San José

Pyöräile San Josén kaduilla, joilla ei tosin ole nimiä
 

San Josén matkat- kahvia ja toritunnelmaa

San José on paitsi Costa Rican pääkaupunki, myös maan suurin kaupunki 350 000 asukkaallaan, mikä on kolmannes maan väestöstä. San Josén kaupunkikuvaa sekä erityisesti iltaelämää värittää aktiivinen opiskelijasegmentti, joka opiskelee Universidad de Costa Ricassa. Paikalliset ovat erittäin ystävällisiä ja vieraanvaraisia, ja auttavat ja neuvovat mielellään matkaajaa. Varaa matka San Joséen KILROYlta!

San José

San Joséssa, ja Costa Ricassa ylipäätään, on helppo liikkua ympäriinsä, vaikkei espanjantaito olisikaan ihan skarppi. San Josén kaupungissa ei ole rantoja, mutta vajaan kolmen tunnin bussimatkan päästä löytyy mainioita rantapaikkoja sekä Karibianmeren että Tyynenmeren puolelta. Tyynenmeren puolella surffaaminen onnistuu paremmin - aallot ovat mahtavia! Kun hyppäät bussiin, varmistu siitä, että se on oikea. Valitse mieluummin suora bussilinja kuin sellainen, joka pysähtyy joka nyppylällä, tai joka pakottaa vaihtamaan bussia kymmenen kertaa.

San José on jaettu eri alueisiin ja, hassua kyllä, et löydä mistään katujen numeroita. Suosituin alue keskustassa on Avenida 1. Numerot yleensä kasvavat poispäin keskustasta. Talot ja rakennukset ovat yleensä matalia ja värikkäitä.

Shoppailtavaa

San Joséssa kukkaro kaventuu helposti, jos harrastat surffausta tai skeittausta. Kaupunki on nimittäin täynnä surffi- ja skeittivaatteita. Yleensä aika hinnakkaat merkit Volcom, DC ja Globe ovat edullisia San Joséssa. Kaupat on muuten koristeltu hauskasti ulkoa ja sisustettu kekseliäästi.

San José tarjoaa matkaajan perussetin:

paikallisia toreja, kahviloita, baareja sekä tietysti kansainväliset ruokaketjut. Keskustassa sijaitseva suosittu tori El Mercado Central tarjoaa tuoreita, eksoottisia hedelmiä, tuoretta kalaa ja lihaa, käsilaukkuja, vaatteita sekä koruja. Tori on tyypillinen costaricalainen tori: hyörinää, pyörinää ja ääntä riittää. Suosittelemme!

El Pueblo tai San Pedro

San Joséssa sijaitsevassa pienessä "kaupungissa", El Pueblossa, riittää bileitä illasta aamuun. Alueella sijaitsee reilut viitisenkymmentä baaria, ravintolaa, galleriaa ja kauppaa. Se on ehkä hieman turistinen, sillä monet isot resortit sijaitsevat sen lähellä. Jos kaipaat enemmän paikallismeininkiä, suuntaa yliopistoalue San Pedroa kohden Calle de la Amargura -kadulle. Alueella on ajoittain taskuvarkaita, joten pidä huolta omaisuudestasi. Matkaaminen ylipäätään San Joséssa tai Costa Ricassa on kuitenkin turvallista maalaisjärjen ollessa mukana rinkassa.

San José - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä