Matkavinkit vuodelle 2017

Matkavinkit vuodelle 2017

Rajattomasti henkeäsalpaavia maisemia, uniikkeja kohteita, kaupunkeja ja kommelluksia, ja vieläpä mielettömät aktiviteettimahdollisuudet paikan päällä? Tässäpä lista meidän suosikkikohteistamme vuodelle 2017!

1. Botswana

Auringonlasku Botswanassa

Botswana on luonnonystävien ja eläinbongareiden luvattu maa. Karuista ja vaikuttavista maisemista nauttivan kannattaa suunnata maan pohjoisosiin, jossa sijaitsee Makgadikgadi, yksi maailman suurimmista suolatasangoista. Kruunaa kokemus leiriytymällä valtavan tähtitaivaan alla - varmista kuitenkin ennakkoon, ettei säätiedotus lupaa sadetta!

Vehreyttä kaipaavalle must see -kohde puolestaan on Okavangon suistoalue ja sen lukuisat villieläimet. Tsekkaa alue ilmasta käsin lentokoneen kyydissä tai vettä pitkin mokoron, perinteisen kanootin, kyydissä. Mikäli haluat bongata lisää Afrikan eksoottisia eläimiä, suuntaa esimerkiksi Choben kansallispuistoon tai Moremin villieläinten suojelualueelle.

2. Bolivia

Salar de Uyuni, Bolivia

Bolivia on maa, joka jää helposti sen kuuluisempien naapureiden Perun, Brasilian, Argentiinan, Ecuadorin ja Chilen jalkoihin. Tämä on kuitenkin suuri vääryys! Reissu Boliviaan tuo mukanaan laajan kirjon kontrasteja: voit samalla matkalla matkustaa sademetsien syvyyksistä Andien vuoristoon, tai vaikkapa Salar de Uyunilta (maailman korkeimmalla sijaitseva suola-aavikko!) kirkasvetisen Titicaca-järven rannoille. Täällä ei tylsyydelle ole sijaa! Jos haussa on vauhtia ja adrenaliininpitoista ohjelmaa, voit myös aina käydä testaamassa kuuluisan pyöräreitin Yungas Roadilla, joka tunnetaan myös nimellä "El camino de la Muerte".

3. Uusi-Seelanti

Tongariron kansallispuisto

Monet ovat kuvailleet matkaa Uuteen-Seelantiin kuin reissuksi maanpäälliseen paratiisiin. Tätä ei käy kieltäminen, sen varran henkeäsalpaavat maisemat edessä avautuvat, katsoipa maata mistä ilmansuunnasta tahansa! Vaeltamisesta pitäville ehdoton ykköskohde on Tongariron karu kansallispuisto, jonka jylhiä maisemia on ikuistettu myös Taru sormusten herrasta -elokuviin. Ihaile geisirejä Rotoruassa, seilaa Milford Soundin henkeäsalpaavalla vuonolla ja vieraile Hobbitonissa... The list goes on!

Ei kannata unohtaa myöskään Uuden-Seelannin monipuolisia kaupunkeja! Wellington tarjoaa värikästä kulttuuria, Auckland on kuuluisa purjehdusmahdollisuuksistaan ja Christchurch on täysin ansaitusti ansainnut maineensa englantilaisimpana kaupunkina Englannin rajojen ulkopuolella.

4. Marokko

Kullanväriset hiekkadyynit: Erg Chebbi, Merzouga, Marokko

Matkalla Marokossa kohtaat mm. upeita rantoja, mielettömän kokoisia aavikoita, auringossa tanssivia hiekkadyynejä sekä tietysti dramaattisia vuorijonoja. Maisemat vaihtuvat alituiseen ja jokaisen mutkan jälkeen on tiedossa lisää yllätyksiä - voitkin unohtaa Agadirin ja suuntaa mieluummin maan kätkettyihin helmiin, kuten Essaouiran, Aït Benhaddoun, Fesin, Todra Gorgen ja Marrakechin kaupunkeihin - unohtamatta yötä Merzougan tähtitaivaan alla! Osallistu surffikurssille Taghazoutissa, vieraile Berberin kylissä Atlas-vuoristossa ja ratsasta kameleilla Erg Chebbin tai Erg Chigagan kaupungiessa. Marokko ei tule varmasti olemaan pettymys.

5. Japani

Eläinkuntaa Naganon lähistöllä Japanissa

Japani: maa, jossa moderni elämänmeno kohtaa vuosituhansia vanhat perinteet! Tällä uskomattoman kauniilla maalla on uniikki kulttuuriperimä, jota jokaisen reissajan tulisi päästä tutkailemaan lähietäisyydeltä. Ihastele vaaleanpunaisina hehkuvia kirsikkapuita, tutustu maan lukuisiin temppeleihin ja puutarhoihin sekä hämmästele Tokion miljoonakaupungin hektisyyttä. Nauti myös herkullisesta sushista, kuumista lähteistä (yhdessä apinoiden kanssa!), sumo-painista, tulivuorista, vehreistä metsistä, laskettelusta ja vaikka mistä muusta! Muista myös vierailla matkallasi Kioton kaupungissa, et tule varmasti pettymään.

6. Kanada

Ikoninen Moraine Lake, Kanada

Puhumme usein road trippaamisesta USA:ssa, mutta myös sen pohjoinen naapuri on oikeastaan kenen tahansa reppureissaajan unelmakohde! Kanadan uniikit maisemat saavat kokeneemmankin reissaajan vaikuttumaan, eikä sen Kalliovuorten aluetta turhaan verratakaan Uuden-Seelannin ja Norjan vuonomaisemiin. Suunnaksi kannattaakin ottaa lännen kansallispuistot eritoten Albertan ja British Columbian -alueilla. Näihin lukeutuu mm. Jasper, Banff, Kootenay, Yoho, Glacier ja Waterton Lakes - kaikki upeiden Kalliovuorten helmassa!

Kanada on myös puuterilumea metsästävien mekka, ja jos laskettelu on lähellä sydäntä kannattaakin suunnata kuuluisille laskettelurinteille Whistlerin, Lake Louisen, Silver Starin, Reveltsokin ja Banffin keskuksiin. Nyt myös Working Holiday -viisumilla!

Sitten jos otetaan mukaan vielä maan älyttömän siistit kaupungit kuten Vancouver, Montreal ja Toronto, ei jäljelle jää epäilystäkään siitä, miksi Kanadan pitäisi olla jokaisen vuodelle 2017 matkaa suunnittelevan listalla.

7. Turkmenistan

Turkmenistanin "ovi helvettiin"

"Siis... Turkmenistan!?". Joo, ihan tosissaan olemme. Myönnettäköön, että Turkmenistan on melko totalitaarinen maa, jolla on vahvan poliisivaltion maine ja jossa ihmisoikeusasiat kaipaisivat parannusta, mutta jos asiaa katsoo täysin turistin silmin, avautuu eteen hyvin kaunis ja ylpeä maa. Monetkaan turistit eivät tänne ole vielä löytäneet, vaikkakin kohteena Turkmenistan on täynnä historiallista salaperäisyyttä, esteettisiä rakennuksia, upeita maisemia, majesteetillisia vuoria ja oudon kiehtovaa luontoa. Mikäli suuntaat tänne, yötä päivää palava tuli Helvetin porteiksi verratussa Darvazan kraatterissa on nähtävä! Tulen oli tarkoitus sammua muutama viikko sen sytyttämisen jälkeen (kaasujen leviämisen estämiseksi), mutta se on palanut nyt jo lähes 40 vuotta.

8. Filippiinit

Filippiinit: sukeltajien ja snorklaajien paratiisi

Reppureissaajan unelmat täyttyvät Filippiineillä. Saarihyppely on paras tapa tutkia maan lukuisia trooppisia saaria! Reissulla Filippiineillä kannattaa ehdottomasti sukeltaa kristallinkirkkaissa vesistöissä, hengailla riippumatoissa ja yksinkertaisuudessaan vain nauttia elämästä.

Suosikki-saariimme kuuluu: Palawan, Bohol, Malapascua, Coron, Boracay, unohtamatta valashaiden kanssa snorklailua Donsolissa!

9. Ecuador

Galapagos-saarien uniikit kokemukset odottavat

Ecuador sopii kohdevalinnaksi sinulle, joka etsit ainutlaatuisia kokemuksia! Galapagossaaret ovat jo yksinään erinomainen matkakohde, mutta myös mannermaasta löytyy hyvin paljon tehtävää: haasta itsesi kiipeämällä Cotopaxin tai Chimborazon (maan korkeimmat tulivuoret) huipulle, shoppaile Etelä-Amerikan suurimmalla kauppapaikalla Otavalossa tai tutustu Amazonasin sademetsiin sen edullisissa ecuadorilaisissa kylissä. Adrenaliinijanoiset suuntaavat kohti Bañosin aluetta, jossa pääsee kokeilemaan mm. koskenlaskua, liitovarjoilua, kiipeilyä, benjihyppyjä ja maastopyöräilyreittejä. Samalla, kun hyppäät keinumaan "At the End of the World"-keinuun voitkin hymyssäsuin todeta, että kyllä kannatti lähteä!

Kambodza bucket listalle, heti!

Kambodzan historia ei ole kaunis eikä varmasti unohdettu, mutta tämän päivän harmonisen kansan silmissä ei siitä näy vilaustakaan. Maalla on rikas kulttuuri, loputtomia hiekkarantoja, upeita maisemia ja tietysti se yksi, muiden yli nouseva nähtävyys: Angkor Wat. Kambodza on ollut yksi reppureissaajien suosikkimaista jo pitkään, mutta mielestämme maan monimuotoiset nähtävyydet ansaitsevat jälleen kerran paikkansa top-listallamme! Yksi suosikkisaaristamme maassa on Koh Rong aivan Sihanoukvillen edustalla, jossa erityisesti sukelluksesta innostuneita hellitään. Koh Sdach ei myöskään ole laisinkaan huono vaihtoehto. 

Seikkailuehdotuksia:

Muita aiheeseen liittyviä postauksia
Ota yhteyttä