12 syytä jättää Thaimaa välistä

12 syytä jättää Thaimaa välistä

Thaimaa on yksi reppureissaajien ja muiden budjettimatkailijoiden suosituimmista kohteista. Thaimaassa reissaaminen on helppoa ja halpaa – sen maine ja suosio on siis täysin ansaittua. Miksi ihmeessä sitten ohjeistaisimme ketään välttelemään sitä? Lue eteenpäin ja ota selkoa tästä sekoilusta. 

1. Aivan liikaa biitsejä

Thaimaan upeat rannat - KILROY

Thaimaassa on kiistämättä pitkä lista maailman parhaimpien biitsien listalle yltäviä hiekkarantoja. Näin monen huikean rannan edessä valintojen tekeminen on vaikeaa: mistä sitä edes aloittaisi karsimista? Helpompi vain pysytellä kotona, ja kas, ongelma ratkaistu!

2. Aivan liikaa saaria

Thaimaan paratiisisaaret, Koh Tao - KILROY

Thaimaan paratiisisaaria bongaat sekä Andamaanienmeren että Siaminlahden puolelta, mikä voi kuulostaa luksukselta, mutta tällainen valinnanvara alkaa jo vaikuttaa ällöttävältä pröystäilyltä. Sitä paitsi, miten satojen ja taas satojen saarten välillä voi edes tehdä valintoja: Koh Chang, Koh Lanta, Koh Phangan, Koh Samet, Koh Samui, Koh Tao ja Koh Phi Phi ovat vain alkua...

3. Epäilyttävän edullista

Thaimaa on budjettimatkaajan unelma - KILROY

Jotakin hämärää tässä on nyt oltava: majoitus, ruoka, juoma, aktiviteetit ja liikkuminen on kaikki jotenkin epäilyttävän halpaa. Miten ihmeessä kaikki voi muka olla näin halpaa? Epäilyttävää.

4. Muka täydellinen ilmasto

Thaimaan upea, trooppinen ilmasto - KILROY

Jos jatkuva hikoilu on jotenkin miellyttävää, ni sitten ehkä voi joku pitää Thaimaan ilmastosta. Mutta rakenna siinä nyt sitten lumiukkoja, kun lämpötila ei koskaan laske alle 20 lämpöasteen!

5. Ylipositiivista porukkaa

Ystävällisiä ihmisiä Thaimaassa - KILROY

Thaimaata ei syyttä kutsuta "Hymyjen maaksi". Niin aurinkoisia kasvoja tulee joka puolella vastaan. Miten ihmeessä ihmiset voivatkaan olla niin ystävällisiä ja avuliaita? Varsin epäilyttävää ja tungettelevaa näin pohjoisen ihmisen näkökulmalta tarkasteltuna. 

6. Menetät kavereita matkan varrella

Reissumuistoja Thaimaasta - KILROY

Reissussa kaikki hyvin, mutta kotopuolessa ärsytät väistämättä kaverin tai pari loputtomilla kuvillasi ja Thaimaan hehkutuksillasi! Sen varaan on siis helppo laskea, että matkan varrella pari kaveria saa tarpeekseen aurinkoisesta onnestasi.

7. Vaarallisia kulkuneuvoja

Ruea hang yao on thaimaalainen perinnevene - KILROY

Kiipeäminen ruea hang yao -veneisiin ja niistä pois pitäisi melkeinpä olla vaarallisten lajien listalla! Liikkuminen näyttää kyllä helpolta paikallisten toimesta, mutta oma kannelle noususi tulee tuskin olemaan kovinkaan sulava. Noh, ainakin olemme varoittaneet sinua.

8. Liikaa vaihtoehtoja

Sukellus Thaimaassa - KILROY

Yhtä lailla kun valintojen tekeminen on jotakuinkin mahdotonta biitsien ja saarien osalta, ei aktiviteettien valinta ole sen helpompaa Thaimaassa: sukellusta, vaellusta, seilausta, shoppailua, kaupunkiseikkailuja, vapaaehtoistöitä, fitness-leirejä. Toisaalta, jos reissun vaikein osio on valita oma juttunsa lukuisien loistavien vaihtoehtojen joukosta, on asiat ehkä sittenkin varsin hyvin...

9. Muoviämpärien luvattu maa

Nauti trooppinen drinkki Thaimaan rannoilla - KILROY

Jos muoviämpärit kerran ovat kova juttu, niin ehkä Suomi ja Thaimaa ei olekaan niin kovin erilaisia! Mutta onko se nyt sitten niin hienoa lähteä lomalle paikkaan, jossa ihmiset innostuvat muöviämpäreistä? Tosin Thaimaan rannoilla ne täytetään usein drinkeillä, mutta silti ÄMPÄRI!

10. Kuuhullua porukkaa

Full moon party, Koh Phangan - KILROY

Porukka sekoaa täysin täydenkuun aikana! Valtaosa full moon partyn juhlijoista tosin on turisteja, mutta jotakin outoa mystiikkaa näissä bileissä kyllä on. Hiekkaa joka paikassa ja aamun darraoloa ei ainakaan helpota tieto, että monin paikoin norsut tallustavat rannalla. Hedari ei ainakaan hellitä siinä töminässä!

11. Ruoka-riippuvuuden alkulähde

Makurikasta herkkuruokaa Thaimaassa - KILROY

Naurettavan halpaa, naurettavan hyvää. Jäät Thai-ruokakoukkuun nopeammin kuin huomaatkaan, ja tästä riippuvuudesta onkin sitten vaikeampi pyristellä irti. Herkullisia annoksia aamusta iltaan ja illasta aamuun. Thaimaa on ruokataivas eikä paluuta kotipuolen Thai-tarjontaan kannata edes yrittää – yhden Thaimaan reissun jälkeeen peli on jo pelattu!

12. Et koskaan ole täysin tyytyväinen

Thaimaan upeat hiekkarannat tekevät lähtemättömän vaikutuksen - KILROY

Thaimaan huikeat maisemat, täydellinen ruoka ja ystävälliset ihmiset tekevät lähtemättömän vaikutuksen, mikä tarkoittaa, ettet enää koskaan ole tyytyväinen mihinkään vähempään. Elämäsi muuttuu todella vaikeaksi ja päiväsi täyttyvät tyytymättömyydestä. Ainoa keino on buukata seuraava reissu!

 

Jos jostain syytä haluat kuitenkin koetella onneasi, olet valmis tekemään vaikeita valintoja, ärsyttämään ystäviäsi ja riskeeraamaan kuuhulluuden ja ruokariippuvuuden, niin ota ihmeessä yhteyttä ja kysy kysymyksesi, niin aloitetaan yhdessä Thaimaan reissusi suunnittelu. 

 

Tags: Thaimaa
Muita aiheeseen liittyviä postauksia
Ota yhteyttä