Reissaa ja hanki kielitaito samalla kertaa!

Reissaa ja hanki kielitaito samalla kertaa!

Onko Väli-Amerikka ollut pohdinnoissasi, mutta epäröit mahdollisen kielimuurin takia? Kielitaidottomuudelle voi tehdä vaikka mitä, joten lopeta turha empiminen. Itse asiassa se, ettei espanja vielä suju soljuvasti on nimenomaan yksi hyvä lisäsyy lähteä reissuun Väli-Amerikkaan! 

Voit toki opiskella espanjaa myös kotoa käsin, mutta parempi, ja takuulla mielenkiintoisempi, vaihtoehto on lähteä paikan päälle, missä espanjaa puhutaan kaikkialla. Neljän viikon kurssilla pääset jo pitkälle ja vielä kun tämä luokkahuone ei ole mikään harmaa koppi, vaan kirjaimellisesti paikasta toiseen liikkuva oppimistilaisuus, on oppiminen sekä hauskaa että monipuolista. 

Liikkuva luokkahuone

Mistä siis on oikein kyse? Kielikurssi kestää siis 4 viikkoa ja sen puitteissa yhdistät täydellisesti reissaamisen ja espanjan opiskelun. Opiskelun ohessa ohjelmaan sisältyy vaikka kuinka paljon tekemistä ja kulttuuria, joten oppiminen todellakin on kokonaisvaltaista!

Homma starttaa Panaman pääkaupungista Panama Citystä. Tutustu muihin kurssilaisiin ja kiertele kaupungilla: löydä omat lempipaikkasi, käy ihmettelemässä Panaman kanavaa, opettele paikallisen keittiön saloja ja harjoita salsa-, merengue- ja bachata-askelia tannsitunneilla. 

Parin urbaanipäivän jälkeen seilaatte San Blas -saarille luonnon helmaan. Näille maisemille on jokseenkin mahdoton tehdä oikeutta sanallisesti, mutta kuvavihjeellä pääset varmasti jo lähelle oikeaa tunnelmaa. On muuten harvinaisen houkutteleva luokkahuoneympäristö! 

Opi Espanjaa Panamassa ja Costa Ricassa - KILROY

Kaupungista sademetsään

Toisella viikolla luokkahuone siiryy sademetsään Boqueten pikkukylään. Luvassa on rentoa tunnelmaa, riippumattoja ja tietenkin kieliopintoja. Boquetessa ilmasto on hieman kaupunkia ja San Blasia viileämpi, joten viikon kieliopintojen, zipline-hurjastelujen, kokkaussessioiden ja tanssituntien jälkeen on sitten taas aika palata tropiikkiin: tervemenoa Bocas del Toroon!

Bocas del Toro on yksi niistä paikoista, joihin moni reissaaja suunnittelee parin päivän visiittiä mutta päätyykin viipymään kuukauden tai kaksi. Pulikoi vedessä, juhli hyvässä seurassa, sukella, tee päiväretkiä pikkusaarille, loikoile rannoilla...ja opiskele espanjaa. Bocas del Torossa yksinkertaisesti vallitsee hyvä tunnelma.

Opi espanjaa Panamssa - KILROY

Panama on vain yksi maa Väli-Amerikassa ja tämänkin kielikurssin puitteissa vasta ensimmäinen kahdesta mahtikohteesta: reissun neljännen viikon alussa on aika siirtyä Costa Ricaan. Tässä vaiheessa kielitaitosi on jo siinä kunnossa, että pääset testaamaan osaamistasi yhä enemmän ja enemmän myös vapaa-ajallasi. Mitä enemmän käytät kieltä, sitä paremmaksi taitosi ja itseluottamuksesi muokkaantuvat, joten ota rohkeasti espanja käyttöön!

Costa Ricassa luokkahuone parkkeeraa Turrialban pikkukaupunkiin, jonka hulppeat maisemat vuorineen, jokineen ja sademetsineen toimivat loistavana inspiraationa niin kielen kuin kulttuurinkin opiskeluun. Pikkukylän tunnelmasta huolimatta Turrialbasta ei lopu tekeminen kesken, joten sen kuin vain suuntaat kohti seikkailuja!

Viikko ja samalla koko reissu huipentuu läksiäisjuhliin, joissa pääset pistämään kuukauden aikaiset tanssituntien opit testiin ja nauttimaan hyvästä menosta muiden kielikurssilaisten kanssa. Juhlinnan päätteeksi on aika sanoa hyvästit ja siirtyä kukin eteenpäin matkaohjelmissaan – kuka kotiin, kuka Väli-Amerikan jatkoseikkailuihin. 

 

Valmiina kieliopintoihin? Ota yhteyttä ja kysy kysymykset, joihin vielä kaipaat vastauksia! 

 

Muita aiheeseen liittyviä postauksia
Ota yhteyttä