• touko27

  Yhdysvaltoihin tarvitaan matkustuslupa

  Yhdysvaltoihin ilman viisumia saapuvilta matkustajilta vaaditaan sähköinen matkustuslupa, ESTA (Electronic System for Travel Authorisation).

  ESTA-anomukset tulee tehdä netissä viimeistään 72 tuntia ennen matkaa ja se tulee täyttää aina kuin matkustaa Yhdysvaltoihin vaikka kyseessä olisi vain välilasku tai koneenvaihto.

  Anomuksen tekemistä suositellaan kuitenkin jo matkan suunnitteluvaiheessa. Matkustuslupa on voimassa 2 vuotta, ja esimerkiksi kohdetietoja on mahdollista muuttaa jälkikäteen.

  Matkustuslupa muuttui maksulliseksi (USD14) 8.9.2010. Maksu suoritetaan luottokortilla  ennen hakemuksen käsittelyä. Maksuvälineenä käy VISA, Mastercard tai AMEX.

  Lomakkeen täyttöohjeet ja anomus löytyvät sivuilta suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Täytettyäsi hakemuksen saat vahvistuksen hakemuksesi käsittelystä ja hyväksymisestä.

  Huomaathan, että ESTA-luvan puuttuminen lähtöselvityksessä estää Yhdysvaltoihin matkustamisen.

 • touko27

  Vapaaehtoistyöt Intiassa

  Intia Intia imaisee mukaansa kokeneemmankin matkaajan, ja on erilaisuudessaan hengästyttävä kokemus. Vaikka Aasiaa olisi kiertänyt kuinka, Intia on aina sykähdyttävän uusi kokemus. Maan suurkaupungit ovat kaoottisia ja täynnä värien ja tuoksujen (joskus myös hajujen) loistoa. Siellä vuoret ovat korkeita ja rannat upeita. Intiaa on mahdotonta kuvailla, se pitää kokea.Lue lisää
 • touko17

  Matka maailman ympäri – Fidzi

  Uuden-Seelannin seikkailuparatiisista Vuoden Travellerit lensivät Fidzin aurinkorannoille.

  Fidzi – aurinkoa ja aaltoja Bula – tervetuloa Fidzille!

  Satu ja Jussi saapuivat Fidziin Nadin kentälle monsuunisateen saattelemana. Pieni vesisade ei kuitenkaan tuntunut missään, siitä pitivät Fidzin lämpöaallot huolen. Suunnitelmissa kaksikolla oli saa... Lue lisää
 • touko16

  PADI Rescue Diver -kurssi

  PADI Rescue Diver -kurssi PADIn Rescue Diver -kurssi on tärkeä askel jokaisen sukeltajan kokemuksen syventämiseen. Rescue Diver -kurssilla opetetaan tunnistamaan, ehkäisemään ja selviytymään ongelmatilanteista. Monet ammattisukeltajat kertovat Rescue Diver -kurssin olleen käännekohta urallaan. Kurssilla opetetaan pitämään hermot jääkylminä tilanteessa kuin tilanteessa,... Lue lisää
 • touko10

  Reppureissulle Aasiaan

  Aasiaan lähdölle on monia syitä. Jotkut oravat karkaavat pyöristään kohti Intian rantoja ja leppoisia rokulipäiviä riippumatossa, pilvenhattaroiden luodessa lempeitä varjojaan.

  Toiset suuntaavat Indonesian rantoja huuhtoville aalloille tai niiden alle, aivan uuteen omaan mystiseen maailmaansa.

  Thaimaa on puolestaan luonut itselleen jopa kulttimaisen seurannan. Thaimaan saaret... Lue lisää
 • touko08

  Saarihyppelyä Thaimaassa: Krabi, Koh Lanta, Phi Phi ja Phuket

  Seikkaile Thaimaan lounaissaarilla. Aloita pomppiminen vaikka Krabin Railay Beachiltä, ja jatka kenguruna kaukaiselle Koh Lantalle. Vieraile Thaimaan kauneimmilla rannoilla Koh Phi Phillä ja lopeta reissu aina suosittuun Phuketiin.

  Krabi Krabi sijaitsee noin 800 kilometriä Bangkokista etelään, ja toimii satamana moniin muihin lo... Lue lisää
 • touko07

  Matkalahjakortti - aina onnistunut lahja

  Lahjat ovat kivoja. Niitä on kiva saada ja vielä kivempi antaa. Mikään ei kuitenkaan ole ikävämpää kuin antaa tai saada epämieluinen lahja.

  Ratkaisu? Lahjakortti. Vielä tarkemmin, matkalahjakortti. Jokaisen reissuliisan ja -lassen ihanin toive on päästä taas ja jälleen uudestaan uudelle matkalle. Mikä sopisi siis mitenkään paremmin vastavalmistuneelle y... Lue lisää
 • huhti29

  Portugal Surf Camp

  Kuka sanoi, että täytyy matkustaa maapallon toiselle puolelle, jotta voisit oppia surffaamaan? Portugalin Ericeira on Euroopan ehdottomasti paras surffimesta.

  Surffaus Portugalissa Lähde surffikurssille Portugaliin, myös taidokkaammat lainelautailijat ovat tervetulleita Surf Campille Portugaliin. Kursseihin sisältyy päivittäiset opetukset, majoitukset ja välineet. Eri... Lue lisää
Ota yhteyttä