Hauskoja paikannimiä maailmalla

Hauskoja paikannimiä maailmalla

Maailmassa on monta kolkkaa ja haasteen heittää pienimpienkin sopukoiden nimeäminen. Onhan jokaisella saarella, polulla, alueella, jokiuomalla ja tulivuorella oltava ikioma nimensä. Välillä kummalliset paikannimet kumminkin nostavat suupielet korviin ja postiosoitekin saattaa hieman huvittaa

Olemme keränneet listan hauskimmista paikannimistä maailmalla. Believe it or not, kaikki nämä paikat ovat olemassa - ja niissä on ihan pakko käydä!

Hauskat paikannimet maailmalla | Mihin on seuraava lähtö?

1. Saaranpaskantamasaari, Suomi

No siis, tämä pieni asumaton saari sijaitsee Onkamojärvellä Sallassa. Hieman naurattaa kun yrittää ulkomaalaiselle toverilleen paikan nimeä kääntää: "the island shat by Saara"? No biggie. Tarinaa nimen takaa voikin sitten jokainen spekuloida itsekseen...

2. Middelfart, Tanska

Jos kyltin lukee nopeasti, voi helpostikin erehtyä juna-aseman nimestä! Middelfart sijaitsee melko keskellä Tanskaa noin parin tunnin ajomatkan päässä, niin Kööpenhaminasta kuin Aalborgista. 

3. Takeshita Street, Japani

Kavereiden kesken myös take-a-shit -kävelykatuna tunnettu promenaadi sijaitsee siis Harajukussa Tokion suurkaupungin sykkeessä. Toisin kuin voisi nimestä ehkä ensimmäisenä ajatella, kyseinen katu on täynnä trendikkäitä kahviloita, butiikkeja ja ravintoloita.

Hauskat paikannimet maailmalla | Kaverit mukaan reissuun!

 

4. Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaunga­horonukupokaiwhen­uakitanatahu, Uusi-Seelanti

Ai suomen kielikö muka vaikeaa? Tämä nyppylä sijaitsee Uudessa-Seelannissa Hawke Bayllä. Mites ois yksi bussilippu Taumatawhakatangihan....iin? Parempi ostaa suoraan se bussipassi niin ei tarvitse tavata.

5. Cookietown, USA

Keksikylän herkullinen kaupunki sijaitsee Oklahomassa, USA:ssa. Legenda kertoo, että paikka on nimetty paikallisen pikkupojan lausahduksen mukaan, hänen saadessaan kulmakauppiaalta keksin: "I don't want to leave Cookietown". Ja kukapa haluaisi??

6. Humpybong, Australia

Ausseissa Brisbanen vieressä sijaitsee Humpybongin kaupunki. Kaupungin väkiluku laski hieman Brisbanen kasvamisen jälkeen, minkä vuoksi paikka nimettiin tyhjien asuntojen, humpies, mukaan... eli tämä nimihän onkin itse asiassa melko looginen!

Hauskat paikannimet maailmalla | Uusi-Seelanti

 

7. Pis Pis River, Nicaragua

Pis pis -ahvenheinän mukaan nimetty kylä Pis Pis, sijaitsee joen uomassa Nicaraguassa. Veden liplatus ei siis ole ikinä kaukana...

8. Le Tampon, Ranskan Réunion saari, Afrikka

Paikka sijaitsee Ranskalle kuuluvalla Réunionin saarella Afrikassa, Madagaskarin ja Mauritiuksen välissä. Jylhät maisemat ovat taattuja, sillä kaupunki kohoaa kahden tulivuoren välissä. Tämä saari on siis osa Ranskaa ja näin myös euro-aluetta: eli ei muuta kun eurot matkaan ja Ranskan sisämaalennolla Afrikkaan!

9. Wankie, Zimbabwe

Maan suurin riistaeläinpuisto sijaitsee täällä, nykyään nimi kuitenkin vaihdettu Hwange National Parkiksi. Liekö syynä tuo erilaisia merkityksiä herättävä nimi...

Hauskat paikannimet maailmalla | Mihin seuraavaksi?

10. Lake Poopo, Peru / Bolivia

Kyllä,  Perusta Titicaca järvestä vesi virtaa eteläjuoksua ja sivujokia pitkin Poopo-järveen. Ympäröivästä maastosta löytyy seikkailuja vaellusretkille, uskomattoman hyvää ruokaa ja toki myös rentoutumispaikkoja. 

11. Monte Pissis, Argentiina

Argentinassa lähes 7 km korkeuteen kohoava vuori on nimetty ranskalaisen geologin Pedro Pissiksen mukaan. Älä siis ihmettele, jos paikalla vastaan kävelee pinkkiin ja kimaltaviin vaatteisiin pukeutunutta sakkia - he ovat vain suomalaisia, jotka yrittävät olla "maassa maan tavalla".

12. Kanapítsa, Kreikka

Kyllä, tulee ihan nälkä tätä paikkaa miettiessä. Kylä on pikkuriikkinen lomakohde upeiden rantojen ympäröimänä Kreikassa, josta saa toki myös nimensä veroisesti maukasta kanapitsaa.

13. Whynot, USA

Tämä kaupunki Jenkeissä kokoaa meidän bunch of travellerien mentaliteetin aikalailla, eikös - #Whynot? 

Hauskat paikannimet maailmalla | Kaverin kanssa reissuun!

Hauskojen paikannimien listaa voisi jatkaa vielä vaikka kuinka paljon, mutta jo näistä paikoista saa melko kattavasti Instagramiin kartalle hassuja pisteitä! Tästähän toki saisi myös melkoisan hauskan maailmanympärimatkankin näiden paikkojen ympärille... 

Get your ass of the couch?
Tule juttelemaan lisää
Muita aiheeseen liittyviä postauksia
Ota yhteyttä