Tegucigalpa

Liity festivaalijoukkoon Tegucigalpan matkallasi
 

Matka Tegucigalpaan - karuun hopeakaupunkiin

Hondurasin pääkaupunki Tegucigalpa on monen matkaajan välietappi. Tegucigalpassa voit aistia aitoa latino-city-meininkiä ja hoitaa käytännön ostokset pois päiväjärjestyksestä. Pääsiäisfestivaalien aikaan kaupunki tekee muodonmuutoksen rumasta ja likaisesta värikkään kauniiksi. Tästä alkaa matka Tegucigalpaan!

Tegucigalpa

Hondurasin pääkaupunki Tegucigalpa tarkoittaa hopeakaupunkia. Nimi juontaa juurensa vanhoilta kaivostoiminnan ja siirtomaavallan ajoilta. Vähemmän kaunis Tegucigalpa sijaitsee laaksossa, jonka rinteitä peittävät toisissaan sardiinipurkkimaisesti kiinni seisovat hökkelimajat. Köyhää imagoa rikkovat keskustan hyvin pidetyt Burger Kingit ja Pizza Hutit. Siirtomaavallan aikainen arkkitehtuuri sekoittuu oudolla tavalla moderniin.

Tegucigalpa on tyypillinen moderni latinokaupunki, jossa vilskettä ja likaisia kadunkulmia riittää. Kaupungista löydät ravintolat, ostoskeskukset, postit, muutaman museon ja kirkon, jotka voi luppoaikanaan käydä katsastamassa. Katedraali ja Iglesia de Nuestra Señora de los Dolores -kirkko sijaitsevat kaupungin historiallisessa sydämessä. Kaupallinen keskus, "la zona viva", on Boulevard Morazánin tienoilla, jonka pankeissa kannattaa vaihtaa dollarit lempiroihin. Aukiolla seisovat vanhat rakennukset ovat ihan hienoja ja taksikuskit vievät mielellään markkinapaikoille ja puistoihin. Jos haluat katsella kaupunkia ylempää, kiipeä läheiselle vuorelle, josta on hienot näkymät ja paikallisten suosima viikonloppujen hengauspaikka - Picacho Park.

Tegucigalpan pääsiäiskarnevaalit

Pääsiäisen aikaan monet kaupunkilaiset suuntaavat rannoille, jolloin kaupunki hiljenee miellyttävästi. Keskusta suljetaan kokonaan perinteisten uskonnollisten seremonioiden ajaksi. Juhlijat koristelevat kadut värikkäiden jauheiden ja tuoreiden kukkien avulla niin upeiksi, että retkeläinen ei voi höllentää otettaan kameran liipaisimelta. Semana Santa -pääsisäisjuhlat muuttavat kaupungin kauniiksi - hetkeksi. Koska Tegucigalpa ei ole yhtä tunnettu festivaalipaikka kuin Antigua Guatemalassa, ei majoituksen saamisessa ole ongelmaa.

Liikkuminen Tegucigalpassa

Tegucigalpassa liikkuminen voi olla hämmentävä kokemus, sillä liikenne on kaoottista. Taksit ovat hyvä tapa päästä paikasta toiseen kaupungin sisällä. Muista sopia hinta heti matkan alussa, niin vältyt väittelyiltä.

Yleisesti ottaen Väli-Amerikassa liikkuminen maiden ja isompien kaupunkien välillä on vaivatonta erinomaisen Tica-bussiverkoston takia. Tegucigalpasta lähtevillä eri bussifirmoilla on kaikilla omat terminaalinsa. Hedman Alas -bussifirmalla on luotettava ja melko hyvätasoinen maine. Lisäksi sen terminaalit ovat vartioituja ja puhtaita. Bussimatkasi mukavuus riippuu siitä, miten paljon laitat rahaa siihen; luksusbusseissa on ilmastoinnit ja lentoemon oloiset naishenkilöt tarjoilevat virvokkeita. Luksuskiesimatkan hinta ei ole päähuimaava, mutta laatuero halpisbusseihin on valtava. Niissä voi joutua matkaamaan sillit-purkissa-tyylisesti tuntikausia, sillä kulkunopeudessa ei ole kehumista. Tegucigalpasta pääsee bussilla La Ceibaan ja sieltä Utilan ja Roatanin saarille. Luksusbussimatkan hinta on noin 30 dollaria. Tegucigalpasta voi myös lentää suoraan Roatanille, La Ceibaan tai San Pedro Sulaan.

Turvallisuus

Väli-Amerikan kaupungeille tyypillisesti rikollisuus on Tegucigalpassakin ongelma. Pimeän tultua ei kannata liikkua yksin kävellen, vaan napata mieluummin taksi. Taskuvarkaat ovat retkeläisten suurin riesa. Espanjan taidoillasi voit myös välttyä ongelmilta.

Tegucigalpa - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä