Selaa kaikkia seikkailuja

Working holiday Australiassa

 • Working holiday Australiassa tarjoaa töitä mm. karjatiloilla
  Working holiday Australiassa tarjoaa töitä mm. karjatiloilla
 • Toisaalta Working holiday -viisumin turvin saatat päätyä esim. kesäkurpitsojen keskelle
  Toisaalta Working holiday -viisumin turvin saatat päätyä esim. kesäkurpitsojen keskelle
 • Working Holiday saattaa työllistää sinut myös kahvilaan
  Working Holiday saattaa työllistää sinut myös kahvilaan
 • Yksi suosittu työ on baarimikon hommat
  Yksi suosittu työ on baarimikon hommat
 • Working holiday Australiassa vie sinut vuoroin rannalle...
  Working holiday Australiassa vie sinut vuoroin rannalle...
 • ...ja vuoroin pelloille
  ...ja vuoroin pelloille
 • Muista siis tasapaino työn ja huvin välillä: Working...
  Muista siis tasapaino työn ja huvin välillä: Working...
 • Holiday...
  Holiday...
 • Working...
  Working...
 • Holiday...
  Holiday...
 • Holiday :)
  Holiday :)

Australia on aina ollut suosittu reppureissauskohde. Sinne matkustetaan yleensä pidemmäksi aikaa ja mikä olisikaan parempi tapa, kuin yhdistää lomailu ja työnteko? Working Holiday -viisumin turvin matkustaminen on lyömätön tapa viettää välivuotta: työskentele, matkusta ja tutustu todelliseen Australiaan. Hanki siis viisumi Australiaan ja koe elämäsi paras vuosi!

Haluatko lähteä reissaamaan Australiaan yli kolmeksi kuukaudeksi ja suunnittelit tekeväsi töitä samalla? Salasanasi on Working Holiday -viisumi. Jos olet 1830-vuotias*, voit hakea viisumia Australiaan, jonka turvin pääset seikkailemaan, asumaan ja työskentelemään jopa vuodeksi tänne kenguroiden, hedelmäviljelmien ja biitsien luvattuun maahan.

Working Holiday -säännöt Australiassa

Working Holiday -viisumiin liittyy muutamia huomioitavia seikkoja:

 • sinun tulee hakea viisumia ennen kuin saavut Australiaan
 • voit saada viisumin vain kerran elämässä
 • sinun tulee olla 18–30-vuotias viisumia hakiessasi*
 • voit hakea viisumia aikaisintaan 12 kuukautta ennen kuin saavut Australiaan. 
 • et voi saada viisumia, jos matkustat lapsen kanssa
 • voit matkustaa Australiassa jopa 12 kuukautta
 • voit poistua maasta ja tulla takaisin niin monta kertaa kuin vain haluat viisumin voimassaoloaikana
 • voit työskennellä saman työnantajan palveluksessa korkeintaan 6 kuukautta. Vaihtoehtoisesti voit myös työskennellä saman työnantajan palveluksessa 12 kuukautta, jos työpaikkasi kuitenkin vaihtuu 6 kuukauden kohdalla (toiseen osavaltioon)
 • kun työnantajasi rekisteröi sinut Working Holiday Makeriksi, maksat palkastasi veroa 15% (aina 37,000 USD asti). Ilman asianmukaista rekisteröintiä veroprosenttisi on 32,5%.

* Vuoden 2018 aikana yläikäraja saattaa nousta 35 vuoteen. Ilmoitamme näillä sivuilla heti, jos muutos astuu voimaan. 

Working Holiday -viisumilla voit myös opiskella Australiassa. Yliopisto-opintoja voi suorittaa korkeintaan neljän kuukauden ajan. Tähän ajanjaksoon mahtuu suurin osa yliopistojen vaihto-ohjelmista sekä Graduate Certificate -ohjelmia. Hanki siis viisumi Australiaan ja lähde matkaan!

Muista myös työn ohella myös se toinen (tärkeämpi) puolisko tässä yhdistelmässä: lomailu. Voit aloittaa WH-reissusi vaikka Sydneystä, josta jatkat matkaasi esim. pohjoiseen. Seuraava työpaikka saattaa löytyä surffiparatiisin jokapaikanhöylänä, jonka jälkeen huomaatkin keritseväsi lampaita aidolla australialaisella karjatilalla. Cairnsiin saapuessasi oletkin jo vanha konkari ja osaat valita työn, joka ei juuri reissun Holiday-osiota häiritse.

Lennot & Working Holiday -viisumipaketti Australiaan 

Uuden-Seelannin viisumi haetaan suoraan Uuden-Seelannin viranomaisilta, mutta jos olet lähdössä Australiaan, me hoidamme byrokratian ja järjestelyt puolestasi. Meidän kautta voit varata kaiken mitä tarvitset Working Holiday -matkallasi.

Jotta Working Holiday -reissusi Australiassa alkaisi mahdollisimman sulavasti ja vaivatta, olemme koonneet omien ja asiakkaidemme kokemuksien perusteella starttipaketteja, joilla pääset heti mukaan paikalliseen elämämenoon – niin työn kuin lomailunkin osalta. Valitse vain, mistä kaupungista haluat aloittaa seikkailusi:

Työ Australiassa Working Holiday -viisumilla 

Kunnon kohotus ja rusketuksen parantelu hoituu hyvin ulkotöissä - hedelmiä poimimalla tai vaikka ranchilla lehmipoikana tai -tyttönä. Ravintoloissa, kahviloissa ja hostelleissa tarvitaan myös usein auttavia käsiä. Asiakkaiden kanssa jutustellessa kielitaitokin karttuu. Ota kuitenkin huomioon Australiassa viranomaisten vaatima anniskelulupa. Monenlaista muutakin työtä on tarjolla, aina sukellusopettajasta siivoojaan ja IT-osaajasta rakennus- ja hoitoalan työtehtäviin asti.

Suosituin työ reppureissaajien keskuudessa on hedelmien, marjojen ja vihannesten poiminta. Monilla farmeilla hommia paiskotaan asumista, ruokaa ja pientä palkkaa vastaan. Porukka on usein kansainvälistä ja hyvinkin sekalaista. Yhteisillä illallisilla kuulet parhaat vinkit eri puolilla maata sijaitsevista työpaikoista – tai muuten vaan mahtavista mestoista. 

Milloin ja missä pääsen poimimaan hedelmiä ja vihanneksia Australiassa?

Paljonko saan palkkaa?

Minimipalkka: Sama kuin paikallisillakin. Minimipalkka riippuu osavaltiosta, mutta yleisesti 16 AUD/tunti (n.13 EUR/tunti).
Keskiverto: palkkaa maksetaan n. 18 AUD/tunti.
Onnekkaille ja taitaville maksavat jopa 20 AUD/tunti.

Verot maksetaan normaalisti paikan päällä, mutta suurimman osan niistä voi hakea jälkikäteen takaisin.

Työnhaku 

Viisumikuviot kunnossa, mutta miten hoitaa työnhaku? Working Holiday -työnhakuun kuuluu aivan ne samat asiat kuin mihin tahansa työnhakuun. Valmistaudu, tunne vahvuutesi ja tiedä, mitä haluat, mutta ole samalla avoin odottamattomille mahdollisuuksille. 

 • Hanki starttipaketti helpottamaan alkua.
 • Pohdi, minkälaisissa hommissa olet hyvä. Kaikki haluavat baarimikoksi trendibaariin, mutta mitä muuta voisit tehdä? Australiassa tarvitset muuten paikallisen alkoholipassin baarimikkoiluun. Lisäinfoa aiheesta saat mm. starttipaketteihin sisältyvästä neuvonnasta.
 • Päivitä ansioluettelosi jo valmiiksi ennen matkaan lähtöä – pääset nopeammin vauhtiin paikan päällä.
 • Saavu haastatteluihin ajoissa, ole valmistautunut, ota selvää työnantajasta ja mieti valmiiksi, miten juuri sinä olet hyvä valinta kyseiseen työhön.
 • Ole avoin uusille työtehtäville ja seikkailuille. Kokeile jotakin uutta, astu mukavuusalueesi ulkopuolelle ja anna oudoillekin työtehtäville mahdollisuus. Miltä kuulostaisi esim. työ vesiliukumäkien testaajana? 
 • Suunnittele ajankäyttösi. Kuinka kauan haluat tehdä töitä, ja kuinka paljon reissata?
 • Lähde matkaan varakassa tililläsi, niin et joudu stressaamaan työpaikan löytymisestä heti ensimmäisinä päivinä.


Kun kaipaat suunnitteluapuja tai infoa käytännön asioista, ota yhteyttä reissaamisen asiantuntijoihimme.

Ausseihin vuodeksi?
Varaa aika matkasuunnitteluun
Ota yhteyttä