Viisi vaellusreittiä kaikentasoisille trekkaajille

Viisi vaellusreittiä kaikentasoisille trekkaajille

Luonto on usein kauneimmillaan siellä, missä ihmisasutusta ei ole tai se on hyvin vähäistä. Maailman ihmeellisimpiin paikkoihin päästäkseen on usein turvauduttava omiin jalkoihin, mutta tämä ei suinkaan aina tarkoita, että sinun tarvitsisi olla huippukunnossa tai kokenut trekkaaja. 

Oppaan kanssa vaellus on turvallisempaa kuin omin päin poukkoilu. Monissa paikoissa myös järjestetään reissuja, joissa teltat ja muut isot varusteet kannetaan puolestasi, jotta sinä voit keskittyä täysillä maisemiin. Tsekkaa tästä viisi vaellusreittiä, jotka sopivat lähes kenelle tahansa eivätkä vaadi sen kummempaa kokemusta!

1. Mount Rinjani, Indonesia

Trekkausreitit kaikentasoisille - Mt Rinjani, Lombok, Indonesia

Indonesian mieleenpainuvimmat maisemat löydät Lombokin Mount Rinjani National Parkista. Rannalla loikoilu ja surffaus kuuluvat toki olennaisena osana Indonesiassa lomailuun, mutta opastettu vaellus Mount Rinjanin huipulle tekee reissustasi taatusti spesiaalin.

Vaellus lähes 4 kilometrin korkuisen Rinjani-tulivuoren huipulle vaatii välillä ponnistelua, mutta on silti kaikkien peruskuntoisten trekattavissa. Aamuherätykset saattavatkin olla tämän vaelluksen vaikein osuus: todistaaksesi häikäisevän kauniin auringonnousun vuoren huipulta, joudut aloittamaan patikoinnin jo kahdelta aamuyöllä. Todellakin vaivan arvoista!

2. Sapa trek, Vietnam

Vaellusreittejä kaikentasoisille - Sapa, Vietnam

Kaakkois-Aasian mielenkiintoisiimpiin lukeutuvia maisemia pääset ihailemaan Luoteis-Vietnamissa. Patikkareissulla koet Sapan alueen vehreän luonnon yhdistettynä paikallisten etnisten vähemmistöjen kulttuuriperinteeseen. 

Kurkkaa tästä lisäinfoa Vietnamissa vaeltamisesta!

3. Lares Trek, Peru

Lares Trek, Machu Picchu auringonlasku

Kahden, kolmen päivän mittainen Lares Trek on vaihtoehto yhdelle maailman suosituimmista vaelluksista, Perun Inca Trailille. Täällä kohtaat huomattavasti vähemmän turisteja kuin Inca Traililla, mutta maisemat ovat vähintäänkin yhtä komeat ja trekin kruunaa Machu Picchu!

Lares Trekin suurin haaste on sen korkeus: reitillä kiipeät 4,560 metrin korkeuteen. Teknisesti vaellusreitti ei ole erityisen haastava, joten selviydyt kyllä korkeudestakin kunhan muistat kulkea omaan tahtiisi ja kuunnella opasta. Hyvä idea on myös käyttää muutama päivä Cuscossa korkeaan ilmanalaan totutteluun, jotta välttyisit vuoristotaudilta.

Katso lisää Perun vaelluksista täältä!

4. Tongariro Alpine Crossing, Uusi-Seelanti

Vaellusreittejä kaikentasoisille - Tongariro Crossing, Uusi-Seelanti

Uudessa-Seelannissa riittää huikeita maisemia, joten ajan löytäminen vaellukselle voi olla hankalaa. Tähän Tongariro Crossing on täydellinen ratkaisu! Maailman upeimpien päivävaellusten joukkoon kuuluvalla Tongariro Crossinglla saat lähituntumaa Tongariro-tulivuoreen ja sen laavakenttiin sekä näet alueen kaksi muuta tuliperäistä vuorta, Ngauruhoen ja Mt Ruapehun.

Reitin kohokohta on kenties hengästyttävän kauniit Emerald-järvet kuumia lähteitä ja muita Tongariro National Parkin ihmeitä väheksymättä.

Vajaan 20 km reittillä hyödyt ripauksesta sisua, mutta varsinaista fitness-taustaa et tarvitse. Tärkeintä on, että varaudut kaikenlaisiin sääolosuhteisiin! Jos parikymmentä kilometriä tuntuu kuitenkin liian pitkältä matkalta, voit aina lyhentää reittiä ja tehdä siitä itsellesi sopivan.

5. Mont Blanc – Ranska, Italia, Sveitsi

Patikointireittejä - Mont Blanc

Mont Blanc, on kenties Euroopan suosituin vaelluskohde. Tour du Mont Blanc on kieltämättä haastava vaellus, joka vaatii hyvää kuntoa eikä välttämättä sovi ensimmäiseksi patikointireitiksi.

Mont Blanc löytyy kuitenkin listaltamme siksi, että siellä on helppo tehdä myös päivävaelluksia, joilla saat suhteellisen vähällä vaivalla täyslaidallisen Alppien häkellyttävistä maisemista. Tuoli- ja gondolahissit kiidättävät sinut jyrkimpien nousujen yli. Patikointiin kuluu näillä reiteillä parista kuuteen tuntia.

Kaikentasoisille sopivia vaihtoehtoja ovat esimerkiksi huikeiden näkymien Balcon Sud ja La Croix-de-Lognanista alkava reitti Argentière-jäätikön näköalapaikalle.

Tsekkaa tästä lisää Ranskan vaellusmahdollisuuksistaVaellusreissuilla mieli virkistyy, ajatukset pysyvät nykyhetkessä ja suhteellisuuden taju paranee. Patikoinnissa on aina kyse matkasta, ei päämäärästä, joten unohda tekosyyt kiire: vaellus sopii kaikille ikään ja kuntoon katsomatta! Oman vaellusretken buukkaat helposti reissuasiantuntijoiltamme, joilta voit samalla kysyä kaikki mieleesi nousevat kysymykset.

Vaelluslomalle maailmalle?
Varaa aika reissusuunniteluun!
Muita aiheeseen liittyviä postauksia
Ota yhteyttä