt stereotypiat nousevat esiin– mikä seuraavista reissaajatyypeistä itse olet?

Matkustaminen avartaa maailmaa ja ajattelumallejasi, mutta hostelleissa ihmettelet myös reissaajien monenmoista kirjoa. Samalla opit asian jos toisenkin itsestäsi: miten suhtaudut uusiin tilanteisiin, epätietoisuuteen ja haasteisiin. Ei ole vain yhtä hyvää tai oikeaa tapaa tallata maailmalla!

1. Yksinäinen vaeltaja

Yksinäinen vaeltaja - Minkälainen reissaaja olet? Vapaa sielu, oman polkunsa kulkija, oman sisäisen rauhan etsijä. Yksinäinen vaeltaja voi ehdottomasti olla parasta mahdollista matkaseuraa hetkellisesti, mutta mitä todennäköisemmin hän reissaa yksin ja etsii tiensä paikallisten sekaan. Tapaat yksinäisiä vaeltajia tavallisesti vuorten huipuilla, paikallistoreilla ja luolasnorklauksilla.

2. Matkaopas

Matkaopas - Reissaajastereotypiat - KILROYJuna-aikataulut, hakaneulat, laastarit, aurinkorasva. Check, check, check ja check. Matkaopas tietää koko ajan, missä mikin vaatekappale on rinkan uumenissa, mihin aikaan hostellissa on check-out ja kuinka kauan matka lentokentälle kestää. Hänellä on vähintäänkin oman passinsa kopio – todennäköisesti myös muiden samassa porukassa matkaavien – ja vanhempien puhelinnumerot varmassa tallessa siistissä kansiossa.

3. Talousvelho

Talousvelho - Minkälainen reppureissaaja olet? Tarkka reissaaja, joka nauttii hyvistä diileistä ja järjestelmällisestä lähestymistavasta reissaamiseen. Talousvelho on koko ajan ajantasalla matkabudjetistaan ja vaihtaa ketterästi valuutasta toiseen nopeilla päässälaskutoiminnoilla. Hän käyttää mielellään aikaa parhaiden lentohintojen ja edullisimpien hostellihuoneiden etsimiseen. Talousvelho on reissuporukan ainoa, jonka ei tarvitse soittaa kotiin vanhemmille pyytääkseen avustusta matkakassaan vaikka reissu vähän venyisikin.

4. Spontaani reissaaja

Spontaani reissaaja - Miten itse toimit matkalla?Suunnitelma, mikä se sellainen on? Spontaani reissaajan tunnistaa usein siitä, että hän ei aina edes tiedä, missä kaupungissa milloinkin on. Hän on se, joka kysyy ohjeita lentokentälle 5 minuuttia viimeisen mahdollisen hetken jälkeen – ja jotenkin mystisesti ehtii siltä päämääräänsä! Spontaani reissaaja liittyy mukaan päiväretkelle tietämättä, mitä päivän ohjelmaan kuuluu. Hän hukkaa passinsa, rahansa ja paitansa, mutta löytää ne aina milloin mistäkin.

5. Herkuttelija

Herkuttelija - Minkälainen reissaaja olet?Katuruokaa, rohkeaa heittäytymistä outojenkin hajujen ja tuntemattomien raaka-aineiden edessä ja mitä mielenkiintoisempia tuttavuuksia sivukujien ravintoloissa. Herkuttelija kokee mielettömiä hetkiä ruokapöydän ympärillä ja katukivetyksellä ruoka-annos edessään paikalliset ja muut seikkailuhenkiset reissaajat seuranaan. Herkuttelija kiertää kaukaa turisteille tarkoitetut "paikallisruokaelämykset" ja kulkee omia polkujaan todellisen arkiruoan äärelle, missä päin maailmaa hän sitten reissaakin.  

6. Puhemies

Puhemies - Minkälainen reissaaja olet?Sosiaalinen ja tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa. Rakkauden – tai noh, ainakin lomaromanssin – lähetteliäs, joka jostain syystä omasta sinkkuudestaan huolimatta päätyy aina bongaamaan ja järjestämään täydellisen parin kavereilleen. Puhemies viihtyy erityisesti hostellien sosiaalisissa iltamissa ja erilaisilla päiväreissuilla muiden reissaajien kanssa. Hän bilettää yön pikkutunneille ja yhdistää pariskuntia pitkin reissuansa.

7. Adrenaliiiniaddikti

Adrenaliiniaddikti - Minkälainen matkaaja olet?Kiljuntaa, karjuntaa ja kauhun hetkiä – mikään ei tunnu riittävän adrenaliinisddiktille. Hänellä on ainutlaatuinen taito löytää kunkin reissukohteen hurjimmat huvittelut ja äärimmäiset seikkailut. Adrenaliiniaddiktille mikään ei oikein riitä ja hänen bucket-listansa on sekä kadehdittava että pelottava! Adrenaliiniaddkti on helposti houkuteltavissa mitä erikoisempiin seikkailuihin. 

8. Valokuvaaja

Valokuvaaja - 10 reissaajastereotypiaa - KILROYValokuvaaja näkee täydellisiä otoksia kaikkialla. Valokuvaaja on valmis odottamaan täydellistä valaistusta tuntikausia, mikä luonnollisesti saattaa ärsyttää reissukaveria. Illan päätteeksi kuvia katsellessanne, saatat ihmetellä, oletteko olleet ollenkaan samoissa paikoissa, sillä sen verran huima ero on valokuvaajan ja omien räpellyksiesi välillä! 

9. Kulttuurahmatti

Kulttuuriahmatti - Millainen matkaaja olet?Kulttuuriahmatti ei kaipaa reissun päällä matkaoppaita, sillä hän on tehnyt taustatyönsä huolella jo etukäteen! Kulttuuriahmatti liikkuu luontevasti kulttuurissa kuin kulttuurissa avoimin mielin. Hän tuntee paikallisen historian ja tarinat nähtävyyksien takana; hän tietää politiikasta ja päivän polttavista aiheista. Kulttuuriahmatti sulautuu paikallisten joukkoon niin maaseudulla kuin kaupungeissakin, kaaoksen ja uusien tapojen ja kielien keskellä. 

10. Minimalisti

Minimalisti - 10 stereotypiaa reissaajista - KILROY

Vähemmän on enemmän! Minimalisti pärjää reissussa vähällä: viisillä alushousuilla ja parilla paidalla pärjää hyvin Aasiassa ainakin pari kuukautta! Minimalisti karttaa materiaalia ja kerää matkalta vain muistoja ja kokemuksia. Minimalisti on valmis vaihtamaan paikaa nopeasti ja hän liikkuu ketterästi pienten kantamuksiensa kanssa ruuhkassakin. 


Joko olisi aika lähteä maailmalle selvittämään, minkälainen matkaaja itse oikein olet? Toimitko eri stereotypioiden tavoin eri tilanteissa ja voisitko astua sen oman mukavuusalueesi ulkopuolelle ja testata erilaista tapaa reissata ja kokea? Kun haluat aloittaa seuraavan reissusi suunnittelun, ota ihmeessä yhteyttä ja kartoita vaihtoehtojasi, kysy ohjeita ja pyydä tarjous unelmiesi matkasuunnitelmallesi.

Muita aiheeseen liittyviä postauksia
Ota yhteyttä