Väli-Amerikka

Näitä vihreitä kavereita löytyy Costa Ricasta
 

Väli-Amerikan matkat - kahvia ja koskenlaskua

Seiso puhisevan tulivuoren kraaterin reunalla, sukella kirkkaissa vesissä ja testaa surffitaitojasi. Koe lattaritunnelmia niin salsalattioilla kuin espanjan tunneillakin. Löydä tekemistä koskenlaskusta patikointiin ja oppimista kulttuurihistoriasta paikallisiin ruokaherkkuihin. Lähde seikkailuun Väli-Amerikkaan!

Väli-Amerikka täynnä elämää!

Väli-Amerikassa välimatkat eivät ole järisyttävän pitkiä, joten näet paljon jo lyhyessäkin ajassa. 

Väli-Amerikka – Nouseva matkustuskohde

Väli-Amerikasta on viime aikoina tullut yhä suositumpi reissukohde. Erityisesti Costa Rica ja Belize vetävät parempiin oloihin ja helpompaan travellaukseen tottuneita matkalaisia. Nicaragua on ehkä hieman vähemmän tunnettu reissukohde, mikä tarkoittaa, ettei siellä ole reissukansaa liikenteessä samalla tavalla kuin tunnetuimmissa kohteissa. Jos tulivuoret kuuluvat Nicaraguan parhaimmistoon nähtävyyksien osalta, on El Salvadorin juttu puolestaan huikeat surffiaallot ja kauniit biitsit.

Panama muistuttaa niin tunnelmaltaan kuin surffimahdollisuuksiltaan ja hiekkarannoiltaan Costa Ricaa, mutta kuuluisa Panaman kanava ja sen tuoma liikenne ja talous erottaa sen kuitenkin niin Costa Ricasta kuin muistakin Väli-Amerikan maista. Guatemalassa tutustut intiaanikulttuuriin ja erityisesti Antiguassa näet upeisiin perinneasuihin pukeutuneita käsityömestareita värikkäiden teostensa ääressä. 

Väli-Amerikan matkat- Honduras, Roatan

Auringonlasku Honduraksella Roatanin saarella on hyvä näkymä päättää päivä.

Honduras ja Belize tunnetaan parhaiten sukelluskohteistaan. Erityisesti Hondurasin Utila ja Roatan tunnetaan edullisista ja huikeista sukelluskohteista. Belizessä taas sijaitsee yksi maailman erikoisemmista sukelluskohteista, Blue Hole – vedenalainen kirkasvetinen kraatteri, joka kuhisee haita ja muuta merielämää. Hondurasissa on tietysti myös Copanin maya-raunioiden kaivaukset, joita kannattaa käydä katsomassa. 

Seikkailulajeja aktiivireissaajalle

Seikkailuhenkinen Väli-Amerikan reissaaja on hienon kattauksen äärellä: tarjolla on koskenlaskua, tulivuori- ja pilvimetsäpatikkareissuja, surffi- ja sukelluskouluja sekä sademetsien ylle viritettyjä satoja metrejä pitkiä, jopa sadan metrin korkeudessa kulkevia vaijereita, joilla lennät puiden latvojen tuntumassa.

Väli-Amerikan matkat - sukellusta Costa Ricassa

Sukellus Costa Ricassa on unohtumaton kokemus!

Majoitus Väli-Amerikassa

Jos lentosi saapuu esimerkiksi San Josén tai Guatemala Cityn kaltaisiin suurkaupunkeihin, kannattaa ehdottomasti varata ensimmäiset majoitusyöt etukäteen, sillä näiden cityjen hämyisillä kaduilla on yllättävän hiljaista pimeän tullen. Paikallisetkaan eivät halua turvallisuussyistä maleksia ulkona iltaisin turhan päiten. Pitkän lennon jälkeen pää on muutenkin pyörällä ja olet otollinen varkauksien kohde. Unelmanikkareiltamme voit kysyä majapaikoista, jotka sopivat budjettiisi.

Kannattaa ottaa huomioon, että reppureissaajia on nykyään enemmän liikkeellä Väli-Amerikassa, joten hostellitkin voivat olla täysiä. Varsinkin tapahtumien aikana, kuten Antiguan Semana Santa -pääsiäisjuhlien aikaan on turha luulla saavansa ex tempore -asumuksen heti paikan päälle saavuttuaan.

Väli-Amerikan hintataso

Väli-Amerikan maiden hintataso vaihtelee maittain merkittävästi. Belizessä ja Costa Ricassa turismi on kehittyneempää, ja kaikki sujuu helpommin, mutta kustannukset ovat hieman korkeammat kuin vaikkapa Guatemalassa tai Nicaraguassa. Hondurasin muuten alhaista hintatasoa nostavat Karibian saarten hintavammat olot. Näissä vesissä sukeltaminen on silti halvempaa kuin missään muualla maailmassa.

Suuntaa antavana arvioina voidaan sanoa, että Väli-Amerikan alueella selviät 30 dollarin päiväbudjetilla olettaen, että majoitut hostelleissa ja aterioit vähemmän hienoissa ruokapaikoissa. Tälläkin summalla saat herkullisen hedelmäpirtelön joka aamu, ja jos hintaan pistetään muutama dollari lisää, käyt vielä sukeltamassakin.

Seikkailumatkoissamme suuri osa kuluista kuuluu jo pakettiin, joten budjetointi on tällöin helpompaa.

Matkat Väli-Amerikkaan - Guatemalan uima-altaat

Guatemalassa voi rentoutua näissä luonnon muodostamissa altaissa.

Liikkuminen Väli-Amerikassa

Euroopasta lennät suoraan esim. Costa Rican San Joséen ja Guatemalan Guatemala Cityyn. Toisinaan voi olla edullisempaa lentää Meksikoon, josta sitten jatkat matkaa Tica-busseilla kätevästi vaikka halki koko Väli-Amerikan. Hyväkuntoisilla busseilla on todellakin erittäin helppoa matkata maasta toiseen, eivätkä lippujen hinnat päätä huimaa.

Monet reissaavat paikallisten kanssa keltaisilla vanhoilla koulubusseilla, joiden toinen nimi on chicken bus. Nämä ovat naurettavan halpoja, ja apupojat auttavat rinkkasi aina sisään sekä sanovat, milloin on sinun pysäkkisi. Matkatessasi elävien kanojen ja koululaisten kanssa samassa menopelissä kuskin soitattaessa sikäläisiä hittibiisejä radiosta tutustut myös paikalliskulttuuriin.

Jos aikasi on kortilla, tai reissaat yksin, mutta kaipaat matkakumppaneita, kannattaa tsekata seikkailumatkamme. Järjestetyllä reissulla pääset helposti useisiin kohteisiin ja näet paljon lyhyessä ajassa, ja tietenkin hankit kuin huomaamatta uusia kavereita matkakumppaneistasi. Seikkailumatkalla kaikki matkajärjestelyt ja majoitukset on hoidettu puolestasi, joten voit vain keskittyä uuden kokemiseen ja näkemiseen.

Jos taas aiot viettää pidemmänkin aikaa Väli-Amerikan löytöretkelläsi, suosittelemme, että aloitat reissusi vaikka viikon intensiivisellä espanjan opiskelulla esim. Costa Ricassa tai Panamassa.

Milloin mennä Väli-Amerikkaan

Riippuen siitä, missä päin Väli-Amerikkaa matkaat ja kuinka korkealla merenpinnasta, sääolot vaihtelevat melkoisesti. Perinteinen sadekausi kestää toukokuulta lokakuulle kuivan kauden ulottuessa marraskuusta huhtikuulle.

Ota yhteyttä