5 vapaaehtoisprojektia Thaimaassa

5 vapaaehtoisprojektia Thaimaassa

Hanki reissuusi lisäväriä ja anna aikaasi yhteisöissä, joissa kaivataan lisäkäsiä lasten, luonnon ja eläinten parissa. Vapaaehtoistöissä Thaimaassa pääset hieman pintaa syvemmälle thai-kulttuuriin ja annat takaisin työpanoksellasi tälle upealle maalle ja sen ystävälliselle kansalle, joka tekee reissuelämän makoisaksi.

Teemme yhteistyötä vain luotettaviksi todentamiemme toimijoiden kanssa. Kaikilla projekteillamme on pitkäjänteiset suunnitelmat ja ne ovat saaneet alkunsa aidosta tarpeesta. Projekteja johtaa paikalliset työntekijät tukenaan sekä paikallisia että muualta tulleita työntekijöitä. Vapaaehtoisten työpanos on keskeistä, sillä projekteilla ei ole varaa palkata työntekijöitä. Yhdistä siis muuhun reissaamiseesi viikko, kaksi tai vaikkapa kuukausi vapaaehtoistöitä ja tee osasi paremman huomisen puolesta!

1. Luonnonsuojelu

Vapaaehtoistyöt Thaimaassa, luonnonsuojelu - KILROYTämä vapaaehtoistöiden projekti sijaitsee tyrmäävän upeiden maisemien Phang Ngassa,Thaimaan eteläosassa, niemimaan länsirannikolla. Vapaaehtoisten työtehtäviin kuuluvat erilaiset luonnonsuojelutoimenpiteet sekä kestävän kehityksen edistämiseen liittyvät projektit. Käytännössä työt ovat pääosin rantojen siivoamista ja kilpikonnien suojelua.

Vapaaehtoisten vähimmäisaika paikan päällä on 2 viikkoa. Osallistumiselle on asetettu vähimmäisaika, jotta henkilökunnan aikaa ei kulu kohtuuttomasti uusien tulokkaiden kouluttamiseen ja jotta vapaaehtoiset sitoutuvat heille annettuihin työtehtäviin niiden vaatimalla omistautumisella.

2. Villieläinten kuntoutuskeskus
Vapaaehtoistyö Thaimaassa, eläinten suojelu - KILROY

Villieläinkeskus on lukuisten pelastettujen lintujen ja muiden eläinten koti, jossa kaivataan vapaaehtoisia avustamaan jokapäiväisissä eläinten hoitoon ja kuntouttamiseen liittyvissä tehtävissä. Keskuksessa asustaa mm. malaiji- ja kauluskarhuja, gibboneja, makakeja sekä leopardi- ja kalastajakissoja.

Keskuksen tavoitteena on tarjota eläimille mahdollisimman luonnonmukaiset elinolot, ja mahdollisuuksien mukaan eläimiä tutustutetaan takaisin luontoon. Keskus sijaitsee parin tunnin ajomatkan päässä Bangkokista.

Vapaaehtoisten tulee sitoutua projektiin vähintään 8 päiväksi.

3. Norsujen suojelukeskus

Norsujen suojelu Thaimaassa - KILROYn vapaaehtoistyötNorsujen suojelukeskuksessa loukkaantuneille ja kaltoin kohdelluille norsuille annetaan lääketieteellistä apua. Keskus on myös kesytettyjen norsujen eläkepäivien paikka. Keskuksen norsut ovat pääosin pelastettu erilaisista turistikohteista, joissa eläimet ovat olleet vuosia vangittuina ja niitä on pahoinpidelty. Keskus tarjoaa norsuille mahdollisuuden liikkua vapaasti luonnossa. 

Vapaaehtoisten tulee sitoutua projektiin vähintään 8 päiväksi.

4. Lastenkodin ja koulun rakennus- ja ylläpito

Rakennustyöt vapaaehtoistyöprojektissa, Thaimaa - KILROYTämän Singburissa sijaitsevan lastenkodin ja koulun eri rakennukset ja pihapiiri tarvitsee aika ajoin korjausta ja erilaisia ylläpitotoimenpiteitä. Rakennukset ovat yksinkertaisia, joten niiden viihtyvyydessä on usein paljon parantamisen varaa. Juuri näissä pienissä, mutta tärkeissä, työtehtävissä kaivataan vapaaehtoisten apua.

Vapaaehtoisia pyydetään sitoutumaan projektiin vähintään kahdeksi viikoksi.

5. Opetustyöt 

Englannin opettaminen Thaimaassa - KILROYn vapaaehtoistyöt
Singburin ympäristössä, Thaimaan pohjoisosassa, on useita maaseutukouuja, joissa tarvitaan vapaaehtoisten panosta erityisesti englannin opetuksessa. Vapaaehtoiset avustavat luokkahuonetilanteissa ja ovat tervetulleita tuomaan oman panoksensa erilaisiin opetushetkiin. Opetus tapahtuu pitkälti, erityisesti nuorempien oppilaiden kanssa, erilaisten leikkien ja pelien välityksellä.

Vapaaehtoisten tulee sitoutua opetustehtäviin vähintään 28 päiväksi.

 

Jos siis olet suunnittelemassa reissua Thaimaan suunnalle, suosittelemme ehdottomasti hetkeksi paikalleen pysähtymistä ja vapaaehtoistöiden tekoa. Lyhyessä ajassa ei maailma vielä muutu, mutta jokainen teko oikeaan suuntaan on arvokas ja teet matkaa loppuajan reissuasi tavallistakin leveämpi hymy naamallasi!

Ota yhteyttä reissaamisen ja vapaaehtoistöiden asiantuntijoihimme, niin kerromme lisää. Samalla kysyt kätevästi kaikki mahdollisesti vielä mietityttävät kysymykset ennen päätöksien tekoa.

Muita aiheeseen liittyviä postauksia
Ota yhteyttä