15 mielenkiintoista hostellia

15 mielenkiintoista hostellia

Hostellit voivat usein herättää ristiriitaisia tunteita, mutta samaan aikaan yhä useammat hostellit kilpailevat myös trendikkyydellään. Edullisesti matkustaminen ei siis välttämättä tarkoitakaan huonoja kokemuksia siistittömissä murjuissa - katso vaikka alla oleva listaus muutamista helmistä ympäri maailman!

Mutta miten tänne pääsee?
Maailmanympärimatkat alk. EUR 1399,-

  

Jumbo Stay | Tukholma, Ruotsi

Lähdetäänkö lentoon?Kuva: http://www.jumbostay.com/ 

Jumbo Stay Tukholmassa on todennäköisesti maailman ensimmäinen hostelli, joka on rakennettu Boeing 747 -lentokoneen sisään! Hostellista löytyy 25 huonetta, jotka on varustettu kaikilla nykyajan mukavuuksilla. Valinnanvaraa on niin yksityis- kuin monen hengen huoneistakin eri puolilta konetta. Lähdetäänkö siis lentoon?
   

Radeka Down Under | Coober Pedy, Australia

Radeka Down Under, AUKuvat: http://www.radekadownunder.com.au/ 

Etelä-Australian laajoissa (ja erittäin kuumissa) maisemissa siintää Radeka Down Under -hostelli, joka ottaa nimessään olevat sanat "Down Under" todella vakavissaan. Entisen opaalikaivoksen tunnelit on nimittäin muunnettu upeiksi huoneiksi yhdelle tai useammalle reissaajalle. Hostellin mottona toimiikin "talvella lämmin, kesällä viileä" - maan alla tämä todella pitää paikkansa! 
  

Point Montara Lighthouse Hostel | San Francisco, USA

Symboliset maisemat San Franciscon rannikolta
Kuva: http://www.norcalhostels.org/montara

Ahh, miten ikoninen maisema! 1800-luvulla valmistuneet, entiset rannikkovartioston käyttämät tilat on lähellä Friscoa muunnettu mukavaksi hostelliksi. Huoneita löytyy niin rakennuksista kuin itse majakastakin, ja upean sijaintinsa johdosta paikka onkin supersuosittu tukikohta aktiivireissauksesta nauttiville. Hostelli sijaitsee noin 40km etelään San Franciscosta ja tarjoaa aktiviteetteja mereltä vuoristoon - very nice!
  

Loki Hostels | Cusco, Peru

Inkapoluilla nähdään!Kuvat: http://www.lokihostel.com/cusco

Loki-hostellit Etelä-Amerikassa, ja eritoten Cuscossa ovat hyvin uniikkeja monellakin tapaa. Ensinnäkin Cuscossa hostelli on rakennettu remontoituun, yli 450 vuotiaaseen rakennukseen. Toiseksi, sijaintinsa johdosta se on erinomainen lähtöpaikka ikonisen Machu Picchun valloittamiseen. Ja kolmanneksi, missä ikinä näistä hostelleista yövytkään, luvassa on kenties Lattareiden kreiseimmät reppureissaajien bailut - pump it up!
  

Anak Ranch | Orkhon Valley, Mongolia

Mongolia Ranch Living

Tämä on hostelli teille, jotka etsitte laajoja, avoimia luontoalueita ja autenttista kulttuurikylpyä! Koe todellinen Mongolian luonnonhelmassa tehty ratsastusretki (kuuluu hintaan), syö paikan päällä valmistettua kotiruokaa ja käperry yöksi perinteiseen mongolialaiseen kiertolaiskotiin nimeltään "ger" tai "yurt". Tämän lähemmäksi paikallista kulttuuria ei vain pääse.
  

Hostel Celica | Ljubljana, Slovenia

Celica-hostelli, SloveniaKuvat: http://www.hostelcelica.com/en

Tämä Slovenian hostelli ei aina ollut yhtä ystävällismielinen: se palveli aina vuoteen 1991 asti armeijan vankilana! Tänäpäivänä 20 vankiselliä on kuitenkin muunnettu trendikkäiksi leposijoiksi, joita on ollut suunnittelemassa ja uudistamassa yli 80 artistia. Voidaankin sanoa, että Hostel Celica on nykyään keski-Euroopan kuumin kokoontumispaikka - ja ehkäpä myös parhaiten lukittu!
   

Gyreum | luoteis-Irlanti

Gyreum, Irlanti
Kuvat: http://www.gyreum.com/

Jos olet huolissasi hiilijalanjäljestäsi, tässä hostellissa Irlannissa voit ainakin nukkua yösi rauhassa! Gyreumissa luonto ja ekologisuus määrittävät kaiken tekemisen: tuulimyllyt virroittavat maalämmön, aurinkopaneelit antavat sähköä, huussit toimivat vessoina, sadevesi uusiokäytetään ja vihannekset kasvatetaan orgaanisesti paikan päällä. Saisikohan täältä muutaman idean kotiinkin?
   

Kadir's Treehouse | Olimpos, Turkki

Kadir's Treehouse Kuva: http://kadirstreehouses.com/en/

Kadir's Treehouse muistuttaa mieleen ne ihanat lapsuuden hetket, jolloin kiipeiltiin puihin ja rakennettiin puumajoja. Hostelli sijaitsee etelä-Turkissa Välimeren rannalla, ja tarjoaa leikkimielisen tukikohdan esimerkiksi melonnasta ja kalliokiipeilystä kiinnostuneille. Paikan päällä sijaitsee myös oma yökerho, vaikkakin ympäröivässä maastossa sijaitsevat rauniot ovat usein paljon mielenkiintoisempia.
  

Arkabarka | Belgrade, Serbia

Kelluva hostelli? Miksipä ei!
Kuva: www.arkabarka.net

Vettä ja vähän lisää vettä - tässä hostellissa jokaisessa huoneessa on näkymät joelle! Danube-joessa kelluva hostelli tarjoaa asukeilleen mm. parvekkeita, joista voi helposti pulahtaa vilvoittavalle kylvylle jokeen. Kompleksi sijaitsee myös kauniin puiston vieressä aivan Belgraden keskustan kupeessa, joten nautinnolliset iltakävelyt kuuluvat helposti joka reissaajan palettiin.
  

Goli & Bosi design hotel | Split, Kroatia

Modernisti Kroatiassa.
Kuva: http://gollybossy.com/en/home/

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, ja kun paikasta löytyy viä tuhansia kuvia on lopputulos aivan älytön! Keskellä Splitin historiallista keskusta sijaitseva design-hostelli on suunniteltu yhdistäen japanilaista "kapselihotelli"-tyyliä eurooppalaiseen tavaratalo-lookiin, ja lopputulos ei jätä kyllä ketään kylmäksi. Tänne, ja sitten Kroatian purjehdukselle: salee paras tapa pidentää kesäkautta!
 

Peking Internatinal Youth Hostel | Peking, Kiina

Peking International Youth HostelKuva: http://www.agoda.com/

Kukkien peittämää hostellia on vaikea olla huomaamatta! Keskellä Pekingiä, Hutongin alueella sijaitseva hostelli on vain muutaman korttelin päässä esimerkiksi Kielletystä kaupungista. Värikäs hostelli toimii kohtauspaikkana niin päivisin kuin iltaisinkin, jolloin kukin koristeltu kattoterassi pääsee todella oikeuksiinsa.
   

Adler Hostel | Chinatown, Singapore

Adler-hostel, SingaporeKuva: http://www.adlerhostel.com/

Singapore ei ehkä sinällään ole se edullisin matkakohde Aasiassa, mutta vierailemalla esimerkiksi tässä hostellissa ei budjettiystävällinen reissu ole kuitenkaan mahdoton! Uudenkarheaa hostellia pidetään yhtenä maailman parhaista luksushostelleista, jossa vastaanottajaa tervehditään tervetulojuomalla ja tarvittaessa myös korvatulpilla. Muista myös käyttää hostellin omia erikoisalennuksia monissa paikallisissa nähtävyyksissä ja klubeissa - jääpähän rahaa muuhunkin!
   

ONE80 | Berliini, Saksa

Berliinin hostellit huokuvat modernisuutta.
Kuva: http://www.one80hostels.com/

Kyllä; tässä Berliinin hostellissa nukutaan jaetuissa huoneissa, mutta ei; tämä ei ole mikään normaali hostelli: super-moderni sisustus, paikallisten artistien taideteokset ja megacool in-house yökerho tuovat paikan lähemmäksi "hip hotellien" kastia! Selfien ystävät, napatkaa naamakuvia kuva-automaatissa ja jakakaa ystäville suoraan ONE80-nettisivuilta. Ja muusikot/tanssijat/esiintyjät, jos heitätte paikassa keikan niin voitte saada ensimmäisen ulkomaisen keikan lisäksi ilmaisia öitä...
   

Chole Mjini | Mafia Island, Tansania

Tansania, täältä tullaan!
Kuva: http://www.cholemjini.com/

Tämä lodge-tyylinen hostelli eroaa täysin kaikesta muusta, mitä Tansanialla on tarjota. Yksinkertainen, mukava ja chic paratiisi odottaa reissaajaa keskellä upeaa metsää, jossa yksityisyys on taattua. Kävelymatkan päässä odottaa 1800-luvun rauniot, paikallinen pikkukylä sekä tietysti upeat rannat, joissa snorklaus ja sukellus ovat suosituimpia aktiviteetteja. Saarella tehdyt voitot ohjataan paikallisiin ekoprojekteihin, jotka näkyvät jo nyt terveyden ja koulutuksen edistymisenä. Tee myös retkiä itse saarella tai vesiteitse läheisille muille saarille, ja rentouttava loma on valmis!
   

Nuli Sapi | Logeia Island (Milne Bay), Papua Uusi-Guinea

Nulisapi
Kuva: www.facebook.com/NuliSapi

Jep, tämä ei ole ehkä se kaikista helpoiten saavutettavissa oleva kohde, mutta kerran kun sinne pääsee salpaavat näkymät kokeneemmankin reissarin hengen. Logeian saari Papua Uusi-Guineassa muodostuu koskemattomasta luonnosta, jota vallitsevat sademetsät, vuoret, pienet kylät ja aktiivinen merielämä. Hostellissa huoneiden sijasta reissaajaa palvelevat yksinkertaiset mutta mukavat bungalowt, joista avautuu parveke meren ylle. Trekkaa, snorklaa, sukella, kokkaa paikallisten kanssa ja nauti.

Puraisiko matkakärpänen?
No lähdetään - ota yhteyttä!Muita aiheeseen liittyviä postauksia
Ota yhteyttä