18 syytä miksi kannattaa jäädä kotiin

18 syytä miksi kannattaa jäädä kotiin

Haaveissa reissu Afrikassa? Siitä matkasta muotoutuu kaikella todennäköisyydellä vuoden kohokohta, mutta ennen kuin innostut liikoja, tässä muutama varoituksen sana. 

Tämä reissu Etelä-Afrikasta Zimbabween esittee matkalaisille eteläisen Afrikan parhaimmistoa Kapkaupungin urbaanista elämänsykkeestä Viktorian putouksien majesteettisiin maisemiin. 18 päivään mahtuu paljon huikeita kokemuksia, maisemia ja fiiliksiä. Bongaa eläimiä safarilla, nuku tähtitaivaan alla, tutustu kulttuureihin ja täytä päiväsi mieltymyksiesi mukaan juuri niin täyteen aktiviteetteja kuin haluat. 

Toden totta, tämä reissu kuulostaa jotakuinkin täydelliseltä, mutta jokaisessa päivässä piilee omat vaaransa...

Päivä 1 - Kapkaupunki

Matka starttaa Kapkaupungista, jossa tapaat muun reissuporukan. Tällä porukalla teette yhdessä matkaa seuraavat 18 päivää. Suurella todennäköisyydellä tutustut mielenkiintoisiin ja samanhenkisiin ihmisiin, mikä tarkoittaa äärimmäisen ikävää tilanne tulevaisuutta ajatellen: ystäväsi asuvat ympäri maailmaa, ja sinun on matkattava tuhansia kilometrejä uusiin maisemiin tapaamaan heitä.

Kapkaupunki - KILROY

Päivä 2 - Lambertin lahti

Aloita matkaohjelman toinen päivä hyvällä aamiaisella ennen kuin siirrytte Länsi-Kapin dramaattisiin maisemiin. Näiden komeiden ja massiivisten näkyjen jälkeen on vaikea vaikuttua mistään. Sinusta on hyvää vauhtia tulossa vaativa reissaaja, joka ei tyydy ihan mihin vain massaturismin sanelemiin "nähtävyyksiin". 

Wolfberg Arch, Cederberg - Etelä-Afrikka - KILROY

Päivä 3 - Oranjejoki

Etelä-Afrikka on hyvä paikka rentoutua ja uiskennella ja mikä olisikaan parempi paikka vilvoittavalle pulahdukselle kuin Etelä-Afrikan pisin joki, yli 2000 kilometriä pitkä Oranjejoki. Tosin ehkäpä ei juuri tämä kyseinen spotti. Mutta kun olet kerran ihastellut luonnon voimia pauhuavan veden äärellä, ei mikä tahansa puro enää kelpaakaan jatkossa. 

Oranjejoki, Augrabiesin putoukset, Etelä-Afrikka - KILROY

Päivä 4 - Fish River -kanjoni

Neljäntenä reissupäivänä siirrytte porukalla Namibian puolelle, mutta sinunpa ei tarvitse huolehtia mistään. Oppaanne huolehtivat ja hoitavat byrokratian puolestasi, mikä ei luonnollisestikaan ole palvelu, johon kannattaa tottua liiaksi! Ehei, kun olet liikenteessä omin neuvoin, saat hoitaa kaikki ihanuudet itse. Rajan toisella puolen saatat napata kohtalaisia kanjonikuvia – jenkkilän kanjonit kun eivät ole ne ainoat tässä maailmassa!

Fish River -kanjoni, Namibia - KILROY

Päivä 5 - Namib-aavikko

Onko haaveissasi joskus pyörinyt yöpyminen viiden tähden hotellissa? Entäpä miljoonan? Noh, tämän reissun viidentenä päivänä näistä jälkimmäinen haaveesi käy toteen. Varoituksen sana on kuitenkin tässäkin kohdin paikallaan: leirielämä on varsin koukuttavaa hommaa...

Namib-aavikko, Namibia - KILROY

Päivä 6 - Namib-aavikko

Toki tämän päivän ohjelmassa on maisemat ja auringonlasku, jollaista et ole aikaisemmin nähnyt – etkä tule näkemään – mutta matka näihin päämääriin on varsin hikinen. Jokainen voi siis valita, kannattaisiko jäädä kotiin ihailemaan näkymiä kotiin valokuvien välityksellä vai lähteä itse paikan päälle tarpomaan hiekkaa kengissä. Kuudes päivä tuo mukanaan siis Sesriemin kanjonin, Sossusvlein suolapannun ja hengen haukkomista väistämättä aiheuttava Dyyni 45:n.

Namib-aavikko, Namibia - KILROY

Päivä 7 - Swakopmund

Automatkan aikana Swakopmundiin voit rentoutua ja ladata akkuja, ihailla maisemia ja vain olla ja lepuuttaa. Sinun ei tarvitse uhrata yhtäkään ajatusta tulevan suunnitteluun, sillä joku toinen (toisin sanoen reissun opas) tekee ajatustyön ja vaadittavat järjestelyt puolestasi. Varsin kätevää, mutta miten ihmeessä palaat sitten aikanaan takaisin arkeen, jossa sinun tulee itse olla oman elämäsi opas ja järjestelijä  – noh, ei ole enää meidän ongelmamme!

Swakopmund, Namib-aavikko - KILROY

Päivä 8 - Swakopmund

Swakopmund on yksi Afrikan seikkailupääkaupungeista. Täällä ongelma #1 on valinnanvaikeus: mitä kaikkea tehdä ja kokeilla? Testaisiko laskuvarjohyppyä, dyynilautailua vai mönkijärallia? Ongelmallista tässä on tietenkin se, että nyt viimeistään sinun on seistävä kovaäänisten uhon sanojesi takana, ja toisaalta nyt kun pääset vauhtiin nousee tulevien reissujesi adrenaliinivaatimukset taivaisiin!

Swakopmund, Namibia - KILROY

Päivä 9 - Etoshan kansallispuisto

Telttailua villieläinten joukossa keskellä kansallispuistoa – hullua touhua! Kuka muka uskaltaa nukkua, kun leijonat ärjyvät, virtahevot tömistelevät ja näkymättömät olennot rymistelevät pusikoissa? Ei mitään järkeä!

Etoshan kansallispuisto, Namibia - KILROY

Päivä 10 - Etoshan kansallispuisto

Jep, jep, luvassa kaksi päivää eläinten bongailua Etoshassa. Jos olet onnekas, näet kansallispuistossa leijonia, elefantteja, kirahveja, gnuita, hyppyantilooppeja, seeproja ja hyeenoja. Toisaalta luonnolla on todella huonosti toimiva reklamaatio-osasto, joten miksi jättää asiaa onnen varaan: kotona tietokoneen äärellä ei onnenkantamoisilla ole väliä, vaan voit bongailla vaikka mitä otuksia internetin ihmeellisestä maailmasta. 

Etoshan kansallispuisto, Namibia - KILROY

Päivä 11 - Windhoek

Windhoek on Namibian pääkaupunki, jossa vierailet kirkoissa ja linnoissa, ja ihailet saksalaisvaikutteista arkkitehtuuria. Todennäköisesti myös yllätyt iloisesti käsityömarkkinoiden tarjonnasta, ja yhtä todennäköisesti huomaat matkamuistobudjettisi hupenevan silmissä, kun vaihdat ostosvaihteen päälle. Saattaa hyvinkin olla, että tässä vaiheessa reissua joudut tekemään vaikeita valintoja huolella mukaan valitsemiasi vaatteiden ja matkamuistojen välillä.

Windhoek, Namibia - KILROY

Päivä 12 - Kalaharin aavikko

Reissun toinen aavikko – tällä kertaa Botswanassa. Kukin tekee tietenkin mitä lystää lomallaan, mutta kieltämättä keskellä ei mitään vietetty aika San-kansan erikoisia selviytymiskeinoja opetellessa ei ole yksi niistä normaalien ihmisten suosituimmista loma-aktiviteeteista. 

Kalaharin aavikko, Botswana - KILROY

Päivä 13 - Maun

Valmistaudu kahden päivän rekkareissuun. Toinen reissuviikko päättyy Okavangon suistoon tutustuessa matkustamiseen muokatun rekan kyydissä. Monille jo bussimatkailu on turhan eksoottista saatika sitten rekan kyytiin nouseminen. Meidän mielestä tietenkään rekkakyydissä ei ole mitään vikaa, mutta uskoo ken haluaa. Joka tapauksessa matkaohjelman mukaan tässä vaiheessa yöpyminen on Maunissa.

Maun, Botswana - KILROY

Päivä 14 - Okavangon suisto

Okavangon suisto on laaja suoalue, jota moni eri eläinlajin edustaja kutsuisi kodikseen, jos osaisi puhua. Perinteisen mokoro-kanoottikierroksen jälkeen pystytätte teltat yöksi – teltat, jotka ovat ainoa este villieläinten ja ryhmänne välillä. 

Okavangon suisto, Botswana - KILROY

Päivä 15 - Nata

Lisää villieläimiä! Tällä kertaa ilta-aikaan ihasteltuna, omasta leiripaikastanne käsin. Jos satut tykkäämään eläinten veden hörppimisrituaaleista, niin kai tämäkin on sitten mieluinen ohjelmanumero. Joku toinen voisi kuvailla tylsäksi touhuksi...

Nata, Botswana - KILROY

Päivä 16 - Kasane

Ja kyllä vieläkin lisää villieläimiä – tällä kertaa Choben kansallispuistossa. Täytyykö niitä eläimiä joka päivä ihmetellä: kun on kerran nähnyt elefantin, niin eikö sitä sitten ikään kuin ole nähnyt ne kaikki? 

Choben kansallispuisto - KILROY

Päivä 17 - Victorian putoukset

Tänään on vuorossa rajan ylitys Zimbabwen puolelle, jossa vastaan tulee Victorian putoukset. Jostain syystä kun vettä sataa taivaalta kaikki ovat yhtä mieltä, että se on epämukavaa, mutta kun sitä samaa tavaraa on miljoona litraa tippumassa taivaan sijaan kielekkeeltä, se onkin yhtäkkiä hienoa. Go figure. Ja korkeanpaikankammoiset voivat unohtaa suorilta käsin valinnaisen helikopterilennon. 

Victorian putoukset, Zimbabwe - KILROY

Päivä 18 - Victorian putoukset

Onneksi olkoon, selvisit maaliin asti. Viimeinen reissupäivä on kuitenkin se matkan kamalin, koska silloin on hyvästeltävä uudet tuttavuudet ja lähdettävä kohti kotia. Viimeisen päivän haasteisiin kuuluu myös seuraavan reissukohteen suunnittelu. Ei, ei ole reissaaminen helppoa.

Reissu päättyy, mutta uudet seikkailut odottavat!

Vieläkö ongelmia tulevaisuudessa aiheuttava reissu kiinnostaa? Tutustu matkaan tarkemmin tai ota yhteyttä, jos tämä herätti kysymyksiä.

 

Muita aiheeseen liittyviä postauksia
Ota yhteyttä