5 vapaaehtoisprojektia vuodelle 2017

5 vapaaehtoisprojektia vuodelle 2017

Joillekin ehkä sopii nopeatahtinen paikasta toiseen poukkoilu, nähtävyydeltä nähtävyydelle juokseminen, mutta meidän suositus on ehdottomasti vetää henkeä – ainakin silloin tällöin.

Pysähdy hetkeksi tutustumaan paikalliseen elämänmenoon pintaa syvemmältä ja täysin uudesta vinkkelistä. Tämä onnistuu esimerkiksi tekemällä vapaaehtoistöitä, ja Väli-Amerikka ja Meksiko ovat ehkä niitä parhaita paikkoja mielenkiintoisiin ja antoisiin vapaaehtoistöihin!

Valikoimassamme on pitkä lista vapaaehtoistyöprojekteja, joista valitset helposti sen oman suosikkisi. Tutustu ihmisiin, opi espanjaa ja opi eksoottisista eläimistä. Tässä omien suosikkiemme top 5: näihin projekteihin osallistuminen takaa elämänmakuisia ja -mittaisia muistoja!  

#1 Yhdistä sukellus ja vapaaehtoistyöt Meksikossa 

Opettele sukeltamaan ja anna samalla panoksesi merten hyvinvoinnille. Tässä suojeluprojektissa pääset tekemään juuri tätä: sukellat päivittäin ja opit koralleista, kaloista ja muista merenelävistä. Huomaathan, että tässä projektissa on oma ohjelma myös jo kokeneille sukeltajille, joten pääset kehittymään sukeltajana oli lähtötasosi sitten mikä tahansa.


#2 Työskentele eläinten hyväksi Costa Ricassa

Costa Rica on syystäkin kuuluisa huimista maisemistaan ja sademetsän monimuotoisuudesta ja villieläimistä. Jos haluat tehdä osasi eläinmaailman puolesta, haluat oppia uutta ja tutustua samanhenkisiin ihmisiin Playa Chiquita ja Animal Rescue Center on sinun paikkasi. Auta loukkaantuneita eläimiä kuntoutumaan ja palaamaan takaisin luontoon. 


#3 Opi espanjaa ja suojele luontoa Costa Ricassa

Kielitaito on valtava apu maailmalla ihan jo käytännön asioiden hoitamisessa, mutta kielitaidon avulla sinulle avautuu täysin uudenlainen kulttuurien maailma. Espanjan tunnit eivät ole siis mikään huono ajatus, kun haluat ymmärtää, mitä ympärilläsi tapahtuu ja päästä syvemmälle sisään paikalliseen elämänmenoon esim. juurikin Costa Ricassa. Proyecto Asis on projekti, joka tarjoaa mahdollisuuden tehdä vapaaehtoistöitä eläinten- ja luonnonsuojelun parissa sekä oppia samalla espanjaa – voittamaton yhdistelmä!


#4 Anna aikaasi Costa Ricassa kilpikonnien hyväksi 

Tämän vapaaehtoistyöprojektin nimi sanoo jo kaiken: Happy Turtle Project. Ohjelman tavoitteena on taata kilppareille onnelliset oltavat, mikä tarkoittaa valistustyötä yhteisössä sekä konkreettista kilpikonnamunien suojelua. Vapaaehtoiset toimivat osana ammattitaitoista tiedeyhteisöä, joka tekee pitkäjänteistä työtä kilpikonnien hyväksi.


#5 Yhdistä kilpikonnat, surffaus ja kieliopinnot 

Onko valitseminen vaikeaa? Älä jää turhaan ihmetteleemään, vaihtoehtona on myös kaikki! Tämä paketti on paljon enemmän kuin osiensa summa: vapaaehtoistöiden, surffauksen ja espanjan opiskelun lisäksi, tässä on kyse Costa Ricaan tutustumisesta. Lähde ja ota vastaan, mitä tällä vehreällä ja jännittävällä maalla onkaan tarjota!

 

Kuulostaako houkuttelevalta, mutta kaipaat vielä hieman lisäinfoa tai apuja sopivan projektin valintaan? Reissuasiantuntijamme auttavat niin projektien lisätietojen kuin käytännön järjestelyidenkin kanssa. 

Muita aiheeseen liittyviä postauksia
Ota yhteyttä