Nita

Dubain auringossa on hyvä lekotella!
F  

Nimi
Nita

Titteli
Travel Advisor

Matkamyymälä
Helsinki

Puhelin
(09) 680 78 200

Email >>

Nita on reppu selässä kulkeva maailmanmatkaaja, joka auttaa mielellään uusia reissaajia matkan suunnittelussa. Nitan seikkailut Oseaniassa inspiroivat karkaamaan Tyynenmeren saarille juomaan kookosdrinkkejä ja road trippaamaan Uuteen-Seelantiin. Nitan löydät Helsingin toimistoltamme.

Millainen reissaaja olet?

Reissaajana suosin seikkailuja ja hyviä sukelluskohteita. Vastapainona pitää myös olla joku rannanpätkä, missä voi rentoutua. Jos kyseessä on pitkä matka, niin haluan ehdottomasti kiertää kohteita ja nähdä paljon. Minut on helppo yllyttää mukaan melkein mihin vaan, mottona käykin hyvin ’jokainen kokemus on rikkaus’.

Paras matkakumppani on rinkka, sitä on helppo roudata mukana missä vaan, eikä koskaan tule osteltua liikaa, ettei tarvitse kantaa kaikkea selässä. Rinkan lisäksi on myös kiva, jos matkassa on mukana hyvä ystävä, samanlainen yllytyshullu kuin minäkin. En yleensä suunnittele liikaa etukäteen, ei ne suunnitelmat kuitenkaan pidä kun pääsee perille kohteeseen. Pari ensimmäistä yötä hostellissa valmiiksi varattuna ja tarvittaessa bussipassia ja seikkailupaketteja, mutta minuuttiaikataulut jätän muille.

Olet myös reissannut paljon Oseaniassa, missä päin?

Oseaniassa on tullut käytyä Ausseissa, Uudessa-Seelannissa, Tongalla ja Samoalla. Australiaa on kierretty enimmäkseen bussilla, pienemmissä ja isommissa ryhmissä. Pienisä ryhmissä on hauskempaa, tutustuu muihin matkustajiin paremmin ja nopeasti tulee sellainen extended family -meininki. Pidän edelleen yhteyttä ihmisiin, joihin tutustuin monta vuotta sitten tällaisilla reissuilla.

Uuden-Seelannin kiersin veljen kanssa campervanilla ja siinä tuli melkein koko maa nähtyä. Suosikeiksi nousi Hobbiton, LOTRissa nähty hobittien kylä, Queenstownissa tehty benjihyppy ja Cape Reinga, Uuden-Seelannin pohjoisin piste. Avomerelle avautuvat näkymät olivat jotain aivan uskomatonta.

Tongalla ja Samoalla pompittiin paljon saarelta toiselle, valkoista hiekkaa, turkoosia vettä ja kookospuita kaikkialla. Miten siitä EI voisi tykätä?! Tongalta löytyy myös oma suosikkikohde, Uolevan ihana autiosaari, jossa makoilin päivät riippumatossa. Janon yllättäessä kiipesin kookoksia puusta ja veli hakkasi niihin machetella reiät pilliä varten. Siitä sitten tuoretta kookosmaitoa juomaan. Kaikista tähän mennessä nähdyistä paikoista Uoleva on se, mihin lähtisin ensimmäisenä uudestaan.

Vinkkejä Oseaniaan lähtevälle

  1. Australia on Euroopan kokoinen maa, eli pitkät välimatkat. Muista, että liikkuminen kohteiden välillä vie aikaa.
  2. Kannattaa tutustua eri maiden kulttuuriin ja historiaan, kaikilla on omat todella mielenkiintoiset tarinat ja legendat kerrottavanaan.
  3. Vietä aikaa paikallisten kanssa. Heiltä saa sisäpiirin tietoa sellaisista asioista, mitä ei löydä matka-oppaista.

Kerro Working Holiday -kokemuksestasi Ausseissa

Vietin Ausseissa 5 kuukautta Working Holiday -viisumilla, josta töitä tuli tehtyä 2,5kk Cairnsissa sijaitsevassa yökerhossa. Ei siis sitä tyypillistä backpacker-duunia, mutta hillittömän hauskaa.

Työtä oli tarjolla jos jonkinmoista, hedelmien ja vihannesten poimintaa, farmilla työskentelyä, kalastusaluksella työskentelyä, kahvila- tai ravintolatöitä. Vaihtoehtoja oli loputtomiin. Näitä paikkoja voi hakea netistä tai paikallisilta agenteilta. Monista hostelleistakin löytyy ilmoitustauluja työnhakijoille. Oman työpaikkani sain kun näin seinässä ’help wanted’ -kyltin, kävelin sisään ja kerroin olevani kiinnostunut hommasta.

Millainen olisi unelmareissusi, jos rahasta ei tarvitsisi välittää?

Unelmareissussa yhdistyisi kaikki: sukellusta, vaellusta, eri kulttuureja, hyvää ruokaa, talvea ja kesää. Suuntaisin Aasian pikastopin kautta Ausseihin moikkaamaan tuttuja, kävisin taas Magnetic Islandilla sukeltamassa ja paijaamassa koaloita.
Ausseista lentäisin jollekin uudelle Tyynenmeren saarelle syömään paikallisia herkkuja ja kuuntelemaan heidän ihania tarinoita maailmansynnystä. Ja sukeltaisin uusissa kohteissa joka päivä!

Siitä Karibialle purjehtimaan kuin Captain Jack Sparrow, rommia ja turkoosia vettä loputtomiin. Karibialta lähtisin Macchu Pichun valloitukselle, jossain hyvässä porukassa, joka on löytynyt matkan varrelta.

Siitä Brasiliaan, Rio de Janeiroon osallistumaan karnevaaleihin. Riosta vaikka Miamiin ja siitä ajaisin itärannikkoa ylös Kanadaan asti. Whistleriin täytyisi mennä laskemaan puuterilunta ja off piste -rinteitä.

Sieltä voisinkin tulla Islannin kautta kotiin.

Kysy lisää reissuvinkkejä ja varaa matka Nitalta
Ota yhteyttä
Suosikki
Ota yhteyttä