Pohjois-Thaimaan upea vaellusreissu

Pohjois-Thaimaan upea vaellusreissu

Thaimaata voi kuvailla monin sanoin, mutta yksi osuvimmista on ehdottomasti kaunis! Jos luonto on sinun juttusi, paina tämä vaellusreissu mieleen! 

Erityisesti Chiang Main alue on kuuluisa komeista trekkausreiteistään. Pohjois-Thaimaa tarjoilee reissaajalle mielettömiä, vihreitä maisemia vastapainoksi etelän hiekkarannoille. Yksi suosikkireiteistämme on Ban Jabo Hilltribe: 5 päivää näkymiä, jotka pistävät haukkomaan henkeä, vierailuja syrjäisissä pikkukylissä ja maittavaa ruokaa päivä toisensa jälkeen. Reitillä ei vielä näy kovinkaan montaa matkaajaa, joten nyt jos koskaan on loistava aika suunnata juuri tälle luontopolulle!

Mutta mitä reissu sitten pitää sisällään?

Päivä #1 - Chiang Mai

Saavut Chiang Main kulttuuria pulppuavaan kaupunkiin oman aikataulusi mukaisesti, kuten muutkin vaellukselle lähtevät. 

Jos sinulla on aikaa, käy kiertelemässä markkinoilla ja tutustumassa vaikuttaviin temppeleihin. Vaihtoehtoisesti, jos kaipaat asteen verran enemmän menoa, suuntaa benjihyppy- tai zipline-paikoille testaamaan omia uskalluksesi rajoja. Säästä kuitenkin energiaa seuraavallekin päivälle, jolloin itse vaellus starttaa.

Ensimmäinen päivä on myös loistava mahdollisuus tutustua muuhun reissuporukkaan. Tälle vaellukselle ryhmän enimmäiskoko on 15 henkeä, mutta tavallisesti ryhmässä on viitisen seikkailijaa. 

Päivä #2 - Chiang Maista Ban Pha Moniin

Päivä alkaa automatkalla Chian Mainsta vaellusreitin lähtöpaikalle. Nauti bambumetsän ja viljelymaiden täyttämistä näkymistä matkan varrella. 
Thaimaan vaellus, Chiang Mai Pha Mon - KILROY
Tutustut syrjäisiin kyliin vaellusretken varrella. 

Lounaan jälkeen siirrytte laakeiden riisipeltojen ja hypnoottisen kauniiden laaksojen läpi Lahu-kansan pikkukylään. Testaa punonta- ja kirjailutaitojasi ja opi lahujen perinnetaitoja paikallisten opastuksessa. Varsin toimiva vaihtoehto ensimmäisen vaelluspäivän päätteeksi on kunnon hieronta: täydellisen rentouttava kokemus!

Päivä #3 - Ban Pha Monista Ban Muang Pamiin

Sido vaelluskengät uudestaan jalkaan ja valmistaudu uuteen päivään Thaimaan huimissa maisemissa. Matkan varrella kuulet luonnonlääketieteestä ja paikallisista hedelmistä, jotka ovat muuten maittavia. Lounasaikaan puolestaan otat kokkaustaitosi käyttöön, kun autatte porukalla opastanne herkkujen valmistuksessa. Ehdit pikaisesti myös pulahtamaan luonnon omassa uima-altaassa – ah, mikä virkistävä kokemus!

Vaellus Thaimaassa, Chiang Mai Pha Mon - KILROY
Valmiina pistämään kokkaustaitosi testiin?

Lounaan jälkeen matkanne jatkuu Karen-kylään, jossa ohjelmaan kuuluu shamaanin kanssa rupattelua ja jalkapalloa kylän lasten kassa. Pelin pyörteissä väsyneisiin jalkoihin löytyy äkisti uutta energiaa!

Päivä #4 - Ban Muang Pamista Ban Jaboon

Virkistävän aamiasen jälkeen jatkatte vaellusta Pam-joen vartta pitkin, läpi rehevän viidakon. Päivän ensimmäinen etappi on Tham Lod -luolalla. Luola on yli 1,5 kilometriä pitkä ja tutustutte sen syvyyksiin bambulautalta käsin – todellakin ikimuistoinen kokemus.

Luolakierroksen jälkeen vuorossa on lounas ja vierailu Ban Jabo -kylässä. Nämä kylävisiitit ovat ainutlaatuisia: tutustut omakohtaisesti paikalliseen arkeen opettelemalla ruoanlaiton saloja yhdessä yhteisön jäsenten kanssa.

Päivä #5 - Ban Jabosta Chiang Maihin

Kun aamut alkavat näinkin komeissa maisemissa, tiedät, että edessä on taas yksi uusi upea päivä Pohjois-Thaimaan ylängöillä. Aamiaisen jälkeen matka jatkuu takaisin kohti Chiang Maita. 

Reissu päättyy iltapäivästä, minkä jälkeen olet teet tietenkin sitten taas, mitä lystäät.

Vaellus Thaimaassa, Black Lahu Highlands - KILROYAamun ensimmäinen näky heti silmien avaamisen jälkeen – ei paha ollenkaan! 

Pakettiin sisältyy:

  • Majoitus
  • 4 x aamiainen
  • 3 x lounas
  • 3 x illallinen
  • Lod cave -vierailu
  • Bamboo rafting
  • Kuljetukset hintaan sisältyviin aktiviteetteihin ja takaisin 
  • Englantia puhuva opas

 

Jos innostuit lukemastasi, ota ihmeessä yhteyttä reissaamisen asiantuntijoihimme. Järkkäämme sinulle ikimuistoisen matkan, johon sisätyy juuri ne aktiviteetit ja maisemat, joista olet aina haaveillut.

Muita aiheeseen liittyviä postauksia
Ota yhteyttä