Seattle

Näkymä päivällä keskustasta vuorelle
 

Matka Seattleen - vuorten ja valtameren väliin

Seattle on moderni pilvenpiirtäjäkaupunki, jonka horisontissa komeilee lumihuippuinen Rainier-vuori. Yhdysvaltojen luoteisrannikon suurkaupunki on siisti ja boheemi luovien ihmisten koti. Varaa matka Seattleen ja aloita reissusuunnittelu toden teolla!

Seattlen historia

... juontaa juurensa 1800- ja 1900-lukujen kultakuumeen aikoihin. Klondykeen matkaavat kullanhuuhtojat lähtivät usein matkaan juuri Seattlesta. Kaupungin ilmapiiri on nuorekas, luova ja jotenkin eurooppalainen. Kaikki tuntuu toimivalta ja freesiltä. Seattlessa on paljon skandinaavista syntyperää olevia asukkaita, minkä huomaa varsinkin keskustan ulkopuolella.

Capitol Hillin pääkadulla käyskentelee monenlaista porukkaa - individualismi ja vastakulttuuri kukoistavat. Pioneer Square -liikekeskus on taas oma kuhiseva maailmansa. Aukiolla tukevasti seisova pilvenpiirtäjä Smith Tower oli aikoinaan maailman korkeimpiin lukeutuva rakennus. Tornin yläilmoista avautuvat maisemat tuovat yllättäen mieleen kotimaan: vihreää metsää, merta ja järviä.

Matka Seattleen - Seattlen skylineSeattlen skylineä koristavat Space Needle ja Mount Rainier.

Seattlen saitit

Seattlessa on paljon kierreltävää ja nähtävää museoista luontokohteisiin. The Space Needle, Seattle Center ja Boeing-tehdas ovat vain joitakin esimerkkejä kaikesta, mitä Seattlessa voi kokea. Perinteinen turistirysä, Pike Place -markkinat ovat ihan hienot, ja jos kahvilaketjujen historia kiinnostaa, löydät tähän nälkään nähtävää markkinapaikalta. Seattlella on erinomainen sijainti valtameren ja vuorten välissä. Se on myös lyhyen ajomatkan päässä Kanadan rajalta, Mount Rainierin tulivuorelta sekä Yellowstonen legendaarisesta kansallispuistosta, joka sijaitsee hieman kauempana Wyomingissa. Seattle on erityisen kätevä starttipaikka suunnitellessasi reissaamista Yhdysvaltojen luoteisosissa.

Sadetakkien luvattu city

Seattlella on todellakin maine Yhdysvaltojen sateisimpana kaupunkina. Sadetakkisäistä huolimatta kaupungin ilmasto on lauhkea, eikä lämpötila ole tippunut alle nollan sitten 1950-luvun. Lumisade on harvinainen ilmiö, vaikka vuoret ovat aivan lähellä. Kesät ovat yleensä lämpimiä, vaikka varsinaisia lämpöaaltoja ei Tyynenmeren läheisyyden takia usein koetakaan.

Matka Seattleen - WaterfrontYksi USA:n isoimmista maailmanpyöristä Seattlen Waterfrontilla.

Liikkuminen

Julkinen liikenne toimii Seattlessa ihailtavan hyvin. Space Needlella on hauska kulkea keskustan läpi. Jos kuitenkin haluat päästä kulkemaan myös Seattlen ulkopuolisilla kaukaisemmilla alueilla, kannattaa vuokrata auto. Vuokrakaaralla kannattaa käydä myös Kanadan puolella Vancouverissa parin tunnin ajomatkan päässä sekä Olympic National Parkissa, joka sijaitsee Seattlesta länteen. Varaa muutama päivä aikaa kiertelyyn, jotta voit todella kokea tämän sademetsämäisen luonnonpuiston, joka on trekkaajan unelmien täyttymys. Luontoelämyksiä on riittämiin tässä osassa Pohjois-Amerikkaa. Lähde vaikka päiväristeilylle Juan de Fucan salmesta ja näe upeita miekkavalaita.

Portti luoteeseen

Seattlesta alkaa tunnettu Highway 1, jota pitkin pääsee San Diegoon asti. Kyseessä on kaunis näköalareitti, joka on varmasti suosituin kaikista Yhdysvaltojen rannikkoreiteistä. Highway 1 ohittaa Oregonin jättiläismäiset punapuut sekä San Franciscon ja Los Angelesin kaupungit, kunnes se saavuttaa Meksikon rajan Etelä-Kaliforniassa. Aloita Amerikan roadtripkätevästi Seattlesta!

KILROYn reissuvinkit

Kiinalaisen uuden vuoden juhlakarkelot täyttävät International Districtin alueen aina tammikuussa. Heinäkuun kolmeviikkoinen Seafair-festivaali tuo kaupunkiin säpinää: vesitasot kisaavat ja musiikki raikuu. Seafair on todellakin kiinnostava kokemus reissaajalle!

Seattle - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä