Opi espanjaa Quitossa & tee vapaaehtoistöitä Galapagossaarilla

Opi espanjaa Quitossa & tee vapaaehtoistöitä Galapagossaarilla

Oletko avoin ja haluat haastaa itsesi peruslomamatkaa mielenkiintoisempiin kuvioihin? Jos tunnistat itsesi tästä kuvauksesta, on tämä reissukombo juuri oikea valinta sinulle: yhdistä Ecuadorin reissuusi espanjan opiskelua ja vapaaehtoistöitä, kaupunkiseikkailuja ja ainutlaatuisesta luonnosta nauttimista. 

Lämmin tuulahdus toivottaa sinut tervetulleeksi, kun astut ulos lentokoneesta. Se tropiikin tuoksu ja lämpö, joka vie hetkessä lomafiilikseen; se tunne iholla, joka huomaamatta kääntää kasvot hymyyn. Saapuneiden aulassa sinua ollaan jo vastassa, ja pian aloitat ajomatkan Quiton kentältä, läpi häkellyttävien maisemien vaivatta ja ilman turhaa sählinkiä, kohti kaupungin historiallista keskustaa. 

Ei ollenkaan huono alku reissulle. Tässä vaiheessa vuorossa on intro-viikko ja espanjan opintoja ennen kuin siirryt Galapagoksen ainutlaatuisiin maisemiin vapaaehtoistöihin.  

Vapaaehtoistyöt Galapagoksella

Vapaaehtoityöprojektimme sijaitsevat San Cristobalin saarella, n. 1000 kilometrin päässä Ecuadorin rannikolta, Galapagossaarina tunnettuna saaristossa. San Cristobal on monien uljaiden ja koíehtovien maa- ja merieläinten kotisaari. Saarella sijaitsee myös saariston suurin makean veden järvi, Lagua El Junco.

Valittavanasi on kolme eri tyyppistä vapaaehtoistyön muotoa: värväydy opettajien avuksi paikalliseen kouluuun, anna aikaasi ja laita luovuutesi peliin lastentarhan lasten iloksi, tai tee osasi Galapagossaarten ainutlaatuisen luonnon suojelussa. Kaikissa projekteissa viikonloput ovat vapaita, joten sinulla jää aikaa myös omille seikkailuille.

Vapaaehtoistyö Galapagossaarilla - KILROY

Yhteisökoulussa opetetaan 4–18-vuotiaita. Jokaisella luokka-asteella on oma opettaja, jonka vastuulla opetus pääasiallisesti on. Englannin- ja liikunnantunneilla on omat opettajansa. Sinun tehtäväsi vapaaehtoisena on tukea opetusta apuopettajan roolissa, järjestää erilaisia tapahtumia ja tarjota lisäkäsiä sinne, missä niitä tarvitaan. 

Koulussa puhutaan espanjaa, mutta opettajat ovat tottuneita toimimaan vapaaehtoisten kanssa, joiden kielitaito ei vielä ole sujuvalla tasolla. Suosittelemme, että aloitat vapaaehtoiskokemuksesi kielikurssilla Quitossa. Näin herättelet mahdollisesti vanhoja oppeja ja uskaltaudut ottamaan kielitaitosi käyttöön – oli se sitten minkätasoinen tahansa.

Olet luonnollisesti sitä enemmän hyödyksi mitä paremmin kommunikoit espanjaksi ja mitä rohkeammin heittäydyt mukaan. Vastaavasti saat itse kokemuksestasi enemmän irti, kun olet valmis panostamaan siihen. Ja kielitaidostahan on hyötyä myös tulevilla reissuilla, työelämässä ja elämässä muutoinkin. 

Vapaaehtoistyöt Galapagossaarilla - KILROY

Lastentarhat tarjoavat päivähoitoa alle 5-vuotiaille lapsille, joiden vanhemmat työskentelevät päivisin. Tarhassa on aina tarvetta ylimääräisille käsille ja syleille! Tässä vapaaehtoisprojektissa päiväsi sujuu lasten kanssa leikkiessä ja avustaessasi paikallisia työntekijöitä erilaisten opetuksellisten aktiviteettien järjestämisessä. Tämä on täydellinen vaihtoehto luoville ja energisille vapaaehtoisille.

Vastaavasti kuin kouluihin keskittyvissä ohjelmissa, myös lastentarhassa päivittäinen kieli on espanja. Lasten kanssa touhutessa kielitaitosi saa hyvää harjoitusta: lapset puhuvat yksinkertaista kieltä eivätkä he välitä virheistä!

Luonnonsuojelu on luonnollisesti näkyvässä roolissa Galapagossaarilla. Saarten ainutlaatuinen eläimistö ja kasvisto tarjoaa unelmapaikan luonnosta kiinnostuneille vapaaehtoisille. Liity hetkellisesti joukkoon, joka tekee pitkäjänteistä esim. työtä metsänviljelyn parissa. Vapaaehtoisten työtehtäviin lukeutuu myös ruan kasvattaminen kilpikonnien suojelukeskukselle sekä luontopolkujen ylläpitotehtäviä.

Mitä vapaaehtoistyöpaketteihin sisältyy? 

  • Menopaluu-lennot Quitosta Galapagossaarille ja takaisin
  • Majoitus ohjelmaan osallistumisen ajan
  • Kyyti lentokentältä
  • Kaikki ohjelmassa tarvittavat materiaalit ja työvälineet
  • Kokeneen henkilökunnan tarjoama koulutus vapaaehtoisten työtehtäviin
  • Lahjoitus itse projektille

Espanjan opiskelua Quitossa

Vaikka espanjan taitosi olisikin jo hyvällä tasolla, hyödyt pienestä preppauksesta juuri ennen vapaaehtoistöitä: pienellä kertauksella otat kielen käyttöön aivan eri tavoin kuin täysin kylmiltään. 

Espnjan kielikurssi Quitossa soveltuu myös sinulle, joka on taklannut läpi vain espanjan alkeet. Kurssin aikana saat 20 tuntia kieliopetusta sekä infoa Quitosta ja Ecuadorista muutoinkin, totuttelet paikalliseen elämänmenoon ja opit hyödyllisiä tapoja ja sanontoja.

Kielikurssilla opiskelet tasoryhmissä, joten jokaiselle löytyy se oma ryhmä, jossa voi opiskella omalla tasollaan. 

Selaa vaihtoehtoja ja ota yhteyttä, jos kaipaat lisäinfoa tai apua itsellesi sopivan projektin valinnassa.

  

Muita aiheeseen liittyviä postauksia
Ota yhteyttä