New York

New York - Manhattan ylhäältä nähtynä
 

Matka New Yorkiin - seikkailu Isossa Omenassa

Voit odottaa ihan mitä tahansa tapahtuvaksi, kun laskeudut maailman ykkössuurkaupungin kuhinaan. New York on vaihtoehtojen kaupunki. Persoonalliset korttelit, puistokonsertit, upeat nähtävyydet ja uskomaton katukulttuuri saavat toivomaan, ettei tarvitsisi nukkua lainkaan. New York sykkii elämää 24h ja voit hyvin tanssia klubikeikoilla aamuun asti jatkaen siitä suoraan shoppailutaivaaseen. New Yorkissa näet ja koet uutta hengästyttävällä tahdilla.

Kokoa oma matkasi New Yorkiin

New York

Manhattanin kadut ovat täynnä klassisia amerikkalaisia ravintoloita, joissa aloitat päivän, ja New Yorkin matkan, kätevästi periamerikkalaisella tavalla täytetyn bagelin, munien, pekonin, makkaroiden tai pannukakkujen muodossa. Aamupalan jälkeen voitkin sitten hurauttaa metrolla Manhattanin eteläpäähän seuraamaan sivusta, kuinka muodikkaat liikenaiset ja kiireiset pörssimiehet kiitävät vauhdilla ohitsesi. Kiiltävät limusiinit ja hodari-kahvikärryt seisovat vierekkäin kadun varsilla.

Muutaman korttelin päästä löytyy Ground Zero, tyhjyyttä ammottava pläntti rakennusten keskellä. Kyseessä on paikka, jossa World Trade Center aikoinaan sijaitsi. Monet newyorkilaiset käyvät päivittäin muistelemassa menehtyneitä, joiden nimet ovat näkyvillä suurilla tauluilla.   

Matka New Yorkiin - sandwiches
Nappaa eväät mukaan New Yorkille tyypillisistä hodari-kärryistä.

"Oh so Soho"!

Jatka vähän kauemmas pohjoiseen, Sohoon ja Greenwich Villageen, jotka ovat rauhallisia, rentoja ja boheemeja kortteleita. Lukuisten kiehtovien pikkuputiikkien lisäksi alueelta löytyy puistoja sekä taiteilija- ja yliopistoympäristöä, kiitos New York Universityn ja monien taidegallerioiden. Täydellinen spotti paikallisen ilmapiirin tarkkailuun löytyy esimerkiksi Prince ja Mercer Streetin kulmassa sijaitsevasta Fanelli's Cafésta.

Cool Lower East Side ja East Village

Kun etsit särmikästä ja viileää fiilistä suuntaa Lower East Siden ja East Villagen kulmille. Alueilta löytyy vaikka millä mitalla siistejä vaate- ja second hand -putiikkeja ja yökerhoja. Musiikkitapahtumat ja kuolematon punk-kulttuuri tuovat näille kortteleille oman tunnelmansa. Alueilla tapahtuu 24/7 jotain, ja kaikki aistisi saavat varmasti kyytiä. Maista taivaallisia ranskanperunoita (siis taivaallisia!) tai asetu kello yhden aikaan yöllä pitkään jonoon, joka odottaa vastustamattomia leivoksia yhdestä Manhattanin monista houkuttelevista leipomoista.

Upper Manhattan

Välkkyvien valomainostaulujen ja jättimäisten ostoskeskusten mielettömyys iskee päin kasvoja Upper Manhattanilla. Vastapainoa tähän hulluuteen saa viettämällä sunnuntaita Central Parkissa, jossa ihmiset rentoutuvat ruohikolla, lenkkeilevät järven ympäri tai pelaavat baseballia. Puistossa hengaaminen on olennainen osa nykkiläistä lifestyleä. Times Squaren lisäksi kannattaa käydä tarkastamassa näköalat Empire State Buildingista.

New York - Manhattan
Tekeminen ei lopu koskaan kesken - onhan New York kaupunki, mikä ei koskaan nuku!

Aloita päiväsi Central Parkin pohjoisosasta Harlemista. Joka sunnuntai sikäläiset perheet kerääntyvät alueen monien kirkkojen jumalanpalveluksiin, joihin kaikki ovat tervetulleita. Canaan Baptist Church on hieno paikka, jossa ilomielinen gospel raikaa.

Central Parkin itäosa Upper East Side on siisti, muodikas ja kallis osa New Yorkia. Kalliita merkkituotteita löytyvät tästä kaupunginosasta, ja kyllä, myös Sinkkuelämää-sarjan tähdet suorittavat ostoksensa täällä. Hieman etelään päin mennessä saavutaan Fifth Avenuelle, jossa on vaatekauppa Abercrombie & Fitch. Kaupassa on neljä kerrosta, sisustus synkkää ja salaperäistä ja teknomusiikki pauhaa korvissa. Perusnewyorkia.

Brooklyn: luovat ja kuuluisat

Manhattanin toisella puolella, East Riverin yli (kannattaa kävellä Brooklyn Bridgen yli, mahtavat maisemat) on Brooklyn, josta on tullut nuorten ja luovien paikka. Erityisesti Williamsburgin naapurusto säteilee luovuttaa kaikkine gallerioineen, second hand -kauppoineen, baareineen, musiikkitapahtumineen. Tämä on paikka, jossa joko huomaa sisäisen newyorkilaisensa ja käyttäytyy niin kuin paikalliset tai sitten tajuaa, että on hyvä syy miksei asu täällä.

Vaikuttava silta vie sinut toisenlaiseen New Yorkiin. Kannattaa myöskin katsastaa Brooklynin keskusta, erityisesti Smith Street, yksi kotoisimmista kaduista New Yorkissa. Täällä vallitsee todella rento ilmapiiri, mikä luokin hyvän pohjan runsaalle shoppailu-, kahvila- ja ravintolaelämälle. Kokeile Bar Tabacia, jossa saatat nähdä jonkun alueella asustavista tähdistä.

Matka New Yorkiin - Brooklyn Bridge
Muista napata selfie Brooklyn Bridgeltä reissualbumiin muistoksi!

New York on myös…

Koripalloa tai jääkiekkoa Madison Square Gardenissa, Guggenheim ja muita maailmanluokan museoita, Staten Islandin lautta ja Vapauden Patsas, loputtomasti keltaisia takseja ja… Haluatko kokea erilaisen New Yorkin matkan? Suunnittele ja lataa oma matkasuunnitelmasi sivustolta I Love New York

Opiskelu New Yorkissa & Opintomatkat New Yorkissa

New York tarjoaa liioittelematta tuhansia ja taas tuhansia mahdollisuuksia oppia uutta, hämmästyä, uudelleenarvioida tietämiään totuuksia, kyseenalaistaan omia asenteitaan ja nauttia kulttuuri- ja biletarjonnan yltäkylläisyydestä.

Reissaamisen ohella voit parkkeerata kaupunkiin myös opiskelujen tiimoilta, tai miten olisi opintomatka New Yorkiin? Istuta ajatuksen siemen opettajan päähän tai pistä itse töpinäksi ja ryhdy matkajohtajaksi esim. harrasteryhmällesi. Reissaamisen asiantuntijoidemme joukosta löytyy myös omat erityisasiantuntijat erilaisten ryhmämatkojen järjestelyihin. Ei siis huolta, lentolippujen varaaminen isollekin ryhmälle ja mitä erilaisemmat opintovierailut ovat meille helppo juttu!

New York - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä