• joulu18

  Vapaaehtoistyöt pingviinien parissa Etelä-Afrikassa

  Afrikanpingviinit odottavat apuasi Kapkaupungin edustalle ja Etelä-Afrikan rannikolle pesiytyneet afrikanpingviinit kärsivät. Sardiinien ylikalastus rajoittaa pingviinien, ja muiden merilintujen, ravinnonsaannin mahdollisuuksia. Saasteet ja ilmastonmuutos häiritsevät lintujen pesintää, ja ilman avunantoa pienet pingviinit tulevat kuolemaan sukupuuttoon.

  Penguins want you Pingviinien suojelutyö on ollut aktiivisesti käynnissä jo vuodesta 1968, mutta nyt työntekijöitä tarvitaan akuutisti lisää. Perustamisensa jälkeen projekti on onnistunut pelastamaan yli 83 000 merilintua. Tässä Etelä-Afrikan valtion tukemassa projektissa pääset vapaaehtoisena auttamaan pingviinien rehabilitoinnissa ja vapauttamisessa luontoon. Käytännön toimiin kuuluu öljyn poispeseminen, lääkkeiden anto, lintujen uima-altaiden pu... Lue lisää
 • joulu05

  Australian Working Holiday -viisumin hinta nousee

  Viisumien hinnat nousevat 2013 vuoden alussa. Nyt kannattaa hakea Australiaan Working Holidaylle, kun vielä pääset edullisemmin.

  Australiassa ei välttämättä kannata kuluttaa koko vuotta baaritiskin puunaamiseen tai hedelmiä poimien. Suotittelemme syvästi, että reissaat ympäriinä ja nautit elämästä. Töitä eht... Lue lisää
 • joulu05

  Road trip

  Maailman ensimmäinen road trip Ensimmäiselle road tripille lähti Ramses II, ajaen Memphisistä läpi yön sotavaunuillaan päästäkseen vihollistensa kimppuun. Muinaiset road tripit ovatkin olleet tarkoitusperiltään varsin sotaisia. Aleksanteri Suurenkin marssi Intiaan oli eräänlainen road trip.

  Sotavaunut vaihtuivat autoon Mutta pyörät pyörivät silti edelleen. Ensin autolla lähdettiin valloitt... Lue lisää
 • joulu01

  Fidzi - kohtaa onni

  Tervetuloa paratiisiin Aaltojen pauhu ja kuohu ajavat murheet pois laskuveden mukana, piilottaen ne lukemattomaksi viestiksi lasipulloon keikkumaan. Elämä Fidzillä on elämää ilman stressiä ja huolia - paitsi lähtöpäivän koittaessa. Fidzin saarirykelmä on runsauden sarvi kaikille vesipedoille: mahdollisuudet uintiin, snorklaukseen ja sukeltamiseen ovat käytännössä rajattomat. Kuten ... Lue lisää
 • marras29

  Vapaaehtoistyöt valkohaiden kanssa

  Hui! Hai! Kohtaa pelko silmästä silmään. Vapaaehtoistyö väärinymmärrettyjen valkohaiden parissa on vertaansa vailla oleva kokemus (sellainen, jolle tämä kirjoittaja ei malta odottaa pääsevänsä). Kauhaise yksi tarzanmainen krooliliike lähemmäs näitä merten huippusaalistajia Kapkaupungin rannikolla Etelä-Afrikassa.

  Adrenaliinipitoista vapaaeht... Lue lisää
 • marras16

  KILROYn Top 10 -seikkailumatkat

  Näille kannattaa lähteä KILROYn TOP 10 -seikkailumatkat ovat monipuolisen kirjava joukko, josta jokaiselle löytyy jotakin. On aktiivista meininkiä ja adrenaliinia. On chillailua, lötköttelyä ja kulttuuria. On luontoa maalla ja meressä. Ja mikä kaikkein parasta, seikkailumatkoja löytyy ympäri maailmaa.

  Tutustu matkoihin ja lähde maailmalle.

  ... Lue lisää
 • marras16

  Machu Picchu ja Inca Trail

  Inkat - auringon lapset Inkojen pääasiallinen palvonnan kohde oli Inti, auringon jumala, jonka jälkeläisinä inkat itseään pitivät. Hänen nimissään inkat loivat itselleen majesteettisen vuoristovaltakunnan Andeille. Parhaimmillaan inkojen hallinnoima alue kulki Ecuadorista Perun ja Bolivian halki aina Chilen eteläosiin asti.

  Machu Picchu Vaikka inkojen pääk... Lue lisää
 • marras16

  Mayojen aurinko


  Mayat Mayaintiaanit ovat Meksikon eteläosien ja Keski-Amerikan pohjoisosien valloittajakansa, jonka historian siivet havisevat 3000 vuoden takaa. Mayat ovat jättäneet jälkeen useita rauniokaupunkeja, ja myyttejä maailman kiertokulusta. Viimeisin näistä pitkänlaskunkierroista, 13. baktun, päättyy 21.12.2012, jonka jälkeen alkaa uusi 144 000 päivää kestävä sykli.

  Maailman s... Lue lisää
 • marras16

  Myytti El Doradosta

  El Dorado ja Amazonin sademetsä Espanjalaisten konkistadorien 1530-luvulta lähtien etsimä kultainen kaupunki. Etsintä on jatkunut satojen vuosien ajan, tuloksetta. Myytti sai alkunsa kun konkistadori de Quesada löysi muiscan päällikkökuntien liiton. Yksi liiton tärkeimmistä rituaaleista oli kultapölyn ripottelu heimon uuden päällikön ylle. El Dorado tarkoittikin alkujaan "kultami... Lue lisää
 • marras14

  Rekkareissulla Afrikassa – Kairosta Kapkaupunkiin

  By Tuomas
  Koe Kalaharin autiomaan yllä tuikkiva tähtitaivas, tarkkaile vuoristogorilloja niiden luontaisessa elinympäristössä, surffaa Namibian hiekkadyyneillä, pogoa masai-heimon sotureiden kanssa ja vietä aikaa Niilin varrella krokotiilien syöttinä.

  Overlanding Overlanding-konsepti keksittiin kukkaiskansan aikaan 60-luvulla, jolloin hankalaa maa... Lue lisää
Ota yhteyttä