Road trip

Road trip

Maailman ensimmäinen road trip

Ensimmäiselle road tripille lähti Ramses II, ajaen Memphisistä läpi yön sotavaunuillaan päästäkseen vihollistensa kimppuun. Muinaiset road tripit ovatkin olleet tarkoitusperiltään varsin sotaisia. Aleksanteri Suurenkin marssi Intiaan oli eräänlainen road trip.

Sotavaunut vaihtuivat autoon

Mutta pyörät pyörivät silti edelleen. Ensin autolla lähdettiin valloittamaan maailmaa ja löytämään uusia reittejä. Tiet veivät yli maiden ja mantujen, vain (usein summittaisen) päämäärän vaihtuessa. Road tripin ajatuksena oli aina kuitenkin saavuttaa jotain itse. Aleksanteri Suuri rakensi kätösinensä yhden historian suurimmista valtakunnista. Nykyteiden valloittaja nauttiikin ehkä enemmän itse vapauden tunteesta.

Vauhtia ja vapautta

Nykymuotoinen road trip on yhdistelmä eskapismia, todellista pakoa ja (edelleen) halua tehdä asioita itse. Tien päälle lähdetään, kerouacmaisen romantiikan saattelemana, pakoon ahdistavaa perhe-elämää, etsimään itseään, kohtaamaan seikkailuja tai ihan vaan piruuttaan. Tärkeintä road tripissä on sen tuoma vapaus.

Road trip voi olla rauhallista kärräämistä asuntoautolla, jolloin matkustamisen mukavuus menee vauhdin jahtaamisen edelle. Road trip voi myös olla hurjaa menoa muskeliautossa, sillä kukapa ei olisi joskus haaveillut kahden Americanan täydellisyyden yhdistelmästä: 1969 Shelby Mustang GT:stä ja Route 66:sta.

Trippailua ympäri maailmaa

Road trip on ehkä helpoin matkustamisen muoto. Hommaan tarvitsee vain auton. Trippailla voi vaikka iskän Volvolla Helsingistä Rovaniemelle - joskaan kyseisen reitin romanttisuus ei vastaa Jenkkien läpi ajamista. KILROYn kautta voikin lähteä helposti näille pidemmille reiteille. KILROYlla on useita road trip -reittisuosituksia Amerikkaan, Kanadaan, Australiaan ja Uuteen-Seelantiin.

Suunnittele oma matkasi.
Ota yhteyttä

 

Tags: road trip
Muita aiheeseen liittyviä postauksia
Ota yhteyttä