Road trip -reittiesittely: Route 66

Road trip -reittiesittely: Route 66

Route 66:n varrella on kaikkea, mistä USA tunnetaan. Unettomia kaupunkeja, silmänkantamattomiin ulottuvaa preeriaa, pieniä dinereita, joista saa maailman parhaimpia paikanpäällä tehtyjä hampurilaisia sekä unohtumattoman kauniita maisemia.

Road tripillä Route 66:lla

Route 66 sai nimensä vuonna 1926. Melkein 4 000 kilometriä asfalttia Chicagon Grant Parkista Los Angelesin Santa Monica Boulevardille, kolmen aikavyöhykkeen ja kahdeksan osavaltion halki. Kirjailija John Steinbeck kutsui Route 66:ä nimellä The Mother Road. Valmistumisestaan lähtien Route 66 on ollut synonyymi road tripeille ja reissaamiselle.

Disneyland ja desperadot

Vaikka kaksikaistainen moottoritie on jäänyt modernimpien teiden varjoon, edustaa Route 66 edelleen vanhan ajan matkustuksen henkeä. Ajan, jolloin motelleja ei varattu etukäteen, jolloin koko matkaa ei suunniteltu päiväaikataululla, jolloin liftaus oli yhtä turvallista kuin hengittäminen, jolloin kukaan ei ollut kuullutkaan kolesterolista ja jolloin palvelu oli auringonnousumaista. Harva asia on yhtä amerikkalaista kuin Route 66 – paitsi Disneyland ja desperadot.

Road trip – kaikille seikkailuhaluisille

Road tripin voi tehdä täysin suunnittelematta; vuokraa vain auton ja lähtee tien päälle. Road tripeistä saa tosin enemmän irti, jos laittaa hieman lihaa luiden päälle reissua suunnitellessa. Kaikille niille, jotka kaipaavat inspiraatiota oman reissunsa suunnittelemiseen, olemme koonneet muutamia upeita pysähdyspaikkaehdotuksia USA:n road tripille.

Suunnittele road trip huolella, niin nautit reissusta mahdollisimman paljon.

Historiaa ja populaarikulttuuria Illinoisissa

Auto alle Chicagosta ja matkaan. Ensimmäinen pysähdyspaikka länteen suunnatessa on Springfield. Paitsi Simpsonien kotikaupunki, Springfield on myös presidentti Lincolnin synnyin paikka. Springfield on myös paikka, jonne Etelä- ja Pohjoisvaltiot yhdistänyt mies on haudattu.

Osia vanhasta Route 66 tiestä on vielä jäljellä Illinoisissa. erään jäävät viljasiilot, vanhat kirkot, rautakaupat, motellit ja baarit, joissa porsaan jalat ja kovaksi keitetyt munat ovat suurinta herkkua. Älä kerro liikaa jumalaa pilkkaavia vitsejä täällä keskilännessä, sillä paikalliset suhtautuvat uskontoon yhtä pieteetillä kuin skotit viskiin.

St. Louis - kakkuparatiisi

St. Louis on Missourin ja Mississipin osavaltioiden yhtymäkohdassa. Kaupunki on historiallinen Route 66 hubi, josta löytyy matkaajalle stooria, jos toistakin. Yhtenä ehdottomana kokeiluna kannattaa ottaa Ted Drewer’s Frozen Custard -ravintola, jossa tarjoillaan kakkua kakun päälle. Paikka on paikallinen instituutio ja klassinen road trip -ruokala.

Isoja pihvejä ja jyllääviä traktoreita keskilännessä

Kansas ja Oklahoma ovat kumpuilevia mäkiä, valtavia maatiloja sekä tuulessa aaltoilevia viljapeltoja. Alue toimiikin Yhdysvaltojen ruokakomerona. Maatilojen uskolliseksi työjuhdaksi on muodostunut John Deeren traktori, joten osaaville mekaanikoille on aina käyttöä. Seuraavana vastaan tulee Texas, paikka, joka on niin litteä, että voit nähdä kahden päivän päähän. Näin ainakin väittää paikallinen sananparsi. Texas on USA:n massiivisin karjapelto, joten osavaltiosta ei vain voi poistua syömättä jättimäisiä pihvejä.

Intiaanimaita ja pirun iso pato - New Mexico ja Arizona

New Mexicon osavaltio on litteä, lämmin ja kiinnostava. Suurimman osan vuotta osavaltion luonto imitoi valtavaa hiekkalaatikkoa. Paitsi tietenkin upeiden Kalliovuorten juurilla. Toisaalta voit suunnata myös Arizonaan ja navajo-intiaanien maille. Alue toimii ikkunana intiaanien elintapoihin nyt ja muinoin. Holbrookissa, Arizonassa, yhdistyvät perinteinen amerikkalainen yrittäjyys ja intiaanien oma historia; kaupungissa voit yöpyä betonisessa Wigwam Motellissa.

Pohjoiseen päin suunnatessa vastaan tulevat esittelyjä kaipaamattomat Grand Canyon ja Hoover Dam. Päiviä kestäneen maaseutumaisen jälkeen Las Vegasin synninpesä saattaa jopa olla tervetullutta vaihtelua…

Seuraavana pysäkkinä onkin Kalifornian osavaltio heti Colorado-joen toisella puolen.

Monument Valley. Road trip USA.

Road trip Kaliforniassa

Kalifornia kesällä on pirullisen kuuma. Etenkin Mojaven autiomaan alueella, joka kattaa ison osan Kalifornian eteläosista. Samainen aavikko ulottuu aina San Bernardinon vuorille saakka, mikä on viimeinen maaosuus ennen Tyynenmeren aaltoja. San Bernardino on tiheästi asutun Kalifornian road trip -kohteena sen historian takia. Vuonna 1940 kaupunkiin avattiin maailman ensimmäinen McDonald’s. San Bernardinosta matka jatkuu pohjoiseen kohti Los Angelesia ja Hollywoodia.  Route 66 road trip päättyy Kaliforniaan. Toinen erinomainen road trip -matka on sitten Kalifornian halki kohti San Franciscoa!

Huomioitavaa Route 66 -road tripillä

  • Matkan ajoitus – aloita touko-kesäkuussa ja nauti reissusta kesällä. Vaikka road trip Kaliforniassa voi olla mukava talvellakin, se ei ole missään nimessä sitä Chicagossa talvella.
  • Ajomatka - noin 4 000 km
  • Aika – koko reissun voi tehdä kuukaudessa mutta kannattaa käyttää enemmän aikaa, jopa pari kuukautta. Silloin ei tarvitse kiirehtiä ja ehdit nauttia kaikista matkan etapeista.
Lisätietoja Route 66:sta
Lue lisää
Road trip -vaihtoehdot USA:ssa
Lue lisää
Varaa matka tai kysy lisää
Lähetä sähköpostia
Muita aiheeseen liittyviä postauksia
Ota yhteyttä