Selaa kaikkia seikkailuja

Working holiday

 • Working holiday - Hedelmien poiminta on suosittu sesonkityö Working Holiday -reissaajien kesken sekä Australiassa että Uudessa-Seelannissa
  Working holiday - Hedelmien poiminta on suosittu sesonkityö Working Holiday -reissaajien kesken sekä Australiassa että Uudessa-Seelannissa
 • Pelloilla hikoilun lisäksi Australian Working Holiday -reissulla ehdit nähdä ja kokea paljon
  Pelloilla hikoilun lisäksi Australian Working Holiday -reissulla ehdit nähdä ja kokea paljon
 • Working Holiday Kanadassa tarjoaa ottajalleen huikeita talviseikkailuja
  Working Holiday Kanadassa tarjoaa ottajalleen huikeita talviseikkailuja
 • Whistler, Kanada - Ei hullumat office-näkymät!
  Whistler, Kanada - Ei hullumat office-näkymät!
 • Yhdistä työ ja huvi - Surffaa, vaella ja testaa rajojasi Working Holidayn 'loma'-osioilla Australian rennossa ilmapiirissä
  Yhdistä työ ja huvi - Surffaa, vaella ja testaa rajojasi Working Holidayn 'loma'-osioilla Australian rennossa ilmapiirissä
 • Uudessa-Seelannissa työpaikaillasi saatat päästä harjoittamaan lammaspaimenen taitojasi
  Uudessa-Seelannissa työpaikaillasi saatat päästä harjoittamaan lammaspaimenen taitojasi
 • ...sekä kestävyyttäsi kuumilla hedelmä- ja vihannespelloilla - hyvässä seurassa tietenkin!
  ...sekä kestävyyttäsi kuumilla hedelmä- ja vihannespelloilla - hyvässä seurassa tietenkin!
 • Kun vapaa-aika koittaa, Working Holiday Kanada tarjoaa huimia näkymiä myös laskettelurinteiden ulkopuolella
  Kun vapaa-aika koittaa, Working Holiday Kanada tarjoaa huimia näkymiä myös laskettelurinteiden ulkopuolella
 • Seikkaile Kanadassa ennen, jälkeen ja työrupeaman aikana!
  Seikkaile Kanadassa ennen, jälkeen ja työrupeaman aikana!
 • Töitä riittää mm. melonifarmilla Australian Darwinissa...
  Töitä riittää mm. melonifarmilla Australian Darwinissa...
 • ..ja Uuden-Seelannin lammasfarmeilla
  ..ja Uuden-Seelannin lammasfarmeilla
 • Kanadassa Workin Holidayn työosio keskittyy talviaikaan, mutta töiden jälkeen on tie auki seikkailuille!
  Kanadassa Workin Holidayn työosio keskittyy talviaikaan, mutta töiden jälkeen on tie auki seikkailuille!
 • Working Holiday -viisumin turvin koet unohtumattomia hetkiä Kanadassa!
  Working Holiday -viisumin turvin koet unohtumattomia hetkiä Kanadassa!
 • Työrupeamien välillä on hyvä tuulettautua ja testata omia rajojaan vaikkapa sitten koskenlaskureissulla Uuden-Seelannin Christchurchissa
  Työrupeamien välillä on hyvä tuulettautua ja testata omia rajojaan vaikkapa sitten koskenlaskureissulla Uuden-Seelannin Christchurchissa
 • ...tai Ison valliriutan sukelluksella Australiassa
  ...tai Ison valliriutan sukelluksella Australiassa
 • ...tai benjiköysi nilkassa Queenslandissa, Uudessa-Seelannissa
  ...tai benjiköysi nilkassa Queenslandissa, Uudessa-Seelannissa
 • Hieman rauhallisempaa menoa löytyy mm. kamelikaravaanilta Australiasta
  Hieman rauhallisempaa menoa löytyy mm. kamelikaravaanilta Australiasta
 • ...ja Uuden-Seelannin upeilta vaellusreiteiltä - Working Holiday on ehdoton 'kerran elämässä' -kokemus
  ...ja Uuden-Seelannin upeilta vaellusreiteiltä - Working Holiday on ehdoton 'kerran elämässä' -kokemus
 • Kanadalaista talvi-idylliä
  Kanadalaista talvi-idylliä
 • Sukset jalkaa ja rinteeseen!
  Sukset jalkaa ja rinteeseen!

Jos olet 18 – 35-vuotias työtä pelkäämätön nuori, autamme sinut alkuun elämäsi reissuun. Working Holiday -kohteina ovat huippusuosionsa säilyttäneet Australia ja Uusi-Seelanti ja nyt myös Kanada ja USA. Reissaa, lomaile ja tienaa kaupan päälle taskurahaa.

Working Holiday - Mikä se on?

Working Holiday -viisumi on erityinen viisumi, jota suomalaiset voivat hakea Australiaan, Uuteen-Seelantiin ja Kanadaan. Viisumin turvin voit oleskella ja tehdä töitä yhteensä 12 kuukautta, kun tavallisella turistiviisumilla voit oleskella maassa vain kolme kuukautta. Australiaan yläikäraja viisumin saamiseksi on 30 vuotta ja Uuteen-Seelantiin ja Kanadaan 35. Kanadaan lähtijöiden tulee oikean iän lisäksi olla korkeakouluopiskelijoita tai vasta valmistuneita.

Working Holiday -viisumi (WH-viisumi) on niin sanottu multiple entry work visa, mikä tarkoittaa, että viisumin voimassaoloaikana voit poistua ja palata maahan rajattomasti. Erityisviisumin turvin voit siis reissata vaikka vuoden ja pääset matkaan jo kohtuullisella matkakassalla – voit rahoittaa reissailuasi paikan päällä tekemällä pätkätöitä.

Working Holiday -viisumit perustuvat maiden kahdenvälisiin sopimuksiin (Suomi–Australia, Suomi–Uusi-Seelanti ja Suomi–Kanada). Huomaathan, että jos haluat työskennellä ja reissata sekä Australiassa että Uudessa-Seelannissa sinun tulee hakea Working Holiday -viisumi erikseen molempiin maihin.

Nyt suomalaisilla on mahdollisuus lähteä myös USA:han kesätöihin. USA:n työ- ja reissaamismahdollisuus on muihin Working Holiday -vaihtoehtoihin nähden hieman erilainen sekä työnhaun että viisumin keston osalta. Lue tarkemmin kesätyömahdollisuuksista USA:ssa.

Working Holiday -viisumin periaatteita

Australiassa saman työnantajan palveluksessa voit työskennellä enintään kuusi kuukautta, Uudessa-Seelannissa kolme kuukautta. Australian Working Holiday -viisumin saat helposti meiltä. Uuden-Seelannin Working Holiday -viisumi haetaan suoraan maan viranomaisilta. Kanadan WH-viisumeita hoitaa yhteistyökumppanimme Allianssi – kaikki muut järjestelyt, työpaikan hankinta mukaan lukien, hoituu meidän kauttamme. Australiassa ja Uudessa-Seelannissa etsit työpaikan itse paikan päällä. Meiltä saat toki apuja ja vinkkejä.

Nimenomaan alkuunpääsyä helpottamaan Australiassa ja Uudessa-Seelannissa olemme koonneet starttipaketit molempiin maihin. Paketit on suunniteltu antamaan pehmeän laskun uuteen maahan saapuville. Starttipaketteihin kuuluu alkumajoitus ja alkuun auttaminen byrokratiaviidakossa. Lue lisää starttipaketeista Australiaan ja Uuteen-Seelantiin.
 

"Elin oikeasti unelmaani!"
- Marika, 27
  

Onko työn hakeminen helppoa?

Kuten muutenkin työnhaussa, hommia saa, kunhan ei ole liian nirso. Apunasi ovat monet työnvälitystoimistot, hostellien ilmoitustaulut, puskaradio ja viidakkorumpu, internet, kaikki paikalliset sanomalehdet sekä tietysti omat kontaktit.

Working Holiday -viisumilla työskennellessäsi olet oikeutettu vähintään alan minimipalkkaan. Tarvitset myös paikallisen verokortin ja pankkitilin palkanmaksua varten. Yhteistyökumppanimme ympäri Ausseja ja Uuden-Seelannin Aucklandissa auttavat sinua näiden hankinnassa. Kanadassa sinua auttaa Vancouverissa toimiva Working Holiday Club -toimiston ympärivuorokautinen tuki, mutta Kanadaan lähtijöiden tilanne on siinä mielessä erilainen, että heillä on työpaikka valmiina jo Suomesta lähtiessä.

Australiaan suunnatessa kannattaa myös tutustua Greyhound-yhtiön bussipassiin, joka on kätevä tapa kulkea ympäri maata. Tsekkaa myös Harvest Guide -jonka avulla suunnittelet kätevästi Working Holiday -reissuasi. Uudesta-Seelannista löytyy vastaavasti Strayn bussipassi

 

"Lähdettiin kaverin kanssa Working Holidayn turvin kesätöihin Ausseihin, mutta muutaman kuukauden reissu muuttui nopeasti lähes vuoden kestäneeseen seikkailuun!"
- Lotta, 20

 

Vinkkejä Working Holidaylle lähteville:

 • Working Holiday -viisumilla voit myös opiskella Australiassa, kuitenkin enintään neljä kuukautta.
 • Muista hankkia kunnon matkavakuutus.

Ensin huvi, sitten työ

Working Holiday -reissulla ei kannata kuluttaa koko vuotta baaritiskin puunaamiseen tai hedelmiä poimien. Suosittelemme vahvasti, että reissaat ympäriinsä ja nautit elämästä! Kokeile kaikkea uutta, osallistu rugby-harjoituksiin Uudessa-Seelannissa, laske rinteitä koko rahan edestä, hyppää benjihyppy, käy moikkaamassa kenguroita, valaita ja jääkarhuja, vaella upeissa maisemissa jne. Töitä ehtii tehdä aina siinä välissä. Et elä tehdäksesi töitä, vaan teet töitä elääksesi!
  

"Ai että lähtisinkö uudestaan? Mikä kysymys - siis todellakin lähden!"
- Roope, 22

   

Minne voin lähteä Working Holiday -viisumilla?

Autamme viisumijärjestelyissä ja vastaamme kaikkiin muihinking Working Holiday -aiheisiin kysymyksiisi, joten ota yhteyttä ja kysy pois kaikki mietityttävät asiat! 

Working Holiday Australia
Lue lisää
Working Holiday Uusi-Seelanti
Lue lisää
Working Holiday Kanada
Lue lisää
Working Holiday USA
Lue lisää
Ota yhteyttä