Yosemiten kansallispuisto

Hulppeita maisemia Yosemiten kansallispuistossa
 

Yosemiten kansallispuisto - luontoseikkailua jyhkeimmillään

Yosemiten kansallispuisto on yksi Amerikan vierailluimmista kansallispuistoista. Yosemite sijaitsee keskellä Sierra Nevadaa Kaliforniassa, muutaman tunnin ajomatkan päässä San Franciscosta. Puisto on tunnettu mahtavista maisemistaan jylhine vesiputouksineen ja jyrkkine kallionkielekkeineen.Tässä puistossa vaellusreissut onnistuvat varmasti!

Yosemite on vihreän vehreä puisto, jossa virtaavat eräät Pohjois-Amerikan korkeimmista vesiputouksista. Katso, kuinka Sierra Nevadan vuoristojen sulanut vesi vyöryy näyttävästi vapaapudotukseen alas kallioilta. Patikoi tiesi vesiputouksille ja tunne vesisumun raikkaus ihollasi. Monen huikean näkymän joukossa yksi vaikuttavimmista nähtävyyksistä on Upper Yosemite -putoukset, jotka syöksyvät alas yhteensä 740 metriä.

Yosemiten kohtisuorat kallionseinämät

Yosemiten kansallispuisto - Pystysuorat kallionseinämät

Yosemiten kansallispuisto perustettiin 1890 ja se levittäytyy noin 3000 neliökilometrin alueelle. Kansallispuisto on muun muassa kuuluisa kauniista kallioimuodostelmistaan. Esimerkiksi Yosemite Valley tarjoilee huikeita graniittiseinämiä ihasteltavaksi aina kilometrin korkeuteen asti. Half Dome ja El Capitan ovat muutamia alueen kuuluisuuksia, jotka kannattaa ehdottomasti käydä katsastamassa. Nämä kunnioitustaherättävät kallioseinämät ovat Yosemiten parhaimmistoa ja mahdollisesti niitä huikeimpia nähtävyyksistä koko Yhdysvaltojen länsiosissa. 

Glacier Point ja Tioga Road

View over Yosemite National Park from Glacier Point

Jos laajalle avartuvat maisemat ja maailman katolla seisominen kuulostavat hyvältä, niin suuntaa Glacier Pointille, josta ihailet sellaisia näkymiä, joita on jotakuinkin mahdoton selittää sanallisesti. Nouse huipulle ja hauko henkeä huikean laaksonäkymän edessä! 

Glacier Pointin vaellusmaisemien jälkeen ota auto allesi ja aja Sierra Nevada -vuoristoalueen läpi pitkin Tioga Roadia, joka ennen muinoin toimi Amerikan intiaanien ja kulta-apajia etsivien kullankaivajien kulkureittinä. Tässä osassa Yosemitea voit melkeinpä tuntea historian humisevan korvissa! Parhaiten pääset nauttimaan näistä historian värittämistä maisemista, kun pysähdyt sinne tänne pystytetyille näköalapaikoille: venyttele, käppäile, nauti välipala häikäisevän kauniissa luonnonmaisemassa ja ikuista hetki mieleesi. 

Yosemite-kansallispuisto - Aja huikeissa maisemissa

Olosuhteiden pakosta tieosuus on usein suljettu talvisin, ja kesäkuusta syyskuuhun tiellä saattaa olla ruuhkaa. Mutta älä anna pienten aikatauluasioiden tulla esteeksi, kun tarjolla on huikeita luontoelämyksiä. Sen kun vaan suunnittelet ja kysyt asioista etukäteen!

Yosemiten kansallispuistossa on yli 1300 km vaelluspolkuja erilaisilla vaativusasteilla. Reittejä on niille, jotka haluavat kävellä vain lyhyen matkaa sekä niille, jotka haikailevat pidemmille vaelluksille. Voit lähteä pienelle seikkailuille muiden seikkailijoiden kanssa tai tee lyhyempiä päiväreissuja – mitä vain valitsetkin, niin takaamme huippunäkymät!

Mirror Lake - kerro kerro kuvastin

Yosemite -kansallispuisto - Mirror Lake

Mirror Lake on eräs Yosemiten kuuluisimmista järvistä. Se on saanut nimensä lähes täysin tyynestä vedenpinnastaan, joka heijastaa upeasti taivaalla leijailevat pilvet, ympäröivät vuorenhuiput ja puunlatvat. Täällä on oiva tilaisuus harjoittaa valokuvaustaitojaan! Vierailuun kansallispuistossa kannattaa myös ehdottomasti sisällyttää retki puiston kuuluisille sequoia-jättiläispunapuille, joista jotkin ovat kasvaneet puistossa jo usean tuhannen vuoden ajan! HUOM: Mariposan jättiläispunapuulehto on suljettu kevääseen 2018 saakka huoltotöiden vuoksi!

5 paikkaa täydellisen valokuvan nappaamiseen Yosemiten reissulla

  1. Tunnel View
  2. Glacier Point
  3. Yosemite Falls
  4. Vernal ja Nevada -vesiputoukset
  5. Jättiläispunapuiden lehto

Villi luonto ja kaupungin pulssi

Jos reissusi vie sinut Kaliforniaan, Yosemite on eittämättä ihanteellinen kohde lyhyemmällekin visiitille. Mikäli tunnet kutsun myös kaupungin sykkeeseen, voit yhdistää vierailun San Franciscon suurkaupungissa patikointiin Yosemiten henkeäsalpaavissa maisemissa.

Vernal Falls, Yosemite National Park

Milloin mennä & vinkkejä reissuun

Yosemitessa vierailee vuosittain tuhansittain turisteja ympäri maailman. Jos haluat seikkailla puistossa "privaatimmin", kannattaa reissu tehdä turistikauden ulkopuolella. Keväällä vesiputoukset ovat täynnä vettä kun taas syksyisin ne kuivuvat pieniksi noroiksi. Mihin aikaan vuodesta kansallispuistoon matkaatkin, et kuitenkaan koskaan ole Yosemitessa täysin yksin. Puiston alueella liikkuu myös paljon karhuja. Ole siis varuillasi yöaikaan äläkä jätä autoon yhtään ruokaa - muutoin saatat ajaa tästedes avoautolla!

 Bear Sign in Yosemite National Park

Yosemite National Park Fees & Passes

Sisäänpääsyä varten tarvitset Yosemiten kansallispuistoon vierailijapassin. Vierailijapassilla saat 7 päivän ajan liikkua kansallispuistossa jalan, pyörällä tai autolla. Tarkasta voimassaolevat hinnat vierailijapassille Yosemiten kansallispuiston virallisilta sivuilta.

Asiantuntijan vinkki: Yosemiten kansallispuistoon pääsee ilmaiseksi muutamina päivinä vuodessa - tarkista vierailupäivät puiston virallisilta sivuilta. Jos olet varsinainen kansallispuistojen samoilija, kannattaa harkita vuoden voimassaolevan vierailijapassin hankkimista: tällä passilla pääset nimittäin KAIKKIIN kansallispuistoisin ja osavaltioiden virkistysalueille koko USA:ssa!

Haluan Yosemiten kansallispuistoon!
Ota yhteyttä!

Yosemiten kansallispuisto - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä