Miksi Galapagossaarten pitäisi olla bucket listillasi

Miksi Galapagossaarten pitäisi olla bucket listillasi

Jos Galapagossaaret eivät vielä ole bucket listillasi, niin ne taatusti nousevat kärkikahinoihin, kun olet lukenut tästä uskomattomasta saarihyppelystä! Saarten asema yhtenä maailman huikeimpana luontokohteena on vain yksi syy, miksi niiden pitäisi olla tulevaisuuden kohteidesi listalla.

Galapagossaarten ihmisten elämä, uskomattamat maisemat vaelluksilla, snorklaus maailman rikkaimpiin kuuluvissa vesistöissä ja kuvankauniit, valkeat hiekkarannat tekevät siitä kokonaisuutena kutkuttavan mielenkiintoisen reissukohteen. Galapagossaarilla aktiviteettitarjonta on yhtä monimuotoisia kuin luontokin!

Galapagossaaret on pienten vulkaanisten saarten ryhmittymä Tyynellämerellä noin 1000 kilometriä Ecuadorin rannikolta. Paras tapa kokea saarten ihmeellinen luonto on saarihyppely kunnon leirielämätyyliin. Suosittelemme, että hyppäät reissuun osallistumalla kierrokselle, joka lähtee Quitosta, lennättää sinut suoraan saarille: Santa Cruz, Floreana, Isabela, ja Santa Cruz uudestaan!

Seikkailu Galapagossaarilla - KILROY

Santa Cruz

9 päivää kestävä Galapagossaarten kierros alkaa Santa Cruzin saarelta, jossa tutustut ensimmäisen 1,5 päivän aikana Charles Darwin Research Stationiin. Keskuksesta saat loistavan perehdytyksen Galapagossaarten ainutlaatuiseen luontoon, eläimiin ja alueen historiaan. Lisäksi koet saaren hulppeat ylängöt, näet jättiläiskilpikonnia ja vaellat ikiaikaisissa laavatunneleissa.

Santa Cruzilla siirryt Floreanan saarelle pikaveneellä.

Floreana

Floreanan saari on todellisen luonnonystävän paratiisi. Täällä vierailet paikallisyhteisössä ja maistat paikallisia ruokaerikoisuuksia. Anna varpaidesi upota rannan mustaan hiekkaan pitkän päivän jälkeen! Loberian rannalla snorklaat tai muuten vain pulahdat vilvoittelemaan; iltapäivästä taas suuntaat Floreanan harvakseltaan vierailuille ylämaille, mistä käsin tarkkailet lintuja ja muita villieläimiä.

Tekemistä Galapagossaarilla - KILROY

Isabela

Viidentenä reissupäivänä astut Isabelan saaren kamaralle. Seuraavat päivät ovat täynnä seikkailua ja luonnonvaraiseen ympäristöön tutustumista! Ensiksi vaellat Sierra Negran aktiivisen tulivuoren huipulle ja kierrät Galapagossaarten suurimman vulkaanisen kraaterin ympäri.

Tulivuoriseikkailun jälkeen hyppäät paattiin ja osallistut veneretkelle Las Tintoneras -pikkusaarelle Isabelan edustalla. Hyvällä tuurilla näet valkoevähaita, meri-iguaaneja, sinijalkasuulia, rauskuja ja pingviinejä. Lisäksi päiväohjelmaan kuuluu vierailu jättikilpikonnien kasvatuskeskuksessa. Pidä huoli, että olet harjoittanut valokuvaustaitojasi ennen reissulle lähtöä – Isabelalla sormi on nimittäin jatkuvasti laukaisijalla!

Galapagossaarten luonto ja eläimet - KILROY

Saariseikkailusi päättyy takaisin Santa Cruzin saarelle, jossa käppäilet Tortugan lahden maisemissa ja nappaat allesi kajakin, hyppäät laudan päälle surffituntien puitteissa tai yksinkertaisesti vain pulikoit mielin määrin turkoosissa meressä.

Kaikki hyvä loppuu aikanaan ja yhdeksäntenä päivänä palaat jälleen Quitoon, mutta Galapagossaarilla on varmasti paikka sydämessäsi. Hämmästely ja ihastelu eivät tällä seikkailumatkalta lopu kesken, ja kun aikaa on suunniteltu myös reissaamisen tärkeään osuuteen, rentoutumiseen, on paketti täydellinen!

Kiinnoistuitko reissusta? Tutustu matkaan tarkemmin täältä!

 

Heräsikö kysymyksiä? jäikö jokin vielä mietityttämään? Älä turhaan jää märehtimään kysymyksiesi kanssa yksin, vaan ota yhteyttä reissuasiantuntijoihimme vastauksien saamiseksi. 

Muita aiheeseen liittyviä postauksia
Ota yhteyttä