Costa Rica

Surffiaalloistaan Costa Rica tunnetaan
 

Matka Costa Ricaan - seikkailuja sademetsässä

Costa Rica on Väli-Amerikan trooppinen suosikkikohde, jonka sademetsät ja eläinkirjo hurmaavat reppureissaajan. Tämä Karibianmeren ja Tyynen valtameren väliin jäävä pikkuinen maa on oiva matkakohde niille, jotka haluavat yhdistää rantalomaan aktiviteetteja, kuten surffausta, sukellusta, viidakkoseikkailuja tai melontaa. Lähde reissuun Costa Ricaan!

Matka Costa Ricaan  buukkaa seikkailusi

Costa Rica

Costa Rican luonto on käsittämättömän monimuotoinen etenkin, kun maan pinta-ala on vain hippasen Sveitsiä suurempi. Matkaaja löytää Costa Ricasta jopa 35 luonnonpuistoa sekä värikkään eläinkirjon, jolle on vaikea löytää vertaa. Erilaisia lintulajeja voi bongata yli 850 ja lisäksi maan sademetsissä asustelee lukematon määrä erilaisia perhosia, sammakoita, liskoja ja käärmeitä. 

Matka Costa Ricaan - Näe ja koe Costa Rican upeat auringonlaskut!
Upeat auringonlaskut on taattu Costa Rican loputtomilla rannoilla.

Costa Ricasta on helppo reissata muihin Väli-Amerikan valloittaviin maihin. Tällä alueella matkatessa tuleekin taatusti eteen tilanteita, joista selviäisi näppärimmin en español, joten mainio idea on startata Costa Rican reppureissu espanjan kielikurssilla. Ja jotta tätä käsittämätöntä luonnon kirjoa voitaisiin ihailla vielä tulevaisuudessakin, voit tehdää osasi luonnon ja eläinten suojelemiseksi osallistumalla vapaaehtoistöihin  projektien puitteissa harjaannutat samalla kielitaitoasi!

San José - Costa Rican pääkaupunki

Useimmat aloittavat Costa Rican matkansa pääkaupunki San Josésta, joka jaetaan useisiin alueisiin. Hengaa turvallisella puolella, eli pysyttele zoneilla 1-9. Vaikka Costa Rica nimenomaan houkuttelee surffaajia ja luontointoilijoita, katsasta San Joséssa silti Plaza de la Cultura sekä kaupungin vaikuttava katedraali ennen suuntaamistasi aalloille ja sademetsään. San José on muuten surffi- ja skeittivaatteiden ystäville loistokohde, sillä löydät eri merkkejä lähes jokaisesta kaupasta suhteellisen edullisesti.

Costa Rican tulivuoret ja vesiputoukset

Noin 90 kilometrin päässä San Josésta sijaitsee Arenal-tulivuori (Volcán Arenal), joka oli vuosituhannen alussa yksi maailman aktiivisimmista tulivuorista. Nykyään jo rauhoittunut (ainakin toistaiseksi) vuori on hiljaiselostaan huolimatta vaikuttava näky. Kannattaakin siis vetää vaelluskengät jalkaan ja lähteä trekille tulivuorta ympäröivään La Fortunan kansallispuistoon.

Matkat Costa Ricaan - Rio Celesten vesiputous
Rio Celesten vesiputous avautuu viidakossa ja vesi on kirkkaampaa kuin kristalli!

Erityisesti suosittelemme öiseen aikaan järjestettäviä vaellusretkiä, jollaisen voit varata paikan päällä. La Fortunassa aktiivimatkailijaa hemmotellaan lukuisilla muillakin aktiviteettimahdollisuuksilla. Kokeile vaikkapa melontaa tai tee retki vesiputouksille.

Monteverde Cloud Forest

Monteverde, kirjaimellisesti vihreä vuori, kuvaa luonteenomaisesti Costa Rican vehreää luontoa. Nämä puitteet on kuin tehty trekkaamiseen ja näköalat täällä ovat huikeat. Piipahda lounaalle jollakin pilvimetsän kahviplantaaseista, ja näe samalla, kuinka vanhoja kahvinvalmistusperinteitä kunnioitetaan. Costa Rican Monteverdessä voit myös yrittää bongata räikeänvärisen ja koristeellisen kvesaalin, mayojen ja atsteekkien pyhän linnun.

Manuel Antonion kansallispuisto ja Quepos

Manuel Antonio Tyynenmeren rannalla on maan suosituimpiin lukeutuva kansallispuisto, jossa vierailu on must Costa Rican matkalla. Täältä löydät kaikenkarvaisia eläimiä, kuten apinoita, iguaaneja, laiskiaisia ja erilaisia käärmeitä. Tee Manuel Antonion trekkiretki paikallisen oppaan kanssa, joka osaa bongata nekin elukat ja ötökät, jotka sinulta kenties jäisi huomaamatta. 

Matka Costa Ricaan - ziplining
Köysirata Costa Rican viidakoissa - haasta itsesi!

Manuel Antonion valkoiset biitsit ja rauhaisat pikkupoukamat eivät nekään ole hullumpia, joten tähän Costa Rican rantaparatiisimaiseen kohteeseen suuntaavat sekä surffarit, sukeltajat, reppureissaajat, perheet että jetsetterit. Tämä matkaajien kirjo näkyy selvästi myös hurmaavassa Queposin kylässä, joka sijaitsee ihan kansallispuiston kyljessä.

Costa Rican surffiparatiisi Jacó

Matka Costa Ricaan on monen surffarin toivelistalla. Costa Rican Tyynen valtameren puoleiselta rannalta löydät parhaat surffiaallot, jonne on San Josésta näppärästi vain parin tunnin bussimatka. Jacó on yksi tunnetuimmista surffikeskuksista, ja tänne kerääntyvätkin surffauksen maailmanmestarit harjoittelemaan ja kilpailemaan. Ei muuta kuin sekaan vain! Tyynenmeren rannat ovat yleisesti hyvin hoidettuja ja rentoja fiilikseltään ja surffikursseja on tarjolla vasta-alkajista konkareihin. Rahankynimismeininkiäkään et yleensä täällä tapaa.

Costa Rica - surffiparatiisi
Rannat, lainelauta, ja paras surffiposse - nämä hetket jäävät mieleen.

Liikkuminen Costa Ricassa

Costa Rica on maantieteellisesti varsin pieni maa, joten etäisyydet eivät sinänsä ole pitkiä. Varaa matkantekoon kuitenkin aikaa ja kärsivällisyyttä, sillä vuoristoiset tiet eivät ole huippukunnossa.

Tarkista bussilla matkustaessasi, että valitsemasi linja-auto ajaa suoraan määränpäähäsi, kun kymmenen muuta vaihtoehtoa saattavat pysähtyä lähes joka tienmutkassa. Voit myös reissata ympäri Costa Ricaa seikkailumatkoillamme, jolloin liikkuminen sujuu vielä helpommin kuin paikallisbusseilla, ja reissuseuraakin saat kaupan päälle.

Milloin mennä

Paras reissuaika Costa Ricassa ulottuu joulukuusta huhtikuuhun.

Costa Rican hintataso

Costa Ricassa sekä colones että dollarit käyvät, mutta suosittelemme ennemminkin vaihtamaan paikallista valuuttaa dollareiden sijaan. Vaikka Costa Rica on yksi Väli- ja Etelä-Amerikan kalleimmista maista, on se silti edelleen suhteellisen edullinen länsimaalaiselle matkaajalle.

Ota yhteyttä