Panama

Panaman matkat - tästä se lähtee!
 

Panaman matkat - muutakin kuin kanava

Panama on edullinen matkakohde aktiivisille matkailijoille ja hiekkarantojen ystäville, joita massaturistien paikat eivät innosta. Trooppinen Panama kätkee sisäänsä kaukaisia saaria fregattilintuineen, koskemattomia rantoja ja koralliriuttoja, jotka odottavat snorklaajia. Tutustu Karibian letkeään meininkiin ja nauti elämästä. Varaa matka Panamaan!

Panama reissukohteena

Panama on Väli-Amerikan eteläisin maa, joka on tunnettu kuuluisasta kanavastaan. Mutta Panamasta löytyy paljon muutakin: kauniita hiekkarantoja, joita massat eivät ole vielä löytäneet sekä rappioromantiikkaa meren piiskaamista ränsistyneistä taloista, joiden kontrastina luksuspaikkojen hohto kasvaa.

Panaman matkat - muutakin kuin kanavaLähde reissaamaan Panamaan, jos rakastat koskemattomia rantoja. 

Rehevät sademetsät hämähäkkiapinoineen ja horisonttia elävöittävät vuoret – ei hullummat näkymät. Hulppeiden maisemien ihailun lisäksi Panamassa voit tehdä vaikka mitä: lekotella auringossa, ratsastaa, patikoida, golfata, tutustua intiaanikulttuuriin ja opiskella espanjaa

Starttaa Panaman matkat Panama Citystä

Kosmopoliittinen Panama City on täynnä säpinää eikä klubeista ja ravintoloista ole pulaa. Calle Uruguayn kulmilta löydät bilettäjähenkistä seuraa tanssi-iltoihin. Multicentron tai Albrook Mallin ostoskeskuksissa toteutat shoppailuhalujasi ja Multiplazasta löydät hintavampia tuotteita, jos et aio säästellä reissurahojasi.

Panama CityPääkaupunki Panama Cityn siluetti

Suurin osa matkustajista haluaa kuljeskella kaupungin historiallisella vanhalla alueella Panama Viejossa. Siirtomaa-aikaisia rakennuksia sisältävässä Casco Viejossa kannattaa myös pyöriä ja tsekata presidentin palatsi, Plaza Mayor ja Plaza Francia. Viehättävä Casco Viejo sijaitsee aivan meren vieressä.

Vain vartin kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta pääset patikoimaan sademetsään. Legendaarista kymmeniä kilometrejä pitkää Panaman kanavaa valtavine rahtilaivoineen voit puoletsaan ihailla jokiristeilyillä tai Mirafloresin sululta, josta löytyy myös kanavaa käsittelevä näyttely ja matkamuistoputiikki. Mirafloresille pääsee helposti keskustasta esim. vuokra-autolla. Kanava on uskomaton ihmiskäden voimainnäyte 1900-luvun alkupuolelta.

Panaman matkat - Bocas del ToroPanaman pääkaupungin vilinästä on kiva siirtyä Boca del Toron rentoon saarifiilikseen.

Bocas del Toro

Bocas del Toron saaristo lähellä Costa Rican rajaa on Panaman turistisempi puoli. Se koostuu kuudesta vihreästä saaresta ja kauniista Parque Nacional Marino Isla Bastimentosin merellisestä puistoalueesta. Vaikka turismi lisääntyy jatkuvasti, Panama on silti säilyttänyt ominaislaatuisuutensa eivätkä rannat ole täynnä suuria hotellikomplekseja.

Bocasin saarilla ilmapiiri on rento ja verkkainen, juuri sopiva totaalirentoutumiseen ja matkan rasitusten karistamiseen. Kaikki Bocasin saaret ovat viidakon peitossa ja postikorttimaista rantaviivaa on loputtomiin. Isla Colón on Bocasin saarista kehittynein ja sieltä löytyykin kauppoja ja erilaisia majoitusvaihtoehtoja. Läheiselle Isla Caranerolle on helppoa mennä veneellä. Caranero tunnetaan Christopher Columbuksen löytöretkillä käyttämien laivojen korjauspaikkana.

Panaman matkan tuliaisina on tietenkin panamahattujaPanamahatut ovat alunperin lähtöisin Ecuadorista, mutta yleistyneet käyttöön Panamassa. Vilpoinen ja rullalle taipuva hattu on kätevä suoja paahtavalta auringolta.

Intiaanikulttuuria Panamassa

Yksi Väli-Amerikan itsenäisimmistä alkuperäiskansoista, Kuna, asuttaa Comarca de Kuna Yalaa turkoosin Karibianmeren rannikolla. Alue käsittää San Blásin saariston, jota kuna-intiaanit hallitsevat. He ovat säilyttäneet ihailtavalla tavalla perinteisiä elämäntapojaan, kuten upeat käsityö- ja tanssitaitonsa, joista matkalainenkin pääsee nauttimaan.

San Blásin saaristo on rantahirmujen paratiisi kiinnostavan paikalliskulttuurin ohella. Heitä flipflopit mäkeen ja upota varpaasi hienoon hiekkaan meren ulapan siintäessä silmissäsi. Täällä hellitään nautiskelijaa!

Retkeilyä, koskenlaskua, sukellusta ja surffausta

Panamassa riittää tekemistä niin ikään aktiivireissajalle. Löydät maan ainoan tulivuoren Parque Nacional Volcán Barústa, jonka retkeilymaastot ovat verrattomat. Telttaretkille kannattaa puolestaan suunnata Cerro Puntaan, Boqueteen ja El Valleen. Korkeimmilla paikoilla on usein yöllä kylmä, joten ota lämmintä vaatetta reppuun.

Ne, jotka haluavat mojovan adrenaliinipläjäyksen luontokokemusten ohella, suuntaavat Chiriquíin koskenlaskuun. Joet ovat täällä pitkiä ja ihmeellinen sademetsä vesiputouksineen ympäröi sinua. Chiriquí on ekomatkailun unelmapaikka.

Surffareille Panama tarjoaa useitakin hyviä spotteja riippuen osaamisestasi. Tsekkaa aluksi Bocasin aallot. Parque Nacional de Chiriquí sisältää 25 saarta ja 19 koralliriuttaa, jotka ovat sukeltajien ja snorklaajien mieleen. Suojatussa Isla Boca Bravassa voit nähdä merikilpikonnia munimassa ja apinoita juoksentelemassa pitkin metsän oksistoa.

Panaman matkat - Panaman kanavaPanama on kohde, jossa ja jonne kannattaa reissata. Matkalla näet kuuluisan Panaman kanavan.

Liikkuminen Panamassa

Kansainväliset lennot käyttävät Tocumen kansainvälistä lentokenttää, kun taas kotimaanlennot käyttävät Albrookin lentokenttää.

Päästäksesi Bocas del Torooon nappaa taksi Costa Rican rajalta Quabitosta Changuinolaan - pölyiseen banaanikaupunkiin, josta Suomenkin chiquitat tulevat. Matka kestää alle puoli tuntia. Changuinolasta hyppäät sitten veneeseen ja kohti Bocasia. Veneitä kulkee päivittäin ja kyytien hinnat ovat varsin edulliset.

Panama Cityn bussiverkosto, "diablos rojos", on toimiva. Sieltä pääset junalla Colónin kaupunkiin.

Panaman matkat - milloin kannattaa mennä?

Tyynenmeren puolella paras matkustusaika ulottuu kuivaan kauteen joulukuusta huhtikuuhun. Karibianmeren puolella sataa ympäri vuoden, mutta ei hätää, kuurot ovat lyhyitä ja luonto kukoistaa sitäkin enemmän. Vähemmän sadekuuroja on odotettavissa helmi- ja maaliskuussa sekä syys- ja lokakuussa.

Jos aiot retkeillä, on parempi matkustaa kuivan kauden aikaan, jolloin polut ovat hyvässä kunnossa. Koskenlasku Chiriquíssa on parasta toukokuusta joulukuulle. Sukeltajat nauttivat kirkkaimmasta näkyvyydestä joulukuusta huhtikuuhun.

Ota yhteyttä