Nicaragua

Nicaraguan matkalla on mukava majoittua lähellä rantaa
 

Matka Nicaraguaan - kohti tulivuoria, rommia ja latinorytmejä

Nicaraguassa voit aistia aitoa latinotunnelmaa. Nauti Karibianmeren kirkkaista sukellusvesistä ja unelmarannoista San Juan del Surissa, kiipeä tulivuorelle tai maistele alueen parhaimpia rommeja. Nicaragua on paljon mainettaan kiinnostavampi ja ystävällisempi paikka. Hyppää sen perinteikkään kulttuurin vietäväksi ja nautiskele sikäläisestä elämänmenosta. Matka Nicaraguaan alkaa tästä!

Nicaragua

Nicaragua on yksi Väli-Amerikan köyhimmistä maista. Matkailu kehittyy kuitenkin nopeasti, vaikka köyhyys näkyy toki myös turismissa. Kekseliäät reissaajat löytävät kiinnostavia paikkoja ja seikkailevat Nigaraguassa kohtuullisempaan hintaan kuin esim. naapurimaa Costa Rican puolella.

Kahvintuottamisen ohella Nicaragua tuottaa myös parasta rommia koko latinalaisessa Amerikassa. Taatusti hyvän juoman saat sekoittamalla tuoretta mangopyreetä Flor de Caña -rommiin! Tee visiitti trooppiselle Karibianmeren rannikolle tutustuaksesi garifuna-heimon kulttuuriin ja musiikkiin. Suuntaa sieltä Tyynenmeren rannikolle katsastamaan maan parhaita puolia: tulivuoria, järviä ja sademetsiä.

Matka Nigaraguaan tuo väriä elämäänNigaraguan pääkaupungin Managuan katukuva on värikäs.

Managua - Nicaraguan pääkaupunki

Nicaraguan pääkaupunki Managua ei ole ihan niitä miellyttävimpiä paikkoja. Kaupungista löydät peruspalvelut, eläväisen baarielämän ja ostoskeskukset. Silti se on monille reissaajille vain ohikulkupaikka. Hienoin nähtävyys lienee Parque Histórico Nacional Loma de Tiscapa -puisto. Yleistunnelmaltaan kaupunki ei ole erityisen turvallinen. Käytä taksia ostoksilla ja pankkiautomaatilla sekä baarivisiittien jälkeen.

Granada

Granadaa ei turhaan kehuta lämminhenkiseksi, historialliseksi ja käymisen arvoiseksi kaupungiksi. Granada on vuonna 1524 perustettu espanjalainen siirtomaakaupunki. Hauskaa tunnelmaa kaupunkiin tuovat mukulakivikadut, hevoskärryt ja värikkäät talot. Kaupunki sijaitsee Väli-Amerikan suurimman makeanvedenjärven, Lago de Nicaraguan, rannalla ja tämä antaa oivan mahdollisuuden tehdä tutkimusretkiä sen edustalla oleville pikkusaarille. Ota lautta Isla de Ometepelle, jossa voit nauttia järvimaisemista ja kiivetä tulivuorelle! 

Matka Nicaraguaan - Isla OmetepeNigaraguan matkalla ei kannata missata Isla de Ometepellen komeita maisemia.

Nicaraguan kulttuuri-ihmeitä

Granadasta ja Managuasta on helppo reissata Masayaan, maan taiteelliseen ja kulttuuriseen keskukseen. Siellä opit miten asiat olivat ennen Espanjan siirtomaa-aikaa. Mercado Artesanías -alueelta löydät suurella todennäköisyydellä hienoja käsitöitä kotiin vietäväksi. Kaupunkina Masaya ei ole kauneimpia paikkoja, vuoden 2000 maanjäristys on jättänyt jälkensä. Mutta luonnonkaunista Masaya-tulivuorta et voi missata! Kaupungissa näkee aitoa tavallista nicaragualaista elämää, joka voi joskus olla mielenkiintoisempaa kuin hohdokkaat turistikohteet.

Tulivuorikiipeily, sukeltaminen ja rantaelämä

Kiipeä höyryävälle Volcán Concepciónille Lago de Nicaraguassa tai suuntaa Maribiosin viiden tulivuoren ketjulle. Ketjun kaikki tulivuoret ovat kiipeämiskelpoisia ja urheilusuorituksen jälkeen voi rentoutua kuumissa lähteissä tai kraatterijärvessä. Muista ottaa mukaan paljon vettä ja hyvät kengät, sillä tämä kiipeäminen ei ole lasten leikkiä.

Sukeltajien kannattaa suunnistaa Islas del Maízin "maissisaarille" trooppiselle Karibianmerelle. Sukeltaessasi pääset ihailemaan haita, rauskuja, makeita luolia ja elämäntäyteisiä koralliriuttoja. Maissisaaret tunnetaan myös hienoista rannoistaan, joilla on kookospalmuja. Pieni maissisaari on ykköskohde niille, jotka etsivät rauhallista ja hidasta elämänmenoa.

Nicaraguan matka - surffimaisematMatka Nicaraguaan tarjoaa elämyksiä rantahirmuille.

Liikkuminen Nicaraguassa

Nicaraguassa, kuten koko Väli-Amerikassa, kaikkialle pääsee vanhoilla amerikkalaisilla koulubusseilla ja minipakettiautoilla. Kaukobussiyhteydet ovat hyvät myös suurimpiin paikkoihin Väli-Amerikassa. Voit hypätä bussiin Managuasta, kun haluat Karibianmeren rannikolle Hondurasin Roataniin ja Utilaan. Granada on Managuasta tunnin ajomatkan päässä. Suosittelemme Transnicaa ja Tica Busia, joilla on laadukkaita busseja. Maissisaarille operoi pari kertaa päivässä venetaksi, pangas.

Milloin mennä

Paras ajankohta Nicaraguan matkalle riippuu siitä, mihin päin maata olet reissaamassa. Tyynenmeren puolella on sadekausi toukokuusta marraskuuhun. Jos suunnitelmissasi on vaeltaminen tai rannalla löhöäminen, valitse kuivakausi.

Nicaragua - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä