5 kokemusta, joita ei kannata skipata Etelä-Amerikan reissulla

5 kokemusta, joita ei kannata skipata Etelä-Amerikan reissulla

Toiveissa reissu Etelä-Amerikkaan? Kokosimme 5 must-kohdetta, joita ei kannata ohittaa, jos olet matkaamassa tuolle puolen palloa. Paikat ovat monelle tutut nimeltä, mutta joko tiedät niistä huikeista seikkailuista, jotka vievät sinut näiden ällistyttävien maisemien äärelle? Seikkailumatkat tekevät reissustasi taatusti eeppisemmän kuin tavallinen turistikiertely!

1. Teyunan kadonnut kaupunki

Kadonnut kaupunki Kolumbiassa - KILROY

Maalailepa tämä kuva mieleesi: sinä ja muutama muu uskalikko vaeltamassa villin vihreän viidakon halki, ohittamassa mitä kauneimpia maalaismaisemia, vilvoittelemassa Sierra Nevadan syrjäisissä jokilaaksoissa ja tapaamassa maaseudun Kogi-yhteisöjä samalla, kun etsitte tietänne kadonneeseen kaupunkiin. Ei hassumpi kuva, vai mitä?

Vaellus alkaa Buritaca-joen varrelta, ja 5 päivän vaelluksella kohti Kadonnutta kaupunkia nautit päätähuimaavista näkymistä, pulahdat virkistäytymään luonnon omissa uima-altaissa ja käperryt iltaisin tyytyväisenä omaan riippumattoosi mustan tähtitaivaan alla.

Vaellus huipentuu sen viidentenä päivänä, kun löydätte lopulta tienne viidakkoon piiloutuneeseen rauniokaupunkiin. Paikallinen opas auttaa reissuporukkaanne saamaan kaiken mahdollisen irti kokemuksesta: kun tiedät historiasta ja ymmärrät olosuhteita näet rauniot aivan uudessa valossa. Kiertele omaa vauhtia ja kuuntele uskomattomalta kuulostavia tarinoita, ennen kuin aloitat väistämättömän paluu arkielämään.

Suosittelemme: 7 päivän vaellus Kolumbiassa – Lost City
Reissu alkaa: Santa Martasta

2. Henkeäsalpaavat Iguassun vesiputoukset

Iguassun putoukset Brasilian ja Argetiinan rajalla - KILROY

Iguassun vesiputoukset eivät varmastikaan ole aivan uusi nimi yhdellekään reissaajalle, mutta retki, joka vie sinut sekä Brasilian että Argentiinan puolelle putouksilla on varmasti jotakin uutta.

Miten olisi kaksi päivää häikäisevissä maisemissa Iguassun luonnonpuistossa: ensimmäisenä päivänä Brasilian puolella kuljet puolet päivästä oppaan kanssa, toisen puolikkaan saat itsellesi seikkailtavaksi; toisena päivänä siirryt Argentiinan puolelle tallaamaan kattavassa viidakkopolkujen verkostossa, ja ehkäpä hyppäät pikaveneen tai helikopterin kyytiin ja käyt katsomassa putouksia vähän eri vinkkelistä.

Suosittelemme: 4 päivän seikkalu Brasialiassa & Argentiinassa – Iguassu Falls
Reissu alkaa: Iguassun putouksilta

3. Kulkemattomilla mailla Salar de Uyunissa Boliviassa

Salar de Uyuni Boliviassa - KILROY

Kierros Salar de Uyunin tasangoilla ja sitä ympäröivillä pöytävuorilla tarjoaa ihmetelväksi runsaasti Bolivian ihmeitä. Vajaan kahden viikon reissulla törmäät uskomattomiin luonnonmuodostelmiin ja maastoihin, kuljet kaupungeissa, joissa tunnet historian ympäröivän sinut ja tutustut alueen alkuperäiskansoihin ja heidän elämäntapaansa.

Bolivia on täydellinen matkakohde, jos etsit ainutkertaisia kokemusta ja haaveilet maasta, jota ei vielä ole tallattu tasaiseksi massojen toimesta. Tällä kierroksella todellakin sukellat paikalliseen elämäntyyliin, imet itseesi bolivialaista kulttuuria, herkuttelet paikallisilla erikoisuuksilla ja tempaudut seikkailuun maisemissa, joita ei ihan joka jamppa ja mimmi ole päässyt tuijottelemaan.

Suosittelemme: 11 päivän seikkailu Boliviassa
Reissu alkaa: La Pazista

4. Leirielämää Galapagossaarilla

Snorklausta Galapagossaarilla - KILROY

Luonnonystäville ja oikeastaan kelle tahansa pallontallaajalle Galapagossaaret ovat yksi must-kohde oli kyse sitten Etelä-Amerikan tai koko maailman top-kohteista. Tuhat kilometriä Ecuadorin rannikolta Tyynenmeren syleilyssä on muutaman pikkusaaren huikaiseva luonnon oma aarreaitta, jonka eläimistö ja kasvisto on täysin ainutlaatuista.

Mikä sitten on paras tapa kokea Galapagossaarten taika? Leireily, ilman muuta! Telttailu ja leirielämä henkeäsalpaavan, uniikin luonnon ympäröimänä, auringonlaskut Tyynenmeren taakse ja aamuherätykset merilintujen ääniin jättävät ikuisen, lämpimän muiston sydämeesi. Leiripäivien aikana pulahdat snorklaamaan tai sukeltamaan, koettelet reisilihaksiasi ja jalkapohjiasi vaelluksilla ja tutustut luonnonvaraiseen, eksoottiseen eläimistöön ja kasvistoon asiantuntevan oppaan kanssa. Kuulostaako epätodellisen hyvältä? Totta se on, joten ei muuta kuin pakkaamaan!

Suosittelemme: 7 päivän seikkailu Galapagossaarilla – Camping Adventure
Reissu alkaa: Puerto Ayorasta, Santa Cruzin saarelta

5. Torres del Painen luonnonpuisto, Chile

Torres del Painen luonnonpuisto Chilessä - KILROY

Patagonia on must-listallamme monista syistä. Luonnon mahtipontisuus ja aavat näkymät ovat syiden kärkipäässä. Tämä kuuden päivän retki on täydellinen tapa kokea huikaiseva Patagonia, jos olet liikkeellä Etelä-Amerikassa tiukemmalla aikataululla. Vaikka aikaa ei olisi loputtomiin, voit silti kokea ainutlaatuisia luonnon muovaamia nähtävyyksiä. Esimerkiksi eteläisen Patagonian näyttävät jääkentät Torres del Painen luonnonpuistossa tarjoavat täyslaidallisen luonnonihmeitä ja ihasteltavaa jokaiselle matkaajalle!

Suosittelemme: 6 päivän vaellus Patagoniassa
Reissu alkaa: Puerto Natalesista

 

Mistä aloitetaan? Mikä näistä houkuttelee eniten? Ota yhteyttä reissuasiantuntijoihimme, niin pääset alkuun Etelä-Amerikan reissusi suunnittelussa.

Muita aiheeseen liittyviä postauksia
Ota yhteyttä