Washington D.C.

Arlingtonin hautausmaa - muisto sotasankareille
 

Washington D.C. - Vallan keskus

Washington D.C. tunnetaan Valkoisesta talosta ja lukemattomista historiallisista monumenteista. Valtion pääkaupungissa on myös maan parhaimmat museot. Luonnonhistoriasta tieteeseen ja Amerikan historiaan, kaikki löytyy Washington DC:stä. Mikä parasta, monet museot ovat ilmaisia kävijöille - hyvä uutinen matkaajalle, jolla on tiukka budjetti.

Historian tuulia Washingtonista

DC on Yhdysvaltojen historian ja politiikan keskus. Washingtonin monumentit tekevät skeptisempäänkin vaikutuksen. Yksi must-see on Lincoln Memorial, jossa Abraham Lincoln katsoo alas tuolistaan 35 marmoripylvään takaa. Myös Washington-monumentti Valkoisen talon lähellä on huimaavan korkea ja hieno. Tätä teräväkärkistä monumenttia ympäröi useampi Amerikan lippu, ja sijainti tarjoaa hienoja kuvausmahdollisuuksia eri kulmista. Älä myöskään ohita mahdollisuutta kävellä Lincoln monumentilta Capitol Hillille - maailman vallan keskipisteeseen, ainakin joidenkin mielestä.  

Sodankäyntiä ja presidenttejä

Maan lyhyestä historiasta huolimatta amerikkalaiset ovat sotineet monen monta sotaa maailmalla. Washington DC on sotamonumenttien ja kaatuneiden sotilaiden koti. Tunnetuin sotamuistomerkki kaikista on musta seinä, johon on kaiverrettu 5,68,000 nimeä - se tunnetaan nimellä Vietnamin muistomerkki. Tänä päivänä kaatuneiden sotilaiden perheenjäsenet kokoontuvat muistomerkille kunnioittamaan kaatuneita ja tuomaan kukkia tai kopioimaan kaiverrus paperille.

Toinen vaikuttava nähtävyys on Arlingtonin armeijan hautausmaa Potomac-joen varrella, Pentagonin lähellä. John F. Kennedy lepää Arlingtonissa tuhansien muiden sotilaiden kanssa. Vielä tänäkin päivänä on tavallista nähdä hautausseremonia Arlingtonin hautausmaalla, sillä amerikkalaisia sotilaita kaatuu sodissa eri puolilla maailmaa.

Politiikka 

Ei ole salaisuus, että DC on Amerikan politiikan ja historian keskipiste. Jos olet reppureissaaja, jota kiinnostaa politiikka ja historia, niin olet tullut oikeaan paikkaan. Jos taas etsit viehättävää kaupunkitunnelmaa ja rentoa shoppailua pienissä putiikeissa, sinun kannattaisi käydä New Yorkissa tai Bostonissa. Jokaisella kaupungilla on se oma juttunsa. DC:stä löydät super viileitä klubeja ja baareja, mutta niiden etsimiseen kannattaa etukäteen satsata aikaa.

Keskeinen sijainti

Washington DC sijaitsee vain muutaman tunnin matkan päässä New Yorkista, mikä antaa matkaajalle mahdollisuuden valita monen eri lentokentän välillä jos suunnitelmissa on road trip eteläiselle rannikolle. Washington DC on myös lähellä Baltimorea. Juna-, lento- sekä bussiyhteydet ovat loistavat maan eri puolille.

Halvat hostellit keskustassa ja edulliset hotellit juuri keskustan ulkopuolella tekevät majoituksesta kohtuuhintaisen. Matkustaja voi säästää paljon rahaa Washingtonissa, jos välttää kesän sesonkiaikaa sekä aikoja, jolloin kaupungissa on isoja (poliittisia) tapahtumia. Jos matkustat autolla ja käyt Washingtonissa lämpimänä aikana, voit kokeilla laitakaupungin leirintäalueita, jotka sijaitsevat vain 20-30 kilometriä keskustasta ja maksavat ainoastaan noin kymmenen dollaria per paikka. Jos sinulla ei ole autoa, voit käyttää paikallisliikennettä ja keskustassa voi nähdä suurimman osan tärkeistä nähtävyyksistä kävellen. Jos olet kiinnostunut luonnosta ja ulkoilmaseikkailuista kannattaa seurata Potomac-joen vartta sisämaahan, ja jatkaa matkaa Yhdysvaltojen muihin kohteisiin.

Opintomatka Washingtoniin & Opiskelu USA:ssa

Onko sinulla mielessä ryhmä, joka voisi olla kiinnostunut kokemaan Washington D.C.:n tarjontaa porukalla? Opiskeluryhmä, harrasteryhmä tai ihan vain kaveriporukka? Meidän reissaamisen asiantuntijoiden joukossa on myös omat erityisosaajansa ryhmämatkoja varten, joten myös erinäiset opintomatkat Washington D.C:hen järjestyvät helposti.

Tai jos kaipaat reissaamista syvällisempiä kokemuksia ja ymmärrystä toisesta kulttuurista, mitä jos lähtisit opiskelemaan ulkomaille. Opiskelu USA:ssa tarjoaa paljon vaihtoehtoja niin kaupunkien kuin opintosuuntauksienkin osalta – ja tietenkin omat opintoneuvojamme auttavat valintojen tekemisessä!

Washington D.C. - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä