Uusi-Englanti

Upeita rakennuksia
 

Matka Uuteen-Englantiin - USA:n synnyinseuduille

Yhdysvaltojen koillisosassa sijaitseva Uuden-Englannin alue käsittää kuusi osavaltiota, joista löydät kaunista ja vaikuttavaa luontoa sekä pari siistiä suurkaupunkia, kuten Bostonin. Koe alueella vallitseva menneiden aikojen tunnelma - varaa matka Uuteen-Englantiin heti tai huomenna!

Uusi-Englanti

Yhdysvaltojen koillisosassa kaikki alkoi - täällä syntyi USA, se, mitä tänään kutsutaan sen sieluksi. Alueella käytiin 1700-luvulla kuuluisa Yhdysvaltain vapaussota, ja vallitsevasta tunnelmasta pystyy yhä aistimaan verisen menneisyyden väreet, varsinkin Bostonissa ja sen lähiympäristössä.

Uuden-Englannin luonto, historia ja kulttuuri Matkustaessasi Uudessa-Englannissa käyt läpi historiallisten alueiden, uskomattoman kauniiden maisemien sekä isojen kaupunkien täynnä kulttuuririkkauksia. Varsinkin syksyllä Uusi-Englanti on äärettömän kaunis puiden ja metsien vaihtaessa väriään: täällä näet ruskaa parhaimmillaan. Ottamalla auton allesi ja suunnaksi Vermontin tai New Hampshiren, löydät laajoja ja osittain kukkulaisia metsäalueita täynnä lämpimiä värejä.

Uusi-Englanti käsittää kuusi osavaltiota, jotka ovat Connecticut, Rhode Island, Vermont, New Hampshire, Maine ja Massachusetts. On viisasta suunnitella matka etukäteen, paras vaihtoehto on tehdä road trip – autolla pääset kätevästi jokaiseen haluamaasi paikkaan.

Täydellinen bed & breakfast -loma

Matka läpi Uuden-Englannin alueen ei ole täydellinen ilman majoittumista yhteen sen monista mukavista B&B-majataloista. Uudessa-Englannissa on lukuisia isoja, vanhoja taloja, joista monet on rakennettu viktoriaaniseen tyyliin. Niistä monet toimivat majataloina hurmaavine ympäristöineen. Tunnet itsesi heti osaksi perhettä, kun omistajat luultavasti kutsuvat sinut rupattelemaan olohuoneeseensa kahvia tarjoillen.

Uuden-Englannin kohokohdat

Uusi-Englanti on iso alue, johon tutustuminen vie viikkoja. Monista matkan kohokohdista poimimme seuraavat:

Ilmeinen, mutta sitäkin selkeämpi käyntikohde on Atlantin rannikon tuntumassa sijaitseva Boston Massachusettsin osavaltiossa. Myös Cape Codin kaarenmuotoinen niemi mahtavine rantoineen, hiekkadyyneineen ja mukavine rantakaupunkineen noin tunnin ajomatkan päässä Bostonista on matkan arvoinen. Myös Nantucketin ja Martha's Vineyardin saari ovat suositeltavia käyntikohteita.

Massachusettsissa, ihan Bostonin ulkopuolella Cambridgen esikaupungissa, on kuuluisa, historiallinen Harvardin yliopisto, joka kannattaa nähdä.

Ylempänä pohjoisessa Mainen osavaltiossa on mahtavaa rantaviivaa, joka on Yhdysvaltain dramaattisimpia isoine aaltoineen ja terävine kallioineen. Kun ajat tänne sinun pitää ehdottomasti käydä Kennebunkportin rannikkokaupungissa sekä suurenmoisessa, Uuden-Englannin ainoassa, kansallispuistossa Acadiassa. Sen kesyttämätön alue on kaunis ja tarjoaa loistavia vaellus- ja pyöräilyreittejä. Acadiassa on myös paljon kiehtovia lintuja sekä muita eläimiä. Sekä New Hamshiressa että Vermontissa on paljon viihtyisiä, vähemmän tunnettuja kaupunkeja kuin piilossa ympäröivien metsien ja vuorien takana. On mahdotonta olla tuntematta oloaan seesteiseksi näiden kaupunkien läpi kävellessä, sillä ilmapiiri on todella rentoutunut. Connecticut ja USA:n pienin osavaltio Rhode Island ovat nekin mukavia kohteita kauniine rantoineen ja monine idyllisine kaupunkeineen.

Edellämainitut olivat vain pieni osa kaikista niistä mahdollisuuksista, joita matka Uuteen-Englantiin tarjoaa. On selvää, että USA:n matkalla tulee myös nähdä New York City.  Parhaat matkavinkit USA:han saat KILROYn osaavalta henkilökunnalta.

Uusi-Englanti - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä