Timo

Kakadun kansallispuisto Australiassa on näkemisen arvoinen
F  

Nimi
Timo

Titteli
Travel Advisor

Matkamyymälä
Turku

Puhelin
09 680 78 200

Email >>

KILROYn Timon juuret ovat tiukasti Turun seudulla. Pitkänhuiskea roadtrippailijamme tuntee erinomaisesti seikkailijoiden suosiman Australian kierreltyään sitä tuhansien kilometrien retkillään.

Kerro jostain mieleen painuneesta reissusta?

Syksyllä 2013 piipahdin Etelä- ja Väli-Amerikassa. Kävin Brasiliassa, Nicaraguassa, Hondurasissa, Costa Ricassa, El Salvadorissa ja Guatemalassa. Kotiin lensin Bahaman ja Miamin kautta. Aikaa reissuun käytin viisi viikkoa. Reissu oli yksi KILROYn kautta saatavista seikkailumatkoista nimeltään Backroads of Central America.

Nicaraguassa kävin surffaamassa pienellä saarella nimeltä Poneloya. Paikalle pääsi vain veneellä. Haastavuudeltaan aallot sopivat aloittelijoille ja kokeeneemmille surffareille, surffispotteja paikalla kun on useampia. Nicaraguassa kävimme myös Ometepe-saarella, jossa pääsimme kokemaan autenttista tunnelmaa yöpymällä paikallisen perheen luona.

Costa Rica oli puolestaan täynnä kaikenlaisia muita aktiviteetteja: zip liningia, canjoneeringia, koskenlaskua ja käymällä ratsastamassa keskellä trooppista sademetsää. Tunnelma viidakon siimeksessä oli upea.

Kulttuuripuolesta vastasivat Guatemalan Antiguan kolonialismin aikainen kaupunki ja Guatemala City. El Salvadorissa pääsimme käärimään sikareita, joita saimme totta kai myös mukaamme sekä tutustumaan maan monipuolisiin museoihin. Hondurasissa piipahdimme mayojen jälkeensä jättämiä raunioita ihastelemassa.

Reissasin Etelä-Amerikkaa ennen Yhdysvalloissa mm. Las Vegasissa, Los Angelesissa ja New Yorkissa. Esimerkiksi Losissa välimatkat ovat pitkät, joten suosittelen auton vuokraamista.

Muuten, parhaimmat stop over -kohteet pitkillä lennoilla ovat ehdottomasti Soul ja Tokio. Molemmat kaupungit pystyy yhdistämään helposti osaksi isompaa reissua. Jenkkeihin päin mentäessä saman asian ajaa Islanti, jossa on myös roppakaupalla kaikenlaista tekemistä.

Olit myös pidemmällä reissulla Australiassa?

Vietin vuoden Working Holidayllä Australiassa ja sinä aikana kiertelin maata ristiin rastiin. Perth ja Darwin, jossa olin poimimassa mangoja, jäivät paikkoina eniten mieleen erilaisuutensa takia. Hedelmäfarmi sijaitsi noin 100 km Darwinista pois päin ja ruokakaupoilla käytiin vain kerran viikossa. Eristäytyneisyydestä oli se hyöty, että muihin tutustui todella hyvin, syntyi tiivis porukka ja pidämmekin edelleen yhteyttä. Meille järjestettiin myös retkiä Litchfieldin kuumille lähteille. Paikasta tulee mieleen Kakadu, joka vaan on paljon pienempi. Whitsundaysin purjehduksella kokeilin sukeltamista. Pinnan alla oli valtavasti elämää, ja vedet aivan kristallinkirkkaat.

Ausseissa tuli myös surffattua paljon. Kävin ensin kurssin Byron Bayssa, itärannikon surffimekassa, jossa Mojon surffikursseja järjestetään. Ostin oman laudan, joka kulki sitten mukanani.

Miten matkustit Australiassa?

Tutustuin erääseen brittiin, jolla sattui olemaan auto. Sillä me tehtiin road trip outbackin halki kilometrisaldon noustessa lähemmäs kuutta tuhatta. Matkan aikana meiltä puhkesi kolme rengasta, mutta onneksi oli vara-renkaita mukana, nimittäin seuraava bensa-asema saattoi löytyä vasta 500 kilometrin päästä. Kannattti ottaa vettä ja bensaa tarpeeksi mukaan, sillä pikkuteillä ei tullut ketään vastaan. Teltta ja auto toimivat yöpymispaikkana reittimme kulkiessa Cairnsista Uluruun ja Devil's Marblesiin, josta ylös Darwiniin. Matkalla käytiin myös pohjoisemmissa paikoissa.

Vinkkisi Australian matkaa suunnitteleville?

Jos et vuokraa autoa, on ainoa järkevä vaihtoehto kuljettaa itseään Greyhoundin bussipassilla. Greyhoundin bussiverkosto on tosi hyvä ja autonvuokraukseen verrattuna bussilla kulkiessa säästää rahaa. Vaikka suurin osa Ausseihin matkaavista jää itärannikolle, jossa on tietysti kaikkea mitä vain voi haluta tehdä, kannattaa silti lähteä Perthin ja Broomen välille, josta löytyy uskomattoman hienoja rantoja ja pitkää pitkää rantaviivaa ilman turisteja. Jos kuitenkin aikaa on vain esimerkiksi viikkoa, on itärannikolle jääminen ihan fiksu idea. Omasta mielestäni länsi on silti uniikimpaa. Kannattaa käydä Perthin lähellä Pinnaclesissa ja hiekkadyyneillä lautailemassa sekä Wolf Creekin kraaterilla, jossa on tehty yksi kauhuleffakin. Australiasta sain itse edullisesti lennot Balille, jossa kävin Lombokilla ja Gilin saarilla.

Miten pitemmän Australian matkan voisi rahoittaa?

Working Holiday on toimiva tapa säästää budjetissa. Ausseista löytyy hyviäkin töitä helposti. Itse työskentelin elektroniikkamyymälän lähettinä, autovuokraamossa ja viinitilalla Red Cliffin alueella. Oman kämpän voi hankkia, jos asuu massa pitempään. Mä reissasin pääosin yksin, mutta tutustuin aina uusiin ihmisiin, joiden kanssa oli helppo hankkia yhteinen kämppäkin.

Kerro vielä, mikä matkanteossa on sinulle tärkeää?

Haluan kokea mahdollisimman paljon, mutta en silleen, että otetaan yks kuva ja jatketaan matkaa. Tutustun mielelläni paremmin kuhunkin kohteeseen, ilman aikatauluja. Olen aktiivireissaaja, joten extreme-lajit kiinnostavat mua.

Kysy lisää reissuvinkkejä ja varaa matka Timolta
Ota yhteyttä

 

Suosikki
Ota yhteyttä