Pia-Noora

Intia - Vapaaehtoistöissä Goalla
F  

Nimi
Pia-Noora

Titteli
Travel Advisor

Matkamyymälä
Turku

Puhelin
09 680 78 200

Email >>

KILROYn Pia-Nooran löydät Turusta ja häneltä saat paljon mahtavia matkavinkkejä, sillä hän on reissannut todella paljon!

Minkä tyyppinen reissaaja olet?

Olen oppinut, että reissulla sattuu ja tapahtuu. Mitä avoimempi mieli, sitä enemmän saat kohteesta irti. Mielestäni paras tapa reissata on lähteä seikkailumatkalle, sillä en yleensä jaksa olla montaa päivää samassa paikassa, enkä halua tuhlata lomaani turhaan säätöön. Tykkään myös kaupunkilomailusta, rakastan kahviloissa istuskelua ja kaupoissa fiilistelyä.

Olit vapaaehtoistöissä Goalla 2013, kerro vähän syistäsi lähteä ja kokemuksestasi paikan päällä?

Vapaaehtoistyö on mieletön tapa kokea, miten ihmiset ihan oikeasti kohdemaassa elävät. Halusin tehdä reissun, jolla on merkitystä jollekin muulle kuin pelkästään minulle. Vaikken ihmeitä tehnytkään, jäi matkasta todella hyvä mieli. Näin ja koin myös sellaisen Intian, jonne voisin palata uudelleen.

Tein enimmäkseen opetustöitä slummissa, opiskelijat olivat pääasiassa eri-ikäisiä tyttöjä. Heidän ainoa mahdollisuus saada opetusta, on järjestö, jonka kautta siellä olin. Jännä, miten vieläkin muistan muutamat kasvot sieltä. Lapset olivat iloisia ja aurinkoisia, oli kuin hekin olisivat olleet matkalla, kun kuuntelivat mistä kaikkialta me vapaaehtoiset olimme ja millaista kotimaissamme on. 

Mieleenpainuvin matkakokemuksesi?

Järjestimme lapsille Environment Day -tapahtuman Goalla. Istutimme puita ja pidimme piirustuskilpailun, jonka tuomarina minulla oli kunnia olla. Lisäksi lapset olivat harjoitelleet keskenään näytelmän, jonka aiheena oli huoli ympäristöstä ja maapallosta. Lapsien heittäytyminen päivään oli sanoinkuvaamattoman koskettavaa. Kun päivän jälkeen kuljettaja lähti viemään heitä takaisin koteihinsa slummiin, pursui ikkunasta kymmeniä käsiä ja takalasiin oli liimautunut hymyileviä kasvoja. 

Mikä on unelmamatkasi? 

Unelmamatkoja on aika monta, mutta jos taivas on rajana, lentäisin ensin Dubaihin, jossa kävisin maailman parhaalla brunssilla Hyatt Regency-hotellissa. Vatsa täynnä jatkaisin Rio De Janeiroon, jossa kävisin ihastelemassa auringonlaskua Copacabana beachin ja Ipaneman välissä, Caipirinha kädessä. Hetken rentouduttuani menisin vapaaehtoistöihin yhteen Rion faveloista, jossa voisin viettää kauemminkin aikaa, ehkä opiskelisin samaan aikaan portugalia.

Kun matka jatkuu, niin suuntaisin ainakin Galapagokselle, jotta näen maailman suloisimmat siniräpyläiset. Sitten Road Trip Jenkeissä, jossa on muutama luonnonpuisto vielä näkemättä. Fijin ja Yasawa saarten kautta Uuteen Seelantiin, Eteläsaarelle, jossa kiertelisin ehdottomasti campervanilla. Tokion ja kirsikkakukkien kautta kotiin, monta kokemusta rikkaampana. Niin, ja sitten uusi matka olisi Namibiaan ja sieltä KILROYn kummiprojektiin Etelä Afrikkaan.

Vapaaehtoistyöt: miksi lähtisit ja minkä tyyppiselle?

Minä lähtisin ehdottomasti projektiin, jossa on lapsia. On niin palkitsevaa kun onnistuminen paistaa kasvoilta tai huomaat, että olet voinut tehdä jonkun edes hetkeksi onnelliseksi.

Tsekkaa Pia-Nooran Top 3 seikkailumatkat.

Suosikki
Ota yhteyttä