10 kohdan lista Australiaan

10 kohdan lista Australiaan

Australia on yksi niistä paikoista maailmassa, johon ei hevillä kyllästy. Tekemistä ja kokemista riittää vaikka kuinka: surffausta itärannikolla, seilausta ja snorklausta Whistsundaysin saaristossa, urbaaniseikkailuja Sydneyssä. Mutta Australiassa on niin paljon muutakin. Älä unohda esim. huikeiden luontokokemuksien Pohjoisterritoriota ja Etelä-Australiaa.

Tässä valikoidut palat Australian keskiosion parhaasta tarjonnasta, jotka jokaisen kannattaisi nyt jo äkkiä lisätä omalle bucket-listalleen. 

1. Vaellus pyhällä maalla, Uluru

Australia top 10 - KILROY

Valtavan kivimöhkäleen ihailu ei ehkä äkkiseltään kuulosta niin kovin hohdokkaalta, mutta Uluru ja sen punaisena hehkuvan pinnan ja auringonsäteiden yhteinen valoshow on mystisen kaunis näky. Valon ja varjon leikki sekä auringonnousun että -laskun aikaan yhdistettynä alueen pyhään merkitykseen on hengellinen kokemus. Ei siis ihme, että vierailu Ulurun kansallispuistossa on yhtälailla paikallisten kuin turistienkin – ja meidän – listalla. 

Ihastele näkyä, opi aboriginaalien elämästä ja historiasta, kävele Ulurun ympäri ja osallistu vaikka kamelisafarille. Velä astetta ainutlaatuisemman kokemuksen saat, kun nouset taivaalle pienkoneella ja tulet alas laskuvarjolla liidellen!

2. Fiilistelyä Darwinissa

Australian top 10 seikkailut - KILROY

Darwin on Pohjoisterritorion eloisa ja monikulttuurinen pääkaupunki, jossa pääset helposti mukaan rentoon elämään ja värikkääseen yöelämään ympäri vuoden. Darwin on dynaamisen kaupunkielämän lisäksi myös loistava tukikohta lähialueiden kansallispuistovierailuille. Valmistaudu mielenräjäyttäviin maisemiin, jotka tuntuvat koko kropassa! 

Äläkä missaa Darwinin suosittuja kaupunkirantoja. Ihastele auringonlaskua Mindil-biitsillä, aivan kaupungin ulkopuolella – kuten paikallisetkin.

3. Vierailu Kakadun kansallispuistossa

Kakadun kansallispuisto - KILROY

Darwinista hieman itään sijaitsee Australian suurin kansallispuisto: Kakadun kansallispuisto. Alue on huikea sekä luontonsa, monipuolisen eläimistönsä että kulttuurihistoriansa osalta. Kakadu on myös todellinen kokemuksien leikkikenttä: miten olisi päivän rämeveneretki, vaellus taianomaisissa maisemissa ja yöpyminen tähtitaivaan alla?

4. Working Holiday -vuosi

Tekemistä Australiassa, Working Holiday - KILROY

Working Holiday -viisumin turvin reissaat hyvän aikaa Australiassa – ja aika tulee tarpeeseen, sillä Australia on valtava paikka ja tekemistä ja kokemista riittää vaikka kuinka pitkäksi aikaa! Kun viivyt maassa hieman pidempään, pääset pintaa syvemmälle kulttuuriin ja paikalliseen elämänmenoon. Ja kun teet töitä siinä ohessa, kasvatat samalla matkakassaa, joten et joudu edes tinkimään matka-aktiviteeteista!

Kun teet töitä hedelmätiloilla, työmailla tai maatiloilla, hoidat treenaamisen ja rahan ansainnan samalla kertaa. Working Holiday -viisumilla voit tehdä töitä myös esimerkiksi hotelleissa, kahviloissa ja baareissa. Ei tarpeeksi jännitystä? Hae työpaikkaa krokotiilifarmilta!

HUOM! Kun teet töitä Pohjoisterritorion tai Etelä-Australian osavaltion alueella, saatat olla oikeutettu hakemaan Working Holiday -viisumiisi vielä toisen vuoden lisäaikaa. Ylimääräistä reissuaikaa – jihaa! Lue lisää Working Holiday -viisumista Australiassa.   

5. Road trip Australian halki

Road trip Australiasn halki - Top10 tekemistä Australiassa - KILROY

Tämä on elämäsi road trip: 3,026 kilometriä aussiseikkailuja maan halki Adelaidesta Darwiniin. Maan halki kulkevan reitin varrelle mahtuu lukuisia ällistyttäviä maisemia, ainutlaatuisia kulttuurikokemuksia ja persoonallisia pikkukaupunkeja. Rentoudu Alice Springsin läheisyydessä kuumissa lähteissä ja matkaa historiallisella junalla Flinders Rangesin maisemissa. Ihmettele eläimiä ja kansallispuistojen kauneutta. Vaihtoehtoja riittää!

Kurkkaa koko road trip -reitin ohjelma ja poimi talteen yleiset vinkit Australiassa road trippailuun.

6. Viininmaistelua Etelä-Australiassa

Top 10 Australia - KILROY

Herkuttelun aika! Etelä-Australiassa sijaitsee maailman vanhimmat edelleen toiminnassa olevat viinitilat, ja Adelaide onkin nimetty yhdeksi maailman viinipääkaupungiksi. Näillä tietämin vietät kevyesti vaikka koko päivän viininmaisteluissa. Kippis!

7. Ruokaherkuttelua Adelaidessa

Australian top 10 - Adelaide - KILROY

Etelä-Australia on siis hyvä spotti viininmaistelulle, mutta osavaltio, ja erityisesti Adelaide, on yhtä lailla ruokaherkutteluun erityisen sopiva paikka. Siellä täällä kaupunkia esiin pulpahtelee säännöllisen epäsäännöllisesti pop-up -ravintoloita ja -ruokakojuja. Erilaiset ruokamarkkkinat ja lähiruokatapahtumat ovat niin ikään suosittuja Adelaidessa. 

Leppoisaa elämää, hvyää ruokaa ja juomaa – Adelaidessa voisi viettää aikaa vaikka kuinka kauan!

8. Suolatasanko & uinti merileijonien kanssa Eyren niemimaalla

Australia top 10 - KILROY

Nämä taianomaiset näkymät jäävät varmasti mieleen pitkäksi aikaan: Eyre-järven suolatasangot heijastavat peilin tavoin, jolloin maisema näyttäytyy unenomaisena ympäristönä, jossa taivas ja maa sekoittuvat ja kävelet pilivissä. Samalla kun olet näillä suunnilla, kannattaa ehdottomasti käydä uinnilla ystävällisten merileijonien kanssa: uinti intensiivisen sinisissä vesissä Eyren niemimaan rannalla on kokemus, jota ei kannata jättää välistä!

9. Yöpyminen tähtitaivaan alla Nullarborin tasangolla

Tekemistä Australiassa, Nullarborin tasanko - KILROY

Hanki itsellesi todellinen outback-kokemus: suuntaa Nullarborin tasangolle katsastamaan maailman pisin kalliojyrkänteiden merenranta. Pistä teltta pystyyn ja ihmettele tähtitaivasta parin yön ajan. Illat sujuvat leppoisasti maisemia ihaillessa ja viiniä maistellessa –  tokihan ostit ainakin muutaman pullon mukaan pari etappia aikaisemmelta viinitilapysähdykseltä!

10. Eläinbongailua Kangaroo Islandilla

Tekemistä Australiassa, Kangaroo Island - KILROY

Kangaroo Island on todellinen luontoystävän paratiisi. Saari on yksi Australian parhaista spoteista, jossa pääset ihmettelemään villieläinten ja monimuotoisen luonnon yltäkylläisyyttä. Tuhannet kengurut ja vielä useampi koala asuttaa saarta, joten mahdollisuudet näiden eläinten näkemiseen ovat varsin hyvät. Samalla reissulla pääset todennäköisesti ihastelemaan myös nokkasiilejä, merileijonia sekä merikarhuja.

 

Valmiina aussiseikkailuun? Jos rikas luonto, harvinaiset eläimet, hulppeat maisemat, ikimuistoiset reissuelämykset ja leppoisa meininki kuulostavat sopivilta ominaisuuksilta, jotka haluat mahduttaa seuraavaan matkaasi, lisää Australia ja nämä 10 kohtaa bucket-listallesi.

Muita aiheeseen liittyviä postauksia
Ota yhteyttä