Antigua

Antiguan kaupunkikuvassa katolilaisuus näkyy selvästi
 

Antigua - Heittäydy salsan pyörteisiin

Antiguan kaunis vanha pikku kaupunki on monen reissaajan aloituspiste, jossa voi opiskella espanjan alkeita. Tulivuorten reunustamasta kaupungista patikoit katsomaan vuorten punaisia laavavirtoja, ja illalla voit treenailla salsapyörteitä paikallisen Juanin tai Juanitan kanssa. Varaa matka Antiguaan KILROYlta!

Antigua

Viehättävä UNESCOn maailmanperintökohteena tunnettu vanha koloniaalinen Antigua sijaitsee noin 35 kilometrin päässä pääkaupunki Guatemalasta. Espanjalaiset perustivat Antiguan vuonna 1543, mutta se tuhoutui suurelta osin vuoden 1773 voimakkaiden maanjäristysten aikana. Kaupunki entisöitiin kuitenkin upeasti. Tyypillistä sille ovat espanjalaistyyliset matalat rakennukset, mukulakivikadut ja maaseutuun verrattuna vauras yleisilme. Värikäs pikkukaupunki lepää laaksossa kolmen tulivuoren luodessa sille kauniit kehykset. Volcán de Fuego on yhä aktiivinen, savua tuprutteleva tulivuori.

Antiguasta löydät kaikki palvelut, tyylikkäitä baareja ja pikku putiikkeja, tunnelmallisia ravintoloita, museoita ja gallerioita. Yöelämä on vilkasta, ja nuorta bilekansaa on melkoisesti. Jos baarit ja salsaillat alkavat riittää, baareissa näytetään isoilla skriineillä leffoja harva se ilta. Rennoissa pikku kahviloissa saat parasta koskaan maistamaasi kahvia, joka on kasvanut tulivuorten kuumilla rinteillä.

Markkinatunnelmaa ja historiallisia kortteleita

Keskuspuisto on Antiguan sydän. Arco de Santa Catalina taas on kaupungin tärkein maamerkki, ja Catedral Metropolitana on muuten vain hieno ja vanha nähtävyys. Noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä Chichicastenangon markkinoilla kojut notkuvat käsintehtyjä peitteitä, kahvia, maya-kulttuurille tyypillisiä puuesineitä sekä koristeita. Myytävien käsitöiden väriloistossa riittää ihailtavaa. Shoppaajan sormia alkaa heti syyhyttää, ja reppu täyttyy helposti tuliaisista. Myyjien kanssa voi tingata hintoja aina maanantaista torstaihin.

Antiguan läheiset pikkukylät

Ciudad Vieja, Jocotenango, San Juan El Obispo, Santa María de Jesús, San Bartolomé Milpas Altas ja Santa Catalina Barahona ovat leppoisia pikku kyliä lähellä Antiguaa. Kannattaa tutustua!

Antigualainen pikkukylä ja sen markkinat

Semana Santa -pääsiäiskarnevaalit

Antiguan mukulakivikadut muuttuvat upeiksi taideteoksiksi Semana Santa -pääsiäisjuhlien aikaan. Asukkaat koristelevat kadut värijauhein ja tuorein kukin kauniisiin muodostelmiin. Sitten uskonnollisiin aiheisiin liittyvät paraatit kulkevat jauheteosten yli. Ihmiset laulavat ja heiluttelevat suitsukekannujaan. Intiaanit seuraavat seremonioita perinteisissä koristeellisissa asuissaan. Vuoden suurimmat festivaalit ovat ehdottomasti hieno kokemus, jota sankka kansanjoukko saapuu ihailemaan.

Aktiivireissaajalle

Antiguasta pääsee patikoimaan edelleen aktiiviselle Pacaya tulivuorelle (2 552 m). Jos ajatus trekistä laiskottaa, voit myös valita vaihtoehdon taxi natural, eli hevoskyydin. Rankka nousu palkitaan upealla näyllä: Pacayan tulipunaiset laavavirrat lämmittävät kävelijän jalkoja ja sydäntä.

Löydä latinolanteesi Antiguan salsakursseilla ja kuumissa salsabileilloissa! Jos jäykkyys nolostuttaa, ota muutama tasokas yksityistunti osaavalta opettajalta. Monet salsakoulut tarjoavat myös ilmaisia tutustumiskertoja.

Antiguassa voit kiivetä Pacaya tulivuorelle

Majapaikat Antiguassa

Mukavan ja huokean yösijan löytäminen ei ole ongelma Antiguassa - paitsi pääsisäisjuhlien aikaan, jolloin kaupungissa on täyttä. Jos saavut Antiguaan Semana Santan aikaan, etkä halua nukkua katukiveyksellä, kannattaa varata majoitus hyvissä ajoin. Antiguassa on erinomainen hostellitarjonta ja tasokkaampia hotelleja löytyy myös.

Liikkuminen Antiguassa

Antiguassa on lukuisia pikku firmoja, jotka järjestävät retkiä esimerkiksi Monterricon rantakaupunkiin, Atitlán-järven rannalla sijaitsevaan Panajacheliin, Chichicastenangon markkinoille tai Hondurasin La Ceiban Maya-raunoille. Hedman Alas -bussifirma liikennöi myös Hondurasin Karibian rannikolle asti. Busseja kulkee Guatemalaan, Ciudad Viejaan ja San Miguel Dueñasiin.

Antiguassa liikut parhaiten jalan tai vuokraamalla pyörän, mutta taksejakin on tarjolla. Välimatkat ovat lyhyitä, ja puusilmäkin osaa suunnistaa näillä kaduilla.

Antiguan turvallisuus

Antiguaa pidetään hyvin turvallisena kaupunkina. Siitä huolimatta pimeän laskeuduttua yksin liikkumista kannattaa välttää. Maan kaikki varkaat matkaavat turistien ohella Antiguaan Semana Santa -pääsisäisfestivaalien ajaksi. Pidä arvotavarat piilossa, äläkä aliarvioi pitkäkyntisten kykyjä. Jos lumoudut liikaa juhlallisuuksista, ja kamaa katoaa taskuista, Parque Centralilta löytyy poliisiasema.

Antigua - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä