Belize

Matka Belizeen on irtiotto stressistä
 

Matka Belizeen - seikkailijan reitille

Belize on sukeltajan paratiisi. Legendaarinen Blue Hole vilisee härkä- ja riuttahaita sekä muita merieläimiä. Sademetsät melonta- ja patikkareitteineen, solisevat vesiputoukset ja mystiset maya-kulttuurin aikaiset temppelirauniot odottavat löytäjäänsä. Varaa matka Belizeen ja sukella seikkailuun!

Belize

Belize on pieni Karibian rannikkovaltio, jonka naapureita ovat Meksiko ja Guatemala. Belize City on maan suurin kaupunki, ja sieltä onkin hyvä ostaa tuliaiset ennen matkan jatkumista kiinnostavampiin paikkoihin.

Matka Belizeen - sukeltajan paratiisiinBelizen turkoosi maisema on elämys vedenpinnan molemmin puolin.

Maan luontoaarteet ovat mittavat. Vehreä sademetsä kätkee sisäänsä useita vesiputouksia, majesteettisia vuoria sekä ikivanhoja maya-temppeleiden jäännöksiä. Belizeläiset ovat suojelleet noin 40%:a maastaan meri- ja luonnonpuistoiksi. Caye Caulkerin hiekkasärkkäsaaren ympäristössä on upeita koralliriuttoja snorklaajan ja sukeltajan iloksi.

Placenciasta taas löytyvät hienoimmat hiekkarannat ja edullisimmat majapaikat. Alueella elää harvinaisia manaatteja, joita voi käydä katsomassa. Samoin kannattaa käydä luonnonsuojelualueella Cocskombissa.

Turismi on Belizessä kehittyneempää kuin Guatemalassa ja Hondurasissa. Siksi palvelut toimivat paremmin, ja kaikki on tasokkaampaa, tosin tämä tuntuu myös hintatasossa. Monet tulevat Belizeen sukeltamaan, sillä sen kohteet luetaan maailman parhaimmistoon.

San Ignacio

San Ignacio sijaitsee sisämaassa lähellä Guatemalan rajaa. Sieltä järjestetään monenlaisia seikkailuretkiä - myös maya-kulttuurin aikaisille arkeologisille kaivauksille. Maya-temppelien rauniot ovat varsin vaikuttavia. Erikoisissa stalagmiitti- ja stalaktiitti-luolissa voi seikkailla ja ihmetellä sieltä löydettyjä arkeologisia aarteita, kuten keraamisia astioita. Flour Campin valtavassa lepakkoluolastossa edetään kävellen, kiiveten ja ryömien. Ratsastusretken voi hyvin yhdistää luolaseikkailuun.

Matkakohteena Belize on helppo ja sitä pidetään yhtenä Väli-Amerikan turvallisimmista maista. Ihmiset myös puhuvat yleisesti englantia.

Matka Belizeen - maya-kulttuurin äärelläMatka Belizeen tarjoaa mahdollisuuden kurkistaa muinaiseen maya-kulttuuriin.

Aktiivireissaajan Belize

Seikkailuhenkinen reissaaja löytää Belizestä paljon tekemistä. Täällä voit snorklata, sukeltaa, kalastaa, ratsastaa, harrastaa koskenlaskua, meloa kajakilla ja tutustua rehevään luontoon patikkapoluilta käsin. Lintubongarit löytävät useita harvinaisia lajeja lintujen ruokintapaikoilta. Metsien siimeksestä korviin kantautuva vesiputouksen ääni on sielunruokaa, jota ei voita mikään. Patikoidessa tulee kuuma, sillä ilmasto on lämmin ja kostea. Hyppää kirkkaaseen vesiputousaltaaseen viilentymään ja nauttimaan elämästä - ilman turistilaumoja.

Sukeltaminen Belizessä - Blue Holen luonnonihmeet

Belizen rannikon koralliriutta on maailman toiseksi suurin ja koko läntisen pallonpuoliskon pisin merieläinten koti. Se on myös UNESCOn maailmanperintökohteiden listalla. Sukeltaja on kuin kissa pistoksissa odottaessaan veneessä pääsyä pinnan alle.

Erityisesti Lighthouse Reefin atollilla sijaitseva, halkaisijaltaan 300 metrinen Blue Hole -syvänne on jokaisen sukeltajan unelmakohteiden listalla. Sinne pääsee mantereelta kahden tunnin venematkalla. Jacques Cousteau purjehti 70-luvulla paikalle Calypsollaan ja teki vedenalaisilla tutkimusretkillään tämän merielämää vilisevän syvänteen tunnetuksi. 

Belizen Blue HoleBelizen Blue Hole on syntynyt aikoinaan alueella sijaitsevien luolastojen romahduksista, ja sen uskotaan kauan sitten olleen maanpäällinen luola.

Blue Hole on sukelluksena melko vaativa, sillä vedenalainen kolo laajenee 30 metrin syvyyteen saavuttaessa, ja 40 metrissä sukelletaan jättimäisten tippukivimuodostelmien välistä. Itse syvänne on peräti 120 metriä syvä. Rauskujen, härkä- ja riuttahaiden, värikkäiden perhoskalojen ja lukemattomien muiden merieläinten lipuessa ohitsesi olet sukeltajan taivaassa - varsinkin kun näkyvyys yltää 20 metriin!

Leppoisa Caye Caulker

Caye Caulkerin hiekkasärkkäsaarella vallitsee leppoisa tunnelma. Monet tulevat tänne sukeltamaan ja käymään sukelluskursseja. Vedet tarjoavatkin paljon pinnan alaista nähtävää. Saarelle pääsee noin puolen tunnin venematkalla Belize Citystä.

Matkalla Belizeen on sallittua ottaa iisistiTee matka Belizeen ja sano stressille heipat riippukeinussa meripäivän jälkeen. 

Melonta Belizessä

Upean reissun saat melomalla Black Rock River Lodgelta San Ignacioon kaunista Macal-jokea pitkin. Joki kulkee vehreissä sademetsämaisemissa kohtuullisen rauhallisesti, joskin koskiosuuksissa pulssi nousee. Reissu kestää noin 4,5-6 tuntia, ja voit vuokrata oman kanootin. 

Reissuvinkkimme Belizeen

Tsekkaa hurrikaanitilanne varsinkin, jos olet matkaamassa heinä-lokakuussa, jolloin on hurrikaaniaika. Parempi reissuaika on marraskuusta kesäkuuhun. Muista myös tarkistaa, että matkavakuutuksesi kattaa hurjemmatkin extremelajit, joiden harrastamiseen houkutus Belizessä on suuri. Goudan Super-matkavakuutus on aktiivisen reissaajan paras kaveri.

Belize - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä