Reppureissaaja - Ready, set, go

Reppureissaaja - Ready, set, go

Mitä pakata mukaan? Mitä jättää kotiin? Mistä kaikesta pitää ottaa selvää etukäteen? Passilla, lipuilla ja rahalla selviää jo monesta kommelluksesta, mutta mitä muuta olisi hyvä reissulla olla mukana?

Itsestään selvän passin ja mahdollisten viisumien lisäksi reissuun lähtijän muistilistalla on miljoona asiaa ennen lähtöä. Lista voi tuntua aluksia hämmentävältä ja hetkittäin jopa ylivoimaiselta. Ja viimeistään matkakohteessa huomaat, että jotain jäi kuitenkin – useimmiten kuitenkin toteat, että tätäkin kannoin mukanani aivan turhaan.

Reissuvalmistautuminen tähtää upeisiin kokemuksiin, joten yritä nauttia siitä – pidennä matkakokemuksesi alkamaan jo suunnittelusta ja pakkaamisesta! 

Hyödynnä KILROYn reissuasiantuntijoiden kokemus

Omat reissaajamme ovat kiertäneet maapallon yhteensä satoja kertoja joten porukasta löytyy myös valmistautumis- ja pakkauskokemusta. Tässä kymmenen kohdan pikalista reissuun valmistautumisesta. Happy packing!

# 1: Kulutat rahaa aina enemmän kuin kuvittelet

Rahalla ei saa kaikkea, mutta varaa mukaan sen verran käyttövaluuttaa, ettet joudu tinkimään liikaa kokemuksistasi.

Huokaiset helpotuksesta, kun lentoliput, vakuutukset, rokotukset ja seikkailumatkat on maksettu etukäteen – pahin on nyt rahanmenon osalta ohi! Ja niin onkin, mutta omat reissaajamme puhuvat kokemuksesta, kun he muistuttavat, että rahaa kuluu reissussa silti aina kuviteltua enemmän. Kun vapaus vihdoin koittaa ja olet reissun päällä, haluat luonnollisesti nähdä ja kokea: vaeltaa vuorelle, purjehtia maailman merillä, hypätä laskuvarjohypyn, meloa kuohuvassa joessa… Joten varaudu taskurahalla – se on ehdottomasti, valuutasta riippumatta, sen arvoista!
Lue lisää, kuinka hoitaa raha-asiat reissussa.

# 2: Älä arvota matkakohteitasi etukäteen

Ikimuistoiset kokemukset eivät ole riippuvaisia suunnitelmien täsmällisestä noudattamisesta

Jokainen suunnittelee matkaansa omalla tavallaan, mutta kaikilla on varmasti jonkinlainen top-lista mielessään: tuonne haluan ehdottomasti, tuosta voin tarpeen vaatiessa karsia. Suunnitelmat voivat kuitenkin muuttua matkan varrella, ja voit päätyä maahan, josta et oikeastaan edes tiennyt mitään etukäteen. Älä anna muuttuvien suunnitelmien ja olosuhteiden pilata reissuasi. OLE AVOIN. Toisinaan parhaat kokemukset tulevat yllätysten, vahinkojen, väärinymmärrysten ja olosuhteiden ohjaamana turhia suunnittelematta.
Lue lisää suunnitelmien muuttamisesta reissun aikana.

# 3: Ennen rinkkaan survomista, levitä tavarat lattialle

Muista, että tien päällä kannat kaiken tavaran selässäsi, joten et ehkä tarvitse sitä viidettä villapaitaa...

Kaikki pakattuna ja valmiina lähtöön! Paitsi että todennäköisesti ei. Lähes sataprosenttisen varmuudella olet kantamassa mukanasi tavaroita, joita et todellakaan tarvitse. Joten tee itsellesi palvelus ja levitä kaikki matkatavarasi lattialle ja karsi sitten AINAKIN puolet pois. Ihan oikeasti. Et todellakaan tarvitse sitä kaikkea. Hätätapauksessa voit aina ostaa lisää vaatteita, ja usein vielä varsin edullisesti, matkan varrelta. Sinä ja selkäsi kiittävät kriittistä pakkaustaitoa jälkikäteen.
Lue lisää, kuinka pakata pitkää reissua varten.

# 4: Otsalamppu! Muista hyvä ihminen se otsalamppu!

Sähkökatkoja ja säkkipimeitä öitä varten otsalamppu on kätevä varuste

Harva meistä näyttää tyylikkäältä otsalamppuun sonnustautuneena, mutta reppureissussa olet useammin kuin joskus tilanteessa, jossa pimeys yllättää ja ylimääräiselle valolle on käyttöä. Investoi kunnolliseen otsalamppuun jo kotona ja vältä torakoiden päälle astuminen reissussa. 


# 5: Adapteri auttaa akkujen latausta

Adapteri auttaa pitämään yhteydet kunnossa

Elektroniset laitteet vaativat väistämättä aika ajoin lataamista. Maailmalla sähköpistokkeet näyttävät erilaisilta, eikä neliö palikka yksinkertaisesti sovi pyöreään reikään. Hanki adapteri, joka mukautuu maailman mukana. Lisäksi, erityisesti jos reissaat ryhmässä, voit ottaa mukaan pienen jakorasian, jotta saat ladattua useita laitteita kerralla. Kuuntele kokemusta: pistorasiapaikasta riiteleminen pitkän päivän päätteeksi ei ole hauskaa =)

# 6: Suunitelmissa road trip? 

Tee automatkasta mukavaa ja varaudu hyvillä eväillä

Jos suunnitelmiisi kuuluu pidempi aika autossa, matkapakussa tai asuntoautossa, saatat arvostaa tupakansytyttimeen kytkettävää kylmälaukkua. Hanki jo kotoa tai osta paikan päältä, joka tapauksessa kylmä juoma maistuu niin paljon paremmalta kuin auringon lämmössä tunteja hautonut vaihtoehto. Säästät samalla rahaa, kun voit hankkia matkaeväät etukäteen valmisaterioiden ostamisen sijaan. Lisäksi monin paikoin kylmät juomat maksavat ekstraa kaupoissa. Kukapa ei haluaisi nauttia kylmästä juomasta, kun musiikki soi, tuuli puhaltaa kasvoilla ja renkaiden alla on Route 66?


# 7: Lentojen vahvistaminen

Tiedäthän, milloin lentosi lähtee?

Matkalla pääasia on matkasta nauttiminen. Suurin osa lentoyhtiöistä ei vaadi lennon vahvistamista erikseen, mutta suosittelemme, että tarkistat lentotiedot lähellä h-hetkeä, oli se sitten lentoyhtiön ohjeiden mukaista tai ei. Lentoajat saattavat vaihdella, ja useimmiten saat muutoksista ilmoituksen sähköpostitse. Muista tarkistaa myös roskapostit – sähköpostisi saattaa luokitella tuntemattoman massapostituksen lähettäjän spämmiksi ja suodattaa viestin roskaposteihisi. Lennolta myöhästyminen vain koska et lukenut infoviestiä harmittaa varmasti.
Lue lisää suunnitelmien muuttamisesta ja muuttumisesta täältä.

# 8: Flipflopit, varvastossut, läpsyt (rakkaalla lapsella on monta nimeä…)

Tilanteeseen sopivat jalkineet

Kevyet, helposti jalkaan laitettavat muoviset fliflopit ovat kokemuksemme mukaan mitä käytännöllisimmät monessa tilanteessa. Myös ei-trooppisissa matkakohteissa kiität itseäsi hyvästä pakkauspäätöksestä, esimerkiksi kun hostellin lattiat eivät ole ihan niin puhtaat kuin toivoisit. Erityisesti hostellien suihkutiloissa on mukava tallustella läpsyt jalassa muiden reissaajien saippuajäämissä seisomisen sijaan.


# 9: Käsidesi ja nenäliinoja

Puhtaat kädet sodassa vatsatautia vastaan

Ikävät vatsataudit on usein helposti vältettävissä yksinkertaisella käsihygienialla. Osta matkaan pieni käsidesifiointipullo ja pese kätesi silloinkin kun vesipistettä ei ole saatavilla. Monin paikoin maailmaa vessapaperin käyttö on vierasta. Vessassa saattaa paperirullan sijaan olla vesiämpäri itsensä siistimistä ja vessan huuhtelua varten. Näissä tilanteissa nenäliinapakkaus laukussasi on kätevä. Huomioithan kuitenkin, että paperin käytössä ei ole kyse vain erilaisista hygienia-käsityksistä, vaan monin paikoin maailmaa viemäriputkistoa ei ole suunniteltu paperille. Maassa maan tavalla, joten ethän tuki viemäreitä omilla tavoillasi.  


# 10: Matkavakuutus! Älä edes harkitse vakuutuksetta matkustamista!

Matkavakuutus on ehdoton!

Sen lisäksi, että matkavakuutus lievittää vanhempiesi ja ystäviesi huolta, kiität myös itse itseäsi järkipäätöksestä sillä sekunnilla, kun jokin menee pieleen. Kyseessä ei tarvitse olla edes mikään vakava seikka, kun huomaat vakuutuksen tuoman helpotuksen reissuelämääsi. Usko jälleen kokemuksen ääntä, kun kerromme, että esim. murtunut luu Nepalissa voi tulla yllättävän kalliiksi. Ilman matkavakuutusta reissaaminen on vain yksinkertaisesti typerää.

Lue lisää matkavakuutuksesta.

 

Lisävinkkejä matkustamiseen liittyen saat mm. seuraavista linkeistä: 

Kysy reissaamisen asiantuntijoilta mitä vain!
Ota yhteyttä
Muita aiheeseen liittyviä postauksia
Ota yhteyttä