El Salvador

Koe El Salvador seikkailumatkalla uusien reissukavereiden kanssa
 

Matka El Salvadoriin - surffaajia ja mustaa hiekkaa

El Salvador on vähemmän tunnettu kaunis luontokohde. Mustahiekkaisten rantojen aalloissa surffaaja viihtyy viikkokausia. Tulivuorten muodostama maisemakehys on kaunista katseltavaa. Vuorten rinteiltä saatava kahvi on hieno höyryävä kokemus matkalaisen arjessa. Aloita matka El Salvadoriin!

Matkakohteena El Salvador

El Salvador on surffaajan paratiisi kaukana turistilaumoista. Harva tietää El Salvadorista muuta kuin sen väkivaltaisen menneisyyden, mutta nykytilanne on muutakin. Maan kaunis luonto, hieno rantaviiva ja ystävälliset salvadorilaiset tekevät maasta hyvän reissukohteen. Tuliperäinen ja rehevien trooppisten metsien peittämä vuoristoinen maisema on erityisesti vaeltajan mieleen.

Matka El Salvadoriin - tulivuoriaMatka El Salvadoriin on hyvä valinta luontoreissaajalle. Vuorimaisemiin ei kyllästy!

El Salvadorin nähtävyyksiä

El Trifinio on ekologinen helmi, jonne harva löytää. Korkealla sijaitseva kostea pilvimetsä kätkee sisäänsä monia kiinnostavia eläin- ja kasvilajeja. Puistossa voi ihailla harvinaisia hämähäkkejä, apinoita ja orkideoita sekä hyvällä onnella puumia. 

Parque Nacional Los Volcanes on kolmen tulivuoren muodostama kansallispuisto. San Salvador -tulivuorella on kaksi huippua, ja pientä polkua pitkin voit kiivetä katsomaan ylhäältä näkyviä upeita kraatterinäkymiä.

Lago de Coatepequn kristallinkirkas ja puhdas kraatterijärvi on tulivuorten ympäröimä kaunotar ja täydellinen päivän uimaretkikohde!

Pääkaupunki San Salvador

El Salvadorin siirtomaavallan aikaisissa kaupungeissa on useita maan historiasta kertovia museoita. San Salvador ei itsessään ole kummoinen kaupunki. Sen yleinen katukuva on likainen ja köyhän näköinen, mutta siellä voit silti hoitaa viime hetken ostokset ja syödä pizzaa, jos länsimaista meininkiä on jo ikävä. Maata kierrellessä kannattaa pistäytyä pittoreskeissa pikkukylissä.

Matka El Salvadoriin - surffaajia ja mustaa hiekkaaSuperaaltoihin surffaamaan – tee matka El Salvadoriin! 

Aktiivireissaajalle: surffaa superaalloilla

El Salvadorin surffausaallot ovat legendaarisia. Hyviä surffausrantoja on useita, joskin toiset ovat raffimpia ja vaativampia. Vanhalla koulubussilla, eli kanabussilla, pääset La Libertadin kaupungista pohjoiseen. Rannikolta löytyy pieniä kauniita hiekkarantoja - ilman turistimassoja! Playa Zunzal ja Tunco ovat upeita rantoja.

Parhaat sukelluspaikat sijaitsevat Playa Los Cóbanosia ympäröivillä korallimuodostelmilla. Jos vesiurheilu ei sytytä, El Salvadorista löytyy hyviä vaellusretkikohteita tulivuorilta. Muista tarkistaa paikallisilta, mille vuorille on turvallista kiivetä. Esimerkiksi Cerro Verden kansallispuistossa on hyviä patikkapaikkoja.

Liikkuminen El Salvadorissa

Voit lentää suoraan San Salvadoriin, jossa liikut parhaiten takseilla ja colectivo-minibusseilla. Hyvätasoisia kansainvälisiä bussifirmoja on myös. Ne lähtevät San Salvadorin Terminal Puerto Busista. Halvat ja villisti tuunatut vanhat amerikkalaiset koulubussit ovat ehkä kiehtova, mutta ei kovin mukava matkustuskokemus pitkillä matkoilla. San Salvadorista voi myös vuokrata auton alleen. Kun saavut Hondurasista päin, tsekkaa rajanylityspaikkojen aukioloajat etukäteen.

Milloin mennä

Sadekausi ulottuu El Salvadorissa toukokuusta marraskuuhun, jolloin maassa saattaa esiintyä rajuja myrskyjä, tulvia ja maavyöryjä.

Matka El Salvadoriin - Atacon katunäkymääConcepción de Ataco on värikäs kaupunki El Salvadorissa.

El Salvadorin turvallisuus

El Salvadorin yleinen turvallisuustilanne on ollut jo pitkään epävakaa. Pidä maalaisjärki mukana matkassa, vältä yöaikaan liikkumista ja suosi ykkösluokan turistibusseja halpisversioiden sijaan. Reissuun ei kuitenkaan kannata lähteä pelkäämään: moni reissaaja on matkannut El Salvadorissa hyvällä menestyksellä. Ota asioista selvää etukäteen ja ota huomioon ulkoministeriön ajantasaiset matkustustiedotteet.

Vältä paikallista vesijohtovettä ja tsekkaa maahan matkustavalle suositeltavat rokotukset ja lääkkeet hyvissä ajoin ennen reissua.

Koska maan virallinen valuutta on dollari, hintataso ei ole Väli-Amerikan mittapuuhun verraten halpa.

El Salvador - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä