10 syytä miksi matkustelu pilaa elämäsi

10 syytä miksi matkustelu pilaa elämäsi

Matkustelu on luultavasti maailman mahtavin asia. Riemu uudesta matkasta, kihelmöinti mahassa reissusuunnitelmien äärellä ja hinku päästä kokemaan jotain uutta – tiedät varmasti, mistä puhutaan. Mikä voisikaan olla parempaa, kun lähtöpäivä on käsillä ja kaikki seikkailut vielä edessä! Miksi matkustelu siis pilaa elämäsi? Anna, kun kerromme.

1. Et saa ikinä tarpeeksi

Matkustelu – Auringonlasku Kenian safarilla

Matkustelu ei kuulu niihin asioihin, jotka pystyt hoitamaan valmiiksi. Kaukokaipuusi ei tule koskaan sammumaan. Kun reissukärpänen on kerran puraissut, siitä ei parane. Haluat aina vain lisää kokemuksia ja joka solussa kupliva seikkailunhalusi puskee sinut liikkeelle yhä uudelleen ja uudelleen.

2. Ystävät maailmalla, joita et enää tapaa

Matkustaessa saat uusia ystäviä

Matkoillasi eri puolella maailmaa kohtaat mahtavia, ystävällisiä ja ihania ihmisiä. Jaat elämää suuremmat kokemukset ja muistot heidän kanssaan. Ja sitten tulee karu totuus: ette ehkä tule näkemään toisianne enää koskaan… Onko mitään epäreilumpaa?

3. Suomi, joka muuttui kylmäksi ja tylsäksi

Matkustelu - Talvinen Suomi

Älä ymmärrä väärin. Suomi on ihan mahtava maa. Jos oikein miettii, niin täällähän on tosi nättiä, turvallista ja rauhallista. Voit juoda hanavettä, ja melko suurella varmuudella hurrikaani ei tule sotkemaan viikonloppusuunnitelmiasi. Mutta voi taivas, miten kylmää täällä on! Ja tuttu ja turvallinen on myös aika tylsää...

Kun on matkannut halki Afrikan tasankojen, vaeltanut inkojen jalanjäljissä Perussa, kruisaillut road tripillä USA:ssa ja reppureissannut Aasiassa, niin kotimaa tuntuu niin tavalliselta. Nyt kutsuu maailma!

4. Perhe ja ystävät alkavat vihata sinua

Surffimatka on ikimuistoinen

No okei, ehkä läheisesi eivät ala kirjaimellisesti vihata sinua, mutta he eivät myöskään jaksa kuunnella selostuksiasi upeista matkoistasi enää. Jotkut kadehtivat salaa, toisilla on mielessä jopa unfriend. Joudut ehkä rajoittamaan, mitä onnenhetkiäsi maailmalta enää jaat Facebookissa ja Instagrammissa

5. Maailmanympärimatka tulee olemaan elämäsi paras vuosi

Matka maailman ympäri

Matka maailman ympäri kuulostaa fantastiselle, eikö? Kyllä! Huono puoli vaan on, että kaikki sen jälkeen tuleva ei pysty ikinä ylittämään sitä, mitä koit matkustellessasi. Maailmanympärimatka on jotain, jonka ihmiset tekevät yleensä vain kerran elämässä. Tulet aina vertaamaan tilanteita ja tapahtumia kotona siihen, mitä koit reissussa. Ja ikävöimään maailmalle.

Voit lohduttautua sillä, että kukaan ei tule ottamaan muistojasi pois sinulta, mutta varmuuden vuoksi kannattaa ehkä varata uusi matka :)

6. Ultimaattinen matkakateus

Matkustelu ja matkakateus

Onko ultimaattinen matkakateus edes sana? No todellakin on. Joka kerta, kun näet jonkun toisen matkustavan tai puhuvan tulevista reissuistaan, hyökkää se täydellä voimalla takavasemmalta. Matkakuume, joka on pahempi kuin koskaan ennen! Ultimaattinen matkakateus on hirvittävä olotila, ja siihen ei auta mikään muu kuin lentolipun varaaminen. HETI!  

7. Herätyskellosta tulee pahin vihollisesi

Matkustelu ja arki - herätyskello

Säännölliset rutiinit katoavat, kun matkustat. Otat jokaisen päivän sellaisena kuin se tulee. Herätyskello soimassa aamuseitsemältä matkan jälkeen on yksinkertaisesti musertavaa. Takaisin arkirytmiin pääseminen vie todellakin paljon kauemmin kuin fyysinen siirtyminen aikavyöhykkeeltä toiselle.

8. Kenkien käyttäminen tuntuu orjuuttavalle

Matkustelu ilman puristavia kenkiä on parasta

Potkaise flip-flopit jalkaan ja olet valmis baanalle! Paljaat varpaat ja hiekkainen iho julistavat stressittömyyttäsi kilpaa ruskettuneen ihon kanssa. Kotiinlähtöpäivänä huomaat pussissa lojuneet kengät, jotka pitäisi laittaa jalkaan lentokoneeseen  ja anteeksi siis sukat, mitkä ne ovat? Reissaamisen jälkeen jalkojen ahtaminen kenkiisi tuntuu täydelliseltä vapaudenriistolta!   

9. Loppumaton matkasuunnittelun kehä

Matkustelu - Matkasuunnittelu

Ollaan siinä pisteessä, että kaikki aikasi on pyhitetty seuraavan matkan suunnittelulle ja siitä haaveilemiselle. Tarvitaan lentolippu, jotta pystyt keskittymään mihinkään muuhun. Olet todennäköisesti kehittänyt myös omituisen viehtymyksen karttoihin ja karttapalloihin, jotka nopeasti laukaisevat taas uusia reissuhaaveita päiväunilla uneksittavaksi.

Kaikesta tästä johtuen opintotuki, palkka ja äitin avustuksetkin on jälleen käytetty – ja makaroni on ainoa asia, jolla täytät ruokaympyräsi. Nam!

10. Matkan jälkeinen masennus

Matkan jälkeinen masennus

Tämä on luultavasti pahin kaikista. Hirvittävä tyhjyyden tunne hiipii sisällesi arviolta noin viikon kuluttua kotiinpaluusi jälkeen. Matkan jälkeiseen masennukseen ei auta mikään muu kuin uuden reissun suunnitteleminen niin pian kuin mahdollista. Tai vielä paremmin se, että kotiin palatessasi seuraava matka on jo varattuna!

"I wish I had never gone traveling" -said no one ever.


Turha tulla jälkikäteen valittamaan, ettemme olisi varottaneet! Matkustelu on tullut sinunkin elämääsi jäädäkseen. Ota yhteyttä unelmanikkareihimme ja tule paikan päälle suunnittelemaan, kuinka pilata elämäsi.

Haluatko suunnitella matkan?
Ota meihin yhteyttä!

 

Muita aiheeseen liittyviä postauksia
Ota yhteyttä