Kalifornia reppureissaajan budjetilla

Kalifornia reppureissaajan budjetilla

Okei, myönnetään: Kalifornia ei ehkä ole se kaikista edullisin paikka reppureissata. MUTTA, tämä ei tarkoita sitä etteikö siellä voisi tehdä mahtavia juttuja edullisesti tai jopa ilmaiseksi – pitää vain tietää minne mennä ;) Jos siis etsit hyviä vinkkejä shoppaukselle Rodeo Drive:lla tai illallisvalinnoille Michelin-ravintoloihin, vaihda hyvä ihminen jo nettisivua! Meidän budjetille on meinaan jotain ihan muuta käyttöä.

California, here we come!

Vinkki 1: Älä yövy keskustassa

Vinkki 1: Älä yövy keskustassa

 

Edullinen majoitus Kaliforniassa
Oletko reissaaja, joka tykkää kokea asioita ja paikkoja mitä muille ei ehkä tule mieleen? Yöpyminen Yhdysvaltojen länsirannikon suurimmissa kaupungeissa kuten Los Angeles, San Diego ja San Francisco voi olla todella kallista, mutta niiden lähiöistä puolestaan löytyy paljon edullisia majapaikkoja. Jo muutaman yön jälkeen huomaat, kuinka paljon autenttisemman kuvan saat kaupunkilaisten arkielämästä: mitä leikkejä lapset leikkivät koulun pihalla, minkä ikäisenäkin vielä vanhukset hoitavat omaa pihaansa tai miten mukavia paikallisten kauppojen pitävät ovatkaan, koska eivät ole tottuneet turisteihin.

HUOM! Tämä ei tarkoita kuitenkaan sitä, että skippaisit suurkaupungit kokonaan – totta kai käyt katsastamassa kuuluisuuksia vilisevän Beverly Hillsin ja hyppäät yhteen San Franciscon ikonisista ratikoista! Plus, viikonloppuisin yöpyminen suurkaupungeissakin saattaa olla edukasta kun liikemiehet palaavat koteihinsa. Suosittelemme tsekkaamaan tätä varten esimerkiksi El Segundo -alueen aivan LAX:n eteläpuolella.

Majoitus Yhdysvaltojen kansallispuistoissa
Yleisesti ottaen majoittuminen kansallispuistojen alueella on kallista, mutta jos kuljet autolla löydät helposti edullisia majoitusvaihtoehtoja aivan puistojen läheisyydestä. Esimerkiksi Yosemiten kansallispuistosta löytyy kaksi melko kallista hotellia, mutta heti sisäänkäynnin ulkopuolella puolestaan sijaitsee useita edullisia motelleja ja hostelleja.

Kunnon travelleri toki vuokraa jonkin Escape Campervaneistamme, joissa voi sekä matkustaa että yöpyä. Matkapaku antaa matkaajalle täyden vapauden liikkua juuri silloin ja juuri sinne minne milläkin hetkellä mieli halajaa, eikä maksaa tarvi muuta kuin parkki- ja telttailumaksut. Lisätietoja autoista ja matkapakuista löydät täältä.

Haluatko lisätietoja edullisista majoitusvaihtoehdoista?
Kirjoita meille!

 

Vinkki 2: Vieraile Kalifornian kauppatoreilla

Vinkki 2: Vieraile Kalifornian kauppatoreilla

Halpa ruoka ja paikalliset maanviljelijät
Kalifornia tunnetaan monista maatiloistaan, herkullisista hedelmistään ja tuoreista vihanneksistaan. Miksi et siis ostaisi esimerkiksi jonkun päivän lounastarvikkeet Yhdysvaltojen parhaimmilta kauppatoreilta? Samalla tuet paikallista tuotantoa ja säästät tuntuvasti rahaa. Toreilta lötyy vielä usein nurkkauksia, jotka pursuavat löytöjä – kurkkaa torien shoppausvinkit täältä.

Vinkki 3: Valitse rantakaupungit ennakkoon

Vinkki 3: Valitse rantakaupungit ennakkoon

Edulliset ja paikalliset rannat
Monet menevät Kaliforniaan aikomuksenaan tutustua kaupunkien lisäksi myös sen kuuluisaan rantaviivaan. Suosituksemme onkin, että tutustut eri rantakaupunkeihin etukäteen välttääksesi massiiviset turistilaumat. Kaupungit, kuten Pismo Beach, edustavat paikallisten suosimia vaihtoehtoja, joissa turisteja on vähän ja hinnatkin ovat kohtuullisia. Pismo Beach sijaitsee Los Angelesin ja San Franciscon välissä, ja sieltä löydät edullisen majoituksen, herkullisia ravintoloita ja mielettömästi tekemistä. Pismosta pääset nopeasti liikkumaan myös San Luis Obipolle tai kuuluisaan Hearst Castleen

Vinkki 4: Hyödynnä ilmaisfestivaalit ja -museot

Vinkki 4: Hyödynnä ilmaisfestivaalit ja -museot

Ilmaista kivaa Kaliforniassa
Monissa Kalifornian kaupungeissa järjestetään vuosittain suuria ilmaiskonsertteja, ja kellepä eivät nämä kelpaisi? Se, että festivaalit ovat ilmaiset, ei suinkaan tarkoita sitä että ne olisivat huonot – päinvastoin! Esimerkiksi San Franciscon ”Stern Grove" tai "Hardly Strictly Bluegrass Festival”-tapahtumat, tai Losin ”Friday Night Jazz”-konsertit County Museum of Art:ssa eivät jätä ketään kylmäksi. Ilmaistapahtumat löydät saavuttuasi paikallisista lehdistä, tai vielä helpommin kysymällä paikallisilta heidän suosituksiaan.

Monet kaupungit tarjoavat myös viikonpäivästä riippuen ilmaisen sisäänpääsyn eri museoihin. Nämä kannatttaa tsekata jo ennen lähtöä, ettei varmasti jää välistä! Getty Museum Los Angelesissa on aina ilmainen, ja jos haluat kokea jotain todella, todella erilaista, suuntaa ilmaiseksi kuun ensimmäisenä torstaina Friscon PEZ-museoon (yep, just se karkkisetti). 

Vinkki 5: Älä matkusta sesonkiaikoina

Vinkki 5: Älä matkusta sesonkiaikoina 

Matkustusaika
Eräs parhaista keinoista säästää rahaa on matkustaa sesonkiaikojen ulkopuolella. Ja ei, emme tarkoita sitä että Palm Springsiin kannattaa suunnata heinäkuussa kun aurinko polttaa varjossakin, vaan sitä, että matkan ajankohdan pienikin venkslaus saattaa vaikuttaa suurestikin budjetin riittävyyteen. Hinnoissa alkaa näkyä todellisia pudotuksia kun kalenteri näyttää huhtikuuta eikä toukokuuta, ja ei se sääkään ihan hirveästi eroa huhtikuun 28. päivä kuin mitä se todennäköisesti on toukokuun 2. päivänä.

________________________________

Voinko matkustaa edullisesti myös Kalifornian ulkopuolella?

Oi kyllä, kyllä voit! KILROYn matkailun erikoismiehet ja -naiset ovat kierrelleet itse paikkaa ristiin rastiin, joten he osaavat takuulla antaa sinulle parhaat neuvot niin majoituksen kuin reitinkin suhteen. Löydämme sinulle myös edulliset ja joustavat lentoliput, jos haluat vaikka lentää Losiin mutta palata Friscosta!

 

Joko lähdetään Kaliforniaan?
Tuu kaffelle!

 

Muita aiheeseen liittyviä postauksia
Ota yhteyttä