Guatemala City

Guatemala City - Väli-Amerikan kaupunkijättiläinen

Guatemalasta (kv. yhteyksissä Guatemala City) moni reissaaja starttaa Guatemalan matkansa, mutta harva jää kaupunkiin edes yhdeksi yöksi. Citystä on erinomaiset yhteydet muihin kohteisiin kuten Tikalin maya-raunoille ja Antiguaan. Varaa matka Guatemalaan KILROYlta!

Guatemala City

Guatemala on samannimisen maan pääkaupunki ja suurin kaupunki koko Väli-Amerikassa. Se on Guatemalan valtion liiketoiminnan ja politiikan keskus. Maan tärkein kauppasatama sijaitsee Guatemalan kaupungissa, samoin tärkein kansainvälinen lentokenttä La Aurora sekä kymmenen yliopistoa. Laaksossa sijaitseva, hieman luotaantyöntävä Guatemala on yli kolmen miljoonan asukkaan koti, joka laajenee laajenemistaan. Kadut ja niin kutsutut zonet ovat helposti suunnistettavissa. Katujen varsilla seisoo historiallisia rakennuksia vieri vieressä. Hotelleja, motelleja, ravintoloita, ostoskeskuksia, gallerioita ja museoita löytyy suurkaupungin tapaan. Kaupunki on oiva paikka hoitaa viimeiset ostokset ennen matkan jatkumista. Suurin osa reissaajista pitääkin Guatemalan pääkaupunkia vain välietappina, ja he matkaavat suoraan kiinnostavampiin kohteisiin, kuten Antiguaan tai Tikalin maya-raunioille.

Maya-kulttuurin rippeitä

Modernin Guatemalan kaupungin sisällä on turistin ihmeeksi jäljellä ikivanhoja jäännöksiä Kaminaljuyun maya-kaupungista, joista tosin osa on raivattu ostoskeskusten tieltä maan tasalle. Onneksi edes Kaminaljuyun seremonia-alue on nykyisin suojeltu. Zone 1 on kaupungin historiallinen sydän, jossa kannattaa katsastaa katedraali, presidentin talo, kansallinen palatsi, kansalliskirjasto ja keskuspuisto. Zone 10, jota myös kutsutaan Zone Vivaksi, on viihteen ja pop-kulttuurin keskus. Suuri osa muiden maiden suurlähetystöistä sijaitsee tällä alueella, samoin hotellit, klubit ja ravintolat.

Guatemalan upea arkkitehtuuri

Liikkuminen Guatemalan kaupungissa

Guatemalan kaupungissa ei ole toimivaa joukkoliikenneverkostoa, joskin busseille on hiljattain rakennettu omia kaistoja helpottamaan liikenneruuhkia. Kukaan - ainakaan turisti - ei yleensä kävele, vaan kulkee takseilla. Näitä on sekä mittarillisia (tilattava puhelimitse) että mittarittomia. Neuvottelukyvyistäsi riippuen mittarilliset saattavat jopa tulla halvemmiksi kuin rekisteröimättömät taksit. Lentokentältä saa helposti taksin alleen, mutta hinnat ovat poikkeuksetta vähän korkeammat kuin muuten.

Minibusseillä pääset Antiguaan noin 8-12 dollarilla. Busseja kulkee useita päivittäin. Kun käytät busseja, muista, että maksamalla vähän enemmän kuin pohjahinnan, pääset turvallisemmalle ja mukavammalle ajelulle. Bussit liikennöivät Guatemalasta maan muihin suurimpiin kaupunkeihin ja naapurimaihin varsin huokeaan hintaan.

Auringonlasku Guatemalassa

Guatemalan turvallisuus

Kaupungin huonoimmat alueet on syytä selvittää ja välttää niitä kokonaan, sillä Guatemalalla on vaarallinen maine. Pimeän tullen liikkumista kannattaa välttää, ja tulet huomaamaan, että silloin city muuttuu haudanhiljaiseksi. Arvotavarat kuten isot korut on syytä pitää piilossa päivälläkin. Suurin osa varkauksista tapahtuu paikallisbusseissa ja väentungoksessa.

Maanjäristykset ovat ravistelleet Guatemalaa useita kertoja, joskin edellinen voimakas järistys tapahtui vuonna 1976. Seuraa tiedotusvälineitä, niin pysyt ajan tasalla.

Guatemala City - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä