Maailmanmatkaajan seikkailu

Maailmanmatkaajan seikkailu

Seikkailu maailman ympäri. Siis ihan koko maapallon.

Tottahan se on, välillä maailmanympärimatka saattaa tuntua valtavan suurelta reissulta ja on vaikea käsittää, mitä kaikkea pallollemme mahtuukaan. 

Mutta kyllä se vain niin on, että ihmiset näitä matkoja ihan OIKEASTI tekevät! Ja, mikä parasta, matkan tekijä on astunut esiin, ja lupaa henkilökohtaisesti jakaa karttunutta tietämystään. Goodbye nimimerkki Johanna, welcome Iris ;)

Tamperelainen Iris otti siis ohjat käsiinsä ja teki päätöksen lähteä maailmanympärimatkalle kolmeksi kuukaudeksi. Hän onkin kesän jälkeen palannut kotiin reissusta ja laskenut monia mantereita nähneen rinkkansa selästä. Mihin ja miten Iris matkasi? 

Helsinki - Lontoo - Johannesburg - Kathmandu - Hongkong - Tokio - Honolulu - New York - San Jose // Panama City - Helsinki 

 

Psst. Lue reissukokemuksia myös Iriksen matkablogista: 1001 askelta!

1. Etelä-Afrikka: 18 päivää

Matka maailman ympäri - Johannan kokemus, Etelä-Afrikka

Lontoon nopean kolmen päivän pysähdyksen jälkeen Iris suuntasi kohti Etelä-Afrikkaa. Pelkästään jo maan huikea luonto on syy alottaa maailmanympärimatka tästä kohteesta! Iris aloitti huikean matkansa vapaaehtoistöillä villieläinten turvakodissa Johannesburgissa

Lähes 20 päivän aikana reissussa Afrikan eteläkärjessä ehtii vaihtoehtoisesti vaikka testailla Kapkaupungin surffimahdollisuuksia, bongailla uljaita eläimiä Kruger Parkin safarilla ja no miksei myös haastaa itsensä vaellukselle Drakensberg-vuoristossa tai sukeltamaan valashaiden seuraan. 

2. Nepal: 17 päivää

Matka maailman ympäri - Johannan kokemus, Nepal

Seuraavaksi kohteeksi Iris valitsi Nepalin. Lentokone laskeutui Kathmanduun ja aivan toisenlaiseen ympäristöön näyn, hajun ja varmasti kuulonkin perusteella. Upea Himalajan vuoristossa sijaitseva maa on täydellinen paikka vaellukselle - ja juuri trekkaamaan Iriskin lähti! Poon Hill -reitti jäi yhdeksi reissun unohtumattomimmista kokemuksista.

Nepal on maa huikean ympäristön keskellä ja tällä reissulla vaarana on että leuka loksahtaa liiankin kovaa maisemia ihastellessa. Mystisyys ja rauhallisuus valtaa maan sekä mielenkiintoiset perinteet kiehtovat. Melkein 20 päivää tässä kohteessa mahdollistaa varmasti vaikkapa vaelluksen, koskenlaskureissun tai vapaaehtoistöiden tekemisen. 

3. Hongkong: 4 päivää

Matka maailman ympäri - Johannan kokemus, Hongkong

Iriksen maailmanympärimatkan seuraava kohde oli Hongkong. Tämä moderni, kosmopoliittinen metropoli omaa koostaan huolimatta autenttisen aasialaisen tunnelman ja kauneuden. Pikkukujilla pääsee maistelemaan paikallista ruokaa ja upeat maisemat tallentaa kameralle esimerkiksi Victoria Peakilta. Neljä päivää on nopea visiitti, mutta taustatyön tehtyä ehtii siinäkin ajassa nähdä paljon Hongkongista.

Jos omalla maailmanympärimatkalla haluaa jatkaa reissua Kiinan sisämaan puolelle, Hongkong on erittäin kätevä väylä tähän. Kiina on valtava maa ja mielenkiintoiset luontokohteet eivät lopu kesken, kontrastit ovat upeita ja reitti esimerkiksi Silkkitietä pitkin on kerrassaan uskomaton kokemus!

4. Tokio: 5 päivää

Matka maailman ympäri - Johannan kokemus, Tokio

Mitäs sitten? No Aasian toiseen päähän, tietenkin: next up is Tokyo! Japanin mielenkiintoinen ja moniulotteinen pääkaupunki yllättää aina. Iris pysähtyi tässä kohteessa 5 päivää ja sai kokea kaupungin erilaisia puolia. Iriksen kulttuuri on todella kiehtovaa ja täysin tunnetusta poikkeavaa, ja maan lentoyhteydet maailmalle loistavat - eli vähintäänkin stopover tässä kohteessa sopii mille tahansa maailmanympärimatkalle!

Jos aikaa riittää enemmänkin Japanin tutkimiseen, Japan Rail Pass on superkätevä ratkaisu. Vuorenhuiput ja kirsikkapuut kuten perinteiset temppelit ja sushiähkyt kutsuvat reissuun. Hae inspiraatiota esimerkiksi tästä kahden viikon reissusta Japanissa!

6. Havaiji: 7 päivää

Matka maailman ympäri - Johannan kokemus, Havaiji

Aloha! Iris suuntasi reissullaan seuraavaksi keskelle Tyyntämerta, jossa odotti todellinen rentoutumisen ja akkujen lataamisen viikko. Kohteena toimi tulivuoriperäinen saari, kaukana kaikesta muusta: kyseessä on tietenkin Havaiji. Iriksen lento laskeutui Honolululle, mutta viikossa Havaijin saaristossa ehtii käväistä myös esimerkiksi Kauain saarella. 

Havaijilla voi tosissaan ottaa rennosti ja vain olla. Toisaalta saarilta löytyy myös vaihtoehtoja seikkailuihin. Kurkkaa esimerkiksi mitä tehdä kahdeksassa päivässä Havaijin ympäri, ja sukelluskurssit upeissa vesissä! 

7. New York: 9 päivää

Matka maailman ympäri - Johannan kokemus, New York

Havaijin tunnelmista hula hula -hame vaihtui takeaway-latteen, ja viimeistään siinä kohtaa tietää saapuneensa New YorkiinThe Big Apple - onhan se nähtävä ja koettava vähintäänkin kerran (jos ei toisenkin) elämässä. Vapaudenpatsas, Central Park, Soho, Empire State Building, Brooklyn... nähtävää riittää, myös reppureissaajan budjetilla!

New York on myös hyvä lähtökohta pidemmälle USA:n reissulle, esimerkiksi klassiselle automatkalle Route 66 -reittiä pitkin. Autolla ajaessa road tripillä vapauden tunne ja reissukokemus on aivan ainutlaautinen, miksei siis erinomainen vaihtoehto maailmanympärimatkalle...

8. Costa Rica // Panama: 21 päivää

Matka maailman ympäri - Johannan kokemus, Costa Rica

Ja EI, ei se ollut vielä tässä! Kyllähän sitä ennen kotiin paluuta pittä saada vielä lisää rentoa meininkiä - seuraavaksi kutsuvat Costa Rican rannat! Iriksen maailmanympärimatkan seuraava kohde oli San Jose. Lattarifiilikseen uppouduttua näissä vesissä kannattaa myös kokeilla sukellusta - Iris lähtikin harjoittelemaan sukellusta Manuel Antonion rannoille!

Matkanteko Väli-Amerikassa on melko helppoa, ja Iris reissasikin maateitse Costa Ricasta Panamaan. Bussikyydillä matkatessa näkee upeat maisemat paremmin ja voi toki pysähtyä helposti kun siltä tuntuu. Panamassa voi osallistua vaikkapa kielikurssille ja jatkaa reppureissua yhä eteläisempäänkin esimerkiksi vapaaehtoistöihin Kolumbiaan.

 

Panamasta Iris lensi takaisin kotiin Helsinkiin ja ympyrä sulkeutui. Reppureissaaja on nyt varmasti monta kokemusta rikkaampi ja maailmanympärimatkasta saatu säkenöivä olemus hehkuu vielä pitkään kotona pimeyden keskellä. Innostuitko lähtemään reissuun Iriksen reitille, vai kuuluuko kenties sinun reitillesi joitain muita kohteita?

Don't call it a dream, call it a plan!
Tule juttelemaan lisää

 

Psst... Muista matkustaa aina vakuutettuna!

Matkavakuutus

156 eur / vuosi
Matkavakuutus
Aktiivinen reissaaja valitsee KILROY Gouda Super -matkavakuutuksen. Voit esim. sukeltaa, kiipeillä, vaeltaa, surffata, hypätä laskuvarjolla ja olet vakuutettu!
Ota yhteyttä Vakuuta itsesi

 

 

 

Ota yhteyttä