Jonas

Matamata, Uusi-Seelanti
F  

Nimi
Jonas

Titteli
Travel Advisor

Matkamyymälä
Helsinki

Puhelin
09 680 78 200

Email >>

Jonas on ehtinyt kokea maailmaa kattavasti ja hän pystyykin vinkkaamaan parhaat surffi-, sukellus-, trekkaus- ja road trip-mestat heittämällä. Jonas osaa suunnitella kenelle tahansa seikkailusta pitävälle aktiivireissaajalle unelmamatkan. Jonakselta saat myös vinkit onnistuneisiin reissukuviin.

Minkälainen reissaaja olet?

Näen itseni erittäin uteliaana ihmisenä ylipäänsä, jopa vähän överiksi asti, mikä korostuu eteenkin reissatessa. Vaikka haluan nähdä ja tehdä kaikkea mitä matkakohde milloinkin tarjoaa, tiedän myös milloin kannattaa ripustaa hammock ja levytellä loppupäivä. Vähän voi ja pitääkin suunnitella, mutta parhaat päivät maailmalla ovat yleensä spontaaneja, yllätyksellisiä ja jännittäviä. Parasta reissussa ovat aitojen ihmiskontaktien ja tarinoiden kokeminen ja tämän sivutuotteena tottakai oppiminen.

Olet reissannut paljon Kaakkois-Aasian ja Oseanian suunnalla – missä, milloin, mitä?

Vietin kuukausia Indonesiassa matkustellen Sumatran kautta Javalle ja sieltä eteenpäin Balille ja Lombokille. Indonesia on maailman suurin saarivaltio, jossa riittää seikkailua yli 18 000 saaren verran. Maa on kiehtova ja monipuolinen monellakin tapaa. Kulttuureja on useita, luonto on päräyttävää, ja ihmiset ovat ystävällisiä kuten Kaakkois-Aasian maissa yleensä ovat. Tutustuin läheltä paikallisiin ihmisiin ja elämäntapoihin, sukelsin ja surffasin paljon. Indoista jatkoin Australiaan ja Uuteen-Seelantiin.  

Mitä tykkäsit Uudesta-Seelannista?

Olin Uudessa-Seelannissa 2-3 kuukautta. Maan luonto on uskomaton! Yhdistin kaupunkihengausta ja road trippausta. Campervanilla ajettiin kaverien kanssa molempia Pohjois- ja Eteläsaaria ympäri. Käytiin kansallispuistoissa ja jäätiköillä, tuolivuorilla ja syrjäisillä rannoilla.

Perusolemisen lisäksi "ohjelmaan" kuului trekkausta, kajakointia, surffausta ja vaikka mitä siistiä. Asuin myös hetken mehiläisfarmilla, jossa wwoofailin, eli tein töitä majoitukseni eteen. Kaiken kaikkiaan Uusi-Seelanti jäi pysyväksi suosikiksi, ja aionkin palata sinne joskus.  

KILROY:n unelmanikkarit - JonasJonas ja reissukaverit Indonesian Sumatralla.

Kerro valokuvausharrastuksestasi 

Monien tapaan tykkään erityisen paljon kuvata matkoillani. Luonto- ja maisemakuvauksen lisäksi urbaanit muotokuvat ja extreme-lajien kuvaamiset ovat parhaita. Tarinankerronta on visuaalisuuden lisäksi kuvan tärkein tehtävä.

Jos haluaa esimerkiksi siistejä kuvia kulttuurin ytimestä ja vaikkapa lähikuvia ihmisistä vieraassa maassa, täytyy uskaltaa lähestyä kuvauskohteita, ja ystävällisesti kysyä lupaa. Yleensä parhaat kuvat syntyvät kuitenkin kohteen huomaamatta. Yksinkertaisesti, pitää olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan. 

Mitkä nousevat mieleen huikeimpina hetkinä reissuillasi?

  1. Sukeltaminen toisen maailmansodan aikaiseen Japanin torpedoimalle USS Libertyn hylylle, joka sijaitsee Tulambenissa, Balin koilispuolella. Värikästä korallia ja fisua!
  2. Paikallisen indonesialaisen opeilla parhaimmat surffaamani aallot Gerupuk-lahden Insidella, Lombok-saaren eteläosissa.
  3. Adrenaliini-överit Australian Byron Bayn yllä. Tandemhyppy lentokoneesta.
  4. Suihkuveneellä vedetyt tiukat mutkat kapeaa Skippers Canyonia pitkin Queenstownissa, Uudessa-Seelannissa.

Millainen olisi unelmamatkasi? 

Unelmareissu on vuoden mittainen maailmanympärimatka, jonka aikana pääsisi myös tapaamaan alkuperäiskansoja. Erityisesti kiinnostaisi Etelä-Amerikka. Aion myös kokeilla vapaaehtoistyötä heti kun on mahdollista. Työn merkeissä lähden kohta USA:n länsirannikolle road tripille, mikä sekään ei ole hassumpaa!

Hauskin sattumus reissun päällä?

Hauskoja sattumia on riittänyt reissatessa monta. Yhden absurdeimmista hetkistä koin Singaporessa. Nukuin ensimmäistä yötä hostelissa tulpat korvissa, kun yhtäkkiä heräsin naapurin äänekkääseen rakasteluun ja samanaikaiseen läheisen moskeijan rukoushetkeen. Hetki jotenkin pysäytti.
       

Kysy lisää reissuvinkkejä Jonakselta
Ota yhteyttä

 

Suosikki
Ota yhteyttä