Yellowstonen kansallispuisto

Yellowstonen kansallispuistosta löytyy sininen reikä maasta
 

Yellowstone - vulkaaninen seikkailu

Karhuja, biisoneita ja susia. Jyliseviä vesiputouksia, lumihuippuisia vuoria ja silminkantamattomiin mäntymetsiä. Yellowstonen kansallispuisto USA:n Kalliovuorilla tarjoaa jylhiä kokemuksia - sekä luontoa rakastaville, historiafriikeille että seikkailijoille. Matkaa Yellowstoneen ei voi jättää tekemättä!

Yellowstonen kansallispuisto

Tämä ainutlaatuinen luonnonsuojelualue levittäytyy yli Wyomingin osavaltion aina Idahoon ja Montanaan saakka. Puisto perustettiin 1872 planeettamme ensimmäiseksi kansallispuistoksi ja nykyään se on maailmankuulu rikkaasta luonnostaan. Yellowstonessa asuu esimerkiksi enemmän kuin 322 lintulajia ja sieltä löytyy yli 300 geysiriä maaperän vulkaanisuudesta johtuen.

Yellowstone on luontomatkailijan valintaHelli silmiä ja hapota jalat – that's Yellowstone! 

Mitä tehdä Yellowstonessa?

Yellowstonen kansallispuistosta löydät muun muassa 228 kilometriä pitkän, jousipyssyn muotoisen tien nimeltä Grand Loop Road. Tällä tiellä voit ajaa läpi mutkittelevan maiseman, kuten useimmat puiston vuosittaisista 2-3 miljoonasta vierailijasta tekevät. Alueella on lukuisia mukavia leiriytymis- ja piknikpaikkoja, joilla voi pitää rentoutumishetkiä ja syödä välipalaa.

Ja jos kaipaat aktiviteetteja, voit trekata kiemurtelevilla poluilla ja käydä katsomassa lukuisia kuumia lähteitä. Mikäli mielit alueille, joilla on villieläimiä, voit liittyä retkille, joita vetävät kokeneet puistonvartijat. Lisäksi Yellowstonessa on paljon mahdollisuuksia kalastukseen ja hiihtämiseen.

Yellowstone – Harmaakarhuja, puhveleita ja antilooppeja 

Eräs Yellowstonen suurimmista kiinnostuksenkohteista on puiston monipuolinen eläimistö. Yellowstone on eräs harvoista alueista, jossa vielä elää suuria harmaakarhuyhdyskuntia. Jos olet onnekas, saatat nähdä vilauksen näistä hurjista puiston kuninkaista, tai ruskeakarhuista, jotka myös elävät alueella. Paras mahdollisuus karhujen bongaukseen on aamun koitteessa ja illan hämärtyessä.

Pitäydy kuitenkin turvallisen välimatkan päässä - karhut voivat painaa jopa 400 kiloa, eivätkä ne katso hyvällä häirikköjä! Muualla puistossa voi nähdä peuroja, punapeuroja, antilooppeja ja suuria puhveleita, jotka usein vaeltelevat pitkin puiston teitä, missä maaperä on vähemmän rankkaa.

Yellowstonessa voit törmätä harmaakarhuihinYellowstone on paikka, jossa voit törmätä tällaiseen pieneen, söpöön karhu-herraan.

Seikkaile Yellowstonen omassa Grand Canyonissa

Jos haluat tuntea luonnonvoimien hurjuuden, on tähän monta mahdollisuutta. Eräs kauneimmista paikoista puistossa on 23 km pitkä Grand Canyon (kyllä, tämä on kanjonin nimi - joskaan se ei ole se tietty Grand Canyon!) keltaisine kivineen, joiden mukaan puisto nimettiin. Lisäksi alueen yli 290 vesiputousta ja jylisevä Yellowstone River ovat mahtavia nähtävyyksiä!

Sihisevä ja pihisevä geysir Old Faithful

Matkallasi Yellowstoneen sinun kannattaa tehdä retki alueen monille kuumille lähteille ja geysireille. Näitä alue on pullollaan, sillä maan alla hehkuu ja kytee jatkuvasti... Eräs suosituimmista vierailukohteista on "Old Faithful", ystävällisellä nimellä varustettu geysir, jota ympäröi kiehuvan kuuma muta. Geysir käynnistää shownsa aina 30 minuutin - 1,5 tunnin välein, mutta jokainen ryöpsähdys kestää kuitenkin vain muutaman minuutin. Lyhyen ajan sisällä korkealle ilmaan syöksähtää tuhansia litroja vettä.

Yellowstone - Old FaithfulPihisevä Old Faithful -geysir on Yellowstonen must-nähtävyys.

Vinkkejä asumiseen

Majoitus Yellowstoneen kannattaa varata hyvissä ajoin etukäteen, sillä kansallispuistoon on paljon haluajia ja majoitusvaihtoehtoja löytyy rajallisesti. Yellowstonen majoitusvaihtoehtoihin kuuluu sekä hotelleja, kabiineja että leirintäalueita. Kysy lisää unelmanikkareiltamme

Yellowstonen kansallispuisto - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä