10 maailman syrjäisintä paikkaa

10 maailman syrjäisintä paikkaa

Haluatko kokea jotain aivan uutta, suunnata kaukaisimpiin horisontteihin, matkustaa ainutlaatuiseen kohteeseen, missä hyvin harva on käynyt? Olemme koonneet alle listan matkakohteista, joihin ei kuka tahansa turisti eksy. Nämä ovat maapallomme syrjäisimpiä paikkoja, joten kohteisiin vaaditaan todellista seikkailumieltä ja reissuluonnetta!

1. Pitcairn Island

Maailman syjäisimmät kohteet seikkailijalle - KILROY

Pitcairn-saari sijaitsee kaukana mantereista keskellä Tyyntämerta suurin piirtein Uuden-Seelannin ja Perun puolivälissä. Saaren yhteensä 56 asukasta ovat kaikki vanhan HMS Bountyn laivaston kapinallisten merimiesten jälkeläisiä juontaen juurensa vuoteen 1789.

Saari on avoinna turismille, mutta haasteena on sinne pääsy. Ensimmäiseksi tulee laittaa nokka kohti Tahitia, mistä voit napata kerran viikossa kulkevan paikallislennon Mangarevaan. Saarelle saavuttuasi voit jatkaa meriteitse Rikitean rannasta Claymore II rahtilaivan kyytiin (suunnittele etukäteen, sillä laiva lähtee 3kk välein...) ja pian 32 tunnin matkan jälkeen saavut vihdoin Pitcairnin saarille. Ei muuta kuin Bon Voyage!

2.  Tristan da Cunha

Maailman syjäisimmät kohteet seikkailijalle - KILROY

Tristan da Cunha on kokonainen saaristo koostuen neljästä saaresta: Tristan da Cunha, Nightingale, Inaccessible ja Gough Island. Kaksi jälkimmäistä saarta ovat UNESCOn maailmanperintöluettelolla niiden uskomattoman luonnon ja jylhien rantakallioiden ansiosta.

Saaristo on osa Isoa-Britanniaa, mikä ei ehkä niinkään yllätä virallisen pääkaupungin nimen ollessa Edinburgh of Seven Seas. Tristan da Cunhalle on hieman helpompi reissata kuin edellä mainitulle Pitcairn saarelle: lennä ensin Kapkaupunkiin ja hyppää paikallisen kalastusveneen kyytiin. Seikkailu merellä Tristan da Cunhan saaristoon tosin kestää noin 5-6 päivää...

3. Grise Fiord

Maailman syjäisimmät maat - KILROY

Virallinen englanninkielinen nimi tälle Kanadan inuiittikylälle on Grise Fiord. Kyseessähän on pienen pieni 100 asukkaan inuiittikylä, joka sijaitsee Ellesmeren saarella (joka puolestaan sijaitsee Nansen Soundin päädyssä), ja muodostaa Kanadan pohjoisimman pysyvän asutuksen. Kuvitellakin jo saattaa, että moni suomalainen ei ole täällä vieraillut.

Grise Fiord on nimetty polaarisen tutkimusmatkailijan, Otto Svendrupin mukaan, joka ensimmäisenä huomasi että paikalliset mursut ääntelevät samalla tapaa kuin siat! Pitääneekö tämä paikkansa, mene ja arvioi itse... 

4. Pääsiäissaaret

Maailman syjäisimmät kolkat - KILROY

Pääsiäsissaaresta kulee jonkin verran ja vähintäänkin saaren massiiviset patsaat ovat monille kuvista tuttuja. Moni ei kuitenkaan tiedä kuinka kaukana saari oikeasti sijaitsee ja miten hankala sinne on itse asiassa matkustaa! Pääsiäissaaren lähin asuttu naapuri on nimittäin luettelon ensimmäisenä mainittu Pitcairn-saari noin 2075 km päässä. Lähin maa puolestaan on Chile, rapian 3512 km päässä. Joka tapauksessa, Pääisäissaaren upeus lumoaa ja valtavat Moai patsaat on nähtävä omin silmin! Maisema on niin kiehtova ja vaikuttava, että muistat sen lopun ikääsi.

5. Kerguelen

Maailman syjäisimmät kohteet seikkailijalle - KILROY

Kerguelen tunnetaan myös nimellä Desolation Islands, ja yksinäistä tällä Intian valtameren perukoilla sijatisevalla saarella voi ollakin. Lähin naapuri on 450 km päässä asumaton saaristo nimeltään Heard ja McDonaldin saaret. Seuraava asutettu saari sijaitsee 3300km päässä, eli aikas eristetyllä sijainnilla Kerguelen saari ja saaren asukkaat kyllä ovat. Populaatio tosissaan koostuukin lähinnä vain merilinnuista, pingviineistä ja silloin tällöin extremeolojen innokkaista tutkijoista. 

6. Nauru

Maailman syjäisimmät maat  - KILROY

Nauru on maailman vähiten vierailtu maa, luultavastikin hieman hankalan sijaintinsa vuoksi. Valtio on kuitenkin saanut nimensä upean luontonsa johdosta ja paratiisisaaren alkuperäinen käännös tarkoittaakin Pleasant Island. 

Vuodessa saarella käy suurin piirtein 160 kävijää, joten Naurulla on aika suuri todennäköisyys tarjota juuri sitä paratiisisaaren harvinaisuutta ja tuuletusta muista turisteista! Nauru on maailman pienin tasavalta, mutta tekemistä siellä silti riittää: vaihtoehtoina löytyy muun muassa snorklailu, uiminen tai Australian jalkapallon katselu paikallisten kanssa. 

7. Macquarie Island

Maailman syjäisimmät reissut seikkailijalle - KILROY

Macquarie Island sijaitsee Uuden-Seelannin ja Antarktiksen välillä. Saaren asutus koostuu tusinasta tiedemiehiä, jotka ovat päätyneet niin sanotusti Australian pohjalle. Tiedemiehet ovat kuitenkin tämän saaren vähemmistö, sillä maailman suurin Macquarienpingviinipopulaatio (aka. töyhtöpingviini) valloittaa muuten tämän saaren. Kuumimpaan sesonkiaikaan Macquarien saaren asuttaakin lähes 2 miljoonaa pingua! 

8. Kiribati

Maailman syjäisimmät paikat - KILROY

Kiribatin saarivaltio sijaitsee Tyynellämerellä lähellä päiväntasaajaa ja koostuu yhteensä 32 atollin muodostelmasta ulottuen yli 3 500 000 km² alueelle. Saari on 5 tunnin lentomatkan päässä Havaijilta ja näin siis myös aika kaukana asutuksesta keskellä merta.

Kiribati sijaitsee tasan 180. pituuspiirillä päivämäärärajalla, ja saaren itä- ja länsipuolilla oli ennen aina eri vuorokausi ja kellonaika. Vuonna 1995 tämä kuitenkin muuttui ja koko Kiribatin saaristo liitettiin samaan aikavyöhykkeeseen ansaiten tittelin: Maailman läntisin maa!

9. Kaffeklubben

Maailman syjäisimmät kohteet - KILROY

Maailman yksi pohjoisimmista saarista on Gröönlannin pohjoisimmissa osissa sijaitseva Kaffeklubbenin saari. Tämä saari kuuluu Tanskalle ja onkin saanut saman nimen kuin Kööpenhaminan mineralogian museo. Kahviklubin saarella ei ole asutusta, joten jos halajat matkallasi tavata myös ihmiskuntaa, seuraava vaihtoehto olisi Ittoqqortoormiit - se syrjäisin, mutta asuttu kolkka Gröönlannissa. 

10. Socotra

Maailman syjäisimmät saaret - KILROY

Socotran saari ja saaristo on osa Jemeniä ja sijaitsee noin 240 kilometriä itään Afrikan sarvesta. Socotraa on usein kuvailtu sanoin: "the most alien-looking place on Earth". Sinänsä tämä ei ole mikään ihme, sillä kolmannesta saarta asuttavista kasveista ja eläimistä ei löydy koko maapallolta mistään muualta! Kummalliset puut ovat myös suhteellisen normaaleja tälle maaperälle, esimerkiksi "Dragon's Blood Tree" (kuvassa) ja "Cucumber Tree".

Seikkailu maailman syrjäisimmissä paikoissa?
Tule juttelemaan lisää
Muita aiheeseen liittyviä postauksia
Ota yhteyttä