Road trip - Täydellinen tapa kokea kaunis Etelä-Afrikka

Road trip - Täydellinen tapa kokea kaunis Etelä-Afrikka

Road trip Etelä-Afikassa on suorastaan eeppinen! Olemme itse käyneet paikan päällä, testanneet matkamuodon ja todenneet sen huikeaksi. Matkan varrella näet paloja Etelä-Afrikan kauneimmista maisemista ja pääset mahtavien kokemuksien äärelle.  

Yksi sulavimmista tavoista päästä paikan päälle Etelä-Afrikan huikeisiin maisemiin ja ikimuistoisiin seikkailuihin, on buukata Turkish Airlinesin lennot Istanbulin kautta Johannesburgiin. Jos reissuaikataulusi vain antaa periksi, tee ihmeessä välipysähdys kiehtovassa Istanbulissa. 

✈️ Lentoreitti ✈️

Helsinki – Istanbul – Johannesburg // Kapkaupunki – Helsinki 
// = Siiryminen omatoimisesti autolla, matkapakulla tai vaikkapa asutoautolla

Africa -south -africa -roadtrip -tk -logo

Road trip Etelä-Afrikassa – 7 etappia

Johannesburgin ja Kapkaupungin väliin mahtuu vaikka mitä, joten valmistaudu hauskanpitoon ja todelliseen reissuelämään. Vuokraa menopeli alle ja sitten vain kruisailemaan! Teillä voi tietenkin ajaa molempiin suuntiin, joten aloitat reissusi sitten Johannesburgista tai Kapkaupungista, olet täydellisen loman äärellä.

Tälle reitille kertyy matkaa yli 3000 kilometriä, joten suosittelemme varaamaan matkantekoon aikaa 4–5 viikkoa. Jos aikasi on tiukilla, hyvä vaihtoehto on lentää Port Elizabethiin ja jatkaa sieltä Kapkaupunkiin. Tällöin 2 viikkoa on hyvä reissun kesto.

1. Krugerin kansallispuisto

Krugerin kansallispuisto on yksi Afrikan suurimmista luonnonsuojelualueista. Puisto on myös yksi maailman upeimmista kansallispuistoista, erityisesti jos arviointimittarina käytetään villieläinten kirjoa. Krugerissa sinulla on mahdollisuus bongata Afrikan "viisi suurta", eli elefantti, leijona, puhveli, sarvikuono ja leopardi.

Road trip Etelä-Afrikassa - Krugerin kansallispuisto - KILROY

Villieläinten näkeminen niiden luonnollisessa ympäristössä on jotakin,mitä on vaikea kuvailla sanoin. Kokemus on häkellyttävä ja kummalla tavalla hypnoottinen. Liity safariretekelle tai aja itse. Muista kuitenkin, että alue on valtava ja ilman kokemusta ja alueen tuntemusta, et välttämättä näe yhtä paljon.  

2. Drakensberg

Road tripin toinen pysähdyspaikka on siellä missä kohoaa Etelä-Afrikan korkeimmat vuoret. Pistä auto parkkiin ja siirry luontoon. Alue on nostettu sen ainutlaatuisen luonnon ja kalliomaalauksien vuoksi maailman kulttuuriperintölistalle.

Road trip Etelä-Afrikka - Drakensberg - KILROY

Maloti-Drakensberg -puiston laajalle levittäytyvät hulppeat maisemat ovat jokaisen luonnossa liikkujan unelma. Kaiva vaelluskengät esille ja unohda muu maailma! 

3. Durban

Durban on huippupaikka pysähdykselle. Durban on todellakin aliarvostettu kaupunki, jonka moni reppureissaaja jättää turhaan välistä Etelä-Afrikan reissullaan. 

Durban, Etelä-Afrikka - Road trip KILROYn tapaan

Durban on yksi Etelä-Afrikan isoimmista kaupungeista, joten saat siitä sopivaa vastapainoa luontoseikkailuillesi. Syö hyvin, shoppaile ja nauti hiekkarannoista ja surffimahdollisuuksista.

4. Coffee Bay

Coffee Bay on yksi Etelä-Afikan piilotetuista helmistä ja yksi sen koskemattomimmista alueista. Aja läpi vihreiden kumpuilevien maalaismaisemien, ihastele avaria näkymiä ja värikkäitä savimajoja. Coffee Bayssä ihmettelet delfiinejä aivan rannan tuntumassa ja opettelet surffaamaan aurinkoisissa olosuhteissa. 

Etelä-Afrikka, Coffee Bay - Road trip KILROYn vinkeillä

Käppäile rantahiekassa ja käy ihastelemaan luonnon omaa arkkitehtuuria: Hole in the Wall -kalliomuodostuma on Wild Coast -alueen vetonaula. Ole kuitenkin tarkkana ajomatkalla, sillä tiellä on jonkin verran yllättäviä kuoppia ja monttuja, ja tietä käyttävät myös jalankulkijat ja eläimet. Samaisista syistä kannattaa visiitti suunnitella päivänvalon ajalle.

5. Jeffreys Bay

Jeffreys Bay on hurmaava pikkukaupunki Itä-Kapin provinssissa. Tuttavallisesti kutsuttu J-Bay on rankattu maailman kymmenen parhaan surffispotin listalle, joten vaikka et itse olisikaan surffimestari, niin täällä sinulla on mahdollisuus ihastella toisten taitoja ja nauttia surfafreiden omaksumasta rennosta elämäntyylistä. 

Road trip Etelä-Afrikassa - Jeffreys Bay - KILROY

J-Bay on myös hyvä paikka pikkushoppailuun, hyvällä ruoalla herkutteluun ja luonnosta nauttimiseen: kaupungissa on lukuisia kahviloita ja ravintoloita ja molemmin puolin kaupunkia reunustaa luonnosuojelualue.

6. Wilderness

Wilderness on pieni kaupunki täynnä kauneutta ja vieraanvaraisuutta. Pienestä koostaan huolimatta Wilderness tarjoilee reissaajille paljon: häkellyttävää luontoa, jännittäviä aktiviteetteja, upeita biitsejä ja useita loistavia näköalaspotteja, joista käsin bongaat valaita ja delfiinejä.

Road trip Etelä-Afrikka - Kaaimansrivier, Wilderness - KILROY

Loistava esimerkki Wildernessin aktiviteettimahdollisuuksista on suppailu retki Kaimaans-joella. Ihastele vesiputouksia ja kauho menemään auringon lämmittäessä mukavasti. Joen varrella on myös hyviä uimarantoja. Joessa pyörii voimakkaita virtauksia, joten pidä silmällä ohjeistuksia ja ui ainoastaan turvalliseksi osoitetuilla alueilla.

7. Franschhoek & Stellenbosch

Rantojen, eläväisten kaupunkien ja kauniin luonnon lisäksi Etelä-Afrikka tunnetaan viineistään. Franschhoek ja Stellenbosch ovat kaksi ehkä parhaiten tunnettua viininviljelyaluetta, ja ne ovat molemmat vierailun – ja maistiaskierroksien – arvoisia. Franschhoek on yhden pääkadun pieni kylä kahden laakson välissä, kun taas Stellenbosch on, vaikka pieni sekin, urbaanivivahteinen opiskelijakaupunki. 

Road trip  Etelä-Afrikka - Franschhoek-viinitila - KILROY

10 vinkkiä Etelä-Afrikan road tripille 

  • Pidä ajokorttisi ja passisi aina lähettyvillä
  • Tarkista tieolosuhteet aina ennen lähtöä. 
  • Joillakin teillä on tietulleja: pidä käteistä ja luottokortti lähettyvillä.
  • Etelä-Afrikassa on vasemmanpuoleinen liikenne, joten pysy vasemmalla. 
  • Liikenneonnettomuudet eivät valitettavasti ole harvinaisuuksia Etelä-Afrikassa, joten seuraa liikennettä ja varo jalankulkijoita, pyöräilijöitä ja eläimiä. Älä kuitenkaan pelkää ja huolehdi turhaan: normaalilla varovaisuudella pärjäät pitkälle.
  • Älä koskaan pysähdy ruokkimaan villieläimiä. Sen lisäksi, että tienvarteen pysähtyminen voi olla vaarallista, villieläimet ovat villejä ja voivat käyttäytyä arvaamattomasti. Lisäksi villieläinten ruokkimisesta saa kovat sakot Etelä-Afrikassa.
  • Aja ainoastaan valoisaan aikaan. 
  • Suosittelemme, että ajat ovet lukittuna ja ikkunat kiinni. Erityisesti kaupunkialueilla. 
  • Kun jätät auton parkkiin, älä jätä laukkuja näkösälle. Työnnä reput ym. penkkien alle tai laita ne takakonttiin. 
Muita aiheeseen liittyviä postauksia
Ota yhteyttä