Miami

Miamin siluetti lentokoneesta on upea näky
 

Miamin matka - pastellinväristä biitsielämää

Miamin matkat rakentuvat perinteisesti hiekkarannoista, shoppailusta ja biletyksestä - eli ei kuin ykköset päälle ja ihmisten ilmoille! Kaupungin ulkopuolella taasen voit tavata alligaattoreita Evergladesin suojelualueella.

Kesäihmisen Miami

Miamin metropolialueella asuu yli 5 miljoonaa ihmistä ja kaupunki tarjoaa takuuvarmasti jokaiselle jotakin. Miami on sekoitus upeita Art Deco -rakennuksia, kulttuurien kirjoa, amerikkalaista urheilullisuutta, upeita hiekkarantoja sekä kiihkeää yöelämää. Miamin lumoon kuuluvat myös ihmiset, jotka haluavat tulla nähdyiksi. Little Havannan lattarirytmit sekä lähialueiden upeat nähtävyydet tarjoavat jokaiselle matkalaiselle pureksittavaa.

Miamissa ei tarvitse pelätä, etteikö ehtisi shoppailemaan, sillä suurin osa kaupoista on auki iltamyöhään. Kaupunkia voi liioittelematta kutsua shoppailuparatiisiksi: täältä löydät merkkivaatteet, trendipopot ja kaikkea maan ja taivaan väliltä. 

Puhdasta kaupunkielämää

Miami on rankattu yhdeksi USA:n puhtaimmista kaupungeista. Syykin on selvä: ilma, meri, kadut, laajat viheralueet sekä kaupungin suurenmoinen kierrätysohjelma antavat vaikutelman, että kaupunki on hyvin hoidettu ja siisti. Miami on monella tapaa miellyttävä suurkaupunki, ja siistin ulkokuorensa lisäksi kaupunki tarjoaa sinulle lukemattomia huveja ja paljon tekemistä.

Matka Miamiin onnistuu kaikkina vuodenaikoina. Ilmasto on ihanan lämmin aina, tosin kesällä saattaa olla hyvinkin kuumaa ja kosteaa. Kesäaikana, jolloin on myös sadekausi, voimakkaat ukkosmyrskyt riepottelevat Miamia, jolloin fiilis on kuin Karibialla: trooppisen kuuma.

Vaikutelma voimistuu entisestään Miamin länsipuolella sijaitsevalla valtavalla Everglades-suoalueella. Täällä seikkailet ainutlaatuisessa luonnossa alligaattoreita bongaten - Everglades on ehdoton vierailukohde kaikille Miamin kävijöille!

Matka Miamiin - Everglades luonnonpuisto
Miamin läheisellä Everglades-suojelualueella pääset nauttimaan vehreästä luonnosta.

Miami Vicen maisemissa

Mahtavan ilmaston lisäksi Miamin erikoisuuksiin kuuluvat ihmiset. He rakastavat aurinkoa ja ihastuttavat ystävällisyydellään. Ei ole liioittelua sanoa, että Miami on käymisen arvoinen jo yksistään ihmisten takia. Erityisesti Miami Beachin alue tarjoaa mielenkiintoista nähtävää, ja se on tietysti biitsihengailun mekka. Ulkoilmakahviloissa on mukavaa hörppiä jäälattea auringossa kylpemisen ohella.

Rannalta meren läheisyydestä löytyy myös toinen hyvin erityinen paikka, jota eivät varsinkaan kasari-sarja Miami Vicen fanit voi ohittaa: pieni ja syrjäinen Jimbo's sijaitsee vastapäätä jättiläismäistä Seaquariumia. Paikalliset toivottavat sinut tervetulleeksi kylmän oluen ja savustetun kalan kera. Uniikki Jimbo's on todella kodikas, ja täällä on myös aikoinaan kuvattu otoksia Miami Viceen.

Matkustaminen - Miami Beach iltavalaistuksessaMiami on upea väreiltään sekä päivällä että yöllä.

Miamin korttelikierros

Miami on kiehtova etnisen monimuotoisuutensa vuoksi. Täältä löydät eläväiset ja värikkäät Kuuban, Argentiinan ja Haitin kaupunginosat. Erityisesti Little Havanna, kuubalaisten kaupunginosa, on kiinnostavaa aluetta. Kaiken huippuna on muodikas Lincoln Road Mall, joka on kävelykatu South Beachilla ja täynnä ostospaikkoja sekä toinen toistaan tyylikkäämpiä miamilaisia. Jo katu itsessään on erittäin hyvää viihdettä. Äläkä unohda yöelämää; täältä löydät loputtomasti glitteriä, glamouria sekä baareja ja yökerhoja, kliseisesti mutta todenmukaisesti sanottuna: joka makuun.

Art Deco -kierroksella

Miamin arkkitehtuuri tarjoaa kauniin sekoituksen korkeista pilvenpiirtäjistä valloittaviin pastellinvärisisiin Art Deco -rakennuksiin. South Beachillä Ocean Driven varrella vallitsee yhtä aikaa sekä tyylikäs että rennon boheemi tunnelma. Art Deco -tyyliä katsellessasi voit vain ihmetellä, kuinka kauniita talot voivat olla! Aloita Art Deco -turneesi Welcome Centeristä (10th Street). Tämä pysyvä näyttely toivottaa sinut tervetulleeksi Art Deco -tyyliin.

Jatka pohjoiseen pitkin värikästä Ocean Avenueta; 12th ja 14th Streetin välissä sijaitsee kolme klassista Art Deco -hotellia: Leslie, Carlyle (tuttu elokuvasta Birdcage - lainahöyhenissä) sekä elegentti Cardozo.

Matka Miamiin - Art Decoa South BeachilläMiamin South Beach on tunnettu värikkäästä Art Deco -alueestaan.

Pysähdy seuraavaksi 14th Streetillä Winter Haven Hotellin satumaisilla terasseilla nauttimassa auringosta. Jatka täältä vasemmalle 13th Streetiä kohti Washington Avenueta ja löydät valkoisen Art Deco -korttelin sekä South Beachin ensimmäisen restaurointikohteen. Pysähdy teeman mukaiselle lounaalle 11th Streetin Dineriin, hohtavaan Pullman-autoon. Istu ikkunapaikalle ja ihaile upeasti entisöityä vuoden 1936 Hotel Astoria. Puoli korttelia etelään päin sijaitsee valtava Wolfsonian-designmuseo, jossa kannattaa poiketa kahvilla.

Seuraava stoppi voisi olla 7th Streetillä sijaitseva vuoden 1939 The Hotel, jonka on sisustanut Todd Oldham. Älä missaa upeaa kattotasannetta! Viimeisenä Art Deco -helmenä löydät 9th Streetiltä loputtaman rivistön Art Deco -hotelleja ja voit päättää turneesi nauttimalla lasin martinia yhdessä näistä kaunottarista.

Matka Miamiin - South Beach
Vesi on niin turkoosia että vähintäänkin muutama rantapäivä on Miamissa paikallaan!

Key Biscaynen saari ja Venetian Pool

Kun olet ihaillut tarpeeksi Miamin katujen ja rantojen antia, lähde kaupungin ulkopuolelle etsimään muita tutustumisen arvoisia paikkoja. Key Biscaynen saari on yksi huippukohteista! Saaren hienot hiekkarannat tarjoavat rauhaa ja ihmettelemisen aihetta. Saarella sijaitsee esim. Venetian Pool -niminen jättiläisallas solisevine vesiputouksineen ja koralleineen. Altaaseen on rakennettu jopa palmusaari luolineen. Venetia Pool on suuri ja mahtipontinen, kuten moni asia USA:ssa.

Miamin lähiseudut 

USA:n itärannikolla sijaitsee paljon muitakin kiinnostavia paikkoja Miamin lisäksi. Vuokraa siis auto ja lähde elämäsi road tripille. Kruisaa USA:n eteläisimpään kaupunkiin Key Westiin ja päätä matkasi vaikka New Yorkiin tai Bostoniin asti, jos sinulla on aikaa. Matka Miamiin on loistostartti ikimuistoiselle Amerikan road tripille!

Miamista pääset myös kätevästi Karibialle. Risteilyalukset ja pikalautat kuljettavat sinut yhdessä hujauksessa Bahamalle joko Miamin tai Fort Lauderdalen satamasta. Perillä pääset nauttimaan karibialaisesta elämänmenosta, mutta lähde ihmeessä tutkimusretkille turistikeskittymien ulkopuolelle.
 

Opintomatka Miamiin ja opiskelu USA:ssa

Miami on huikea kokemus taiteista kiinnostuneille: kaupunki pursuaa kuvataiteita ja arkkitehtuuria. Miami soveltuu siis myös eilaisten opintomatkojen areenaksi. Vinkkaa opettajalle, ohjaajalle tai pistä töpinäksi ja ryhdy itse ryhmäjohtajaksi vaikkapa harrasteryhmällesi. Saat tietty kaiken tarvitsemasi avun ja tuen erityisesti ryhmämatkoihin erikoistuneilta reissuasiantuntijoiltamme!

Tai miten olisi pidempi pätkä USA:ssa? Hanki koulutuksen lisäksi sisäpiirin tietoa amerikkalaisuudesta, paranna kielitaitoasi ja ota paikalliskulttuuri omaksesi. Opiskelu Yhdysvalloissa avaa monia mahdollisuuksia!

Miami - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä