Kalifornia

Hengenpelastajien torni rantsussa
 

Matka Kaliforniaan - aurinkoa ja rentoa elämää

Kalifornia on yksi USA:n kauneimmista ja suosituimmista osavaltioista. Länsirannikko on todellinen auringonpalvojien hotspot ja paikka kaikille, jotka viihtyvät biitsillä, aalloilla ja rantabulevardeilla. Näe ja tule nähdyksi! Osavaltio on kuitenkin valtava, joten Kalifornian matkalla ehdit tekemään ja kokemaan vaikka mitä - Golden State ei jätä ketään kylmäksi!

Etsivä löytää

Kalifornia

Jos suunnittelet omaa Amerikan valloitustasi, Kalifornian on vain yksinkertaisesti oltava kohdelistallasi. Kalifornia sijaitsee Tyynen valtameren rannalla ja rajautuu Oregoniin pohjoisessa, Nevadaan idässä, Arizonaan kaakossa sekä Meksikoon etelässä. Kalifornia on toiminnantäyteinen osavaltio: maanpinnan alla jököttää kolme aktiivista tulivuorta, pitkä rantaviiva ja Kalifornianlahti tarjoavat lukuisia aktiviteettimahdollisuuksia surffauksesta valasbongausristeilyihin, osavaltiossa on 420 virkistysjärvialuetta ja maailman korkeimmat puut.

Joten: älä jää liian kauaksi aikaa Los Angelesiin. Suuntaa sitä vastoin Santa Cruziin, San Fransiscoon ja kansallispuistojen huikeisiin maisemiin!

Matka Kaliforniaan - Näissä maisemissa surffarin elämä maistuu!


Kalifornian luonnonihmeet: Yosemite, Death Valley & Sequoia

Kaliforniassa ei ole pulaa kansallispuistoista. Värikkäät kalliomuodostelmat, vesiputoukset ja kanjonit vaihtelevat puistosta toiseen – ja tekevät vaikutuksen puitosta toiseen. Lähde Yosemiteen haukkomaan henkeä huikeiden maisemien edessä: näe erikoisia kalliomuodotumia, heitä vettä kasvoille vesiputouksilla ja liukastele jäätiköllä. Vastapainoksi vehreydelle vieraile jenkkilän kuumimmalla luonnontilassa olevalla alueella Death Valleyssa. Lähellä tätä 'Kuoleman autiomaata' sijaitsee Sequoia, jättiläspuiden metsä. Puistoalueen 80-metriset puujättiläiset muistuttavat kooltaan lähinnä pilveniirtäjiä. 

Pidä budjetti kurissa ja hanki National Park -pass, jolla voit vierailla kaikissa USA:n kansallispuistoissa vuoden ajan.

Kalifornian Death Valley

Näe ja tule nähdyksi Los Angelesissa

Täysin toisenlaisen puolen Kaliforniasta näet, kun siirryt luonnonhelmasta Los Angelesin miljoonakaupunkiin. Kaupunki on todella iso, valtava asfalttijättiläinen! Suuri koko tarkoittaa tietysti pitkiä välimatkoja, mutta se tarkoittaa myös, ettet varmasti pitkästy Losissa. Todennäköisesti tarvitsisit useamman reissun nähdäksesi kaiken, mutta jostain pitää aina aloittaa – hyvä lähtökohta on rannikkokulttuuriin tutustuminen South Bayn Manhattan, Hermosa ja Redondo -biitseillä.

Los Angelesissa julkinen liikenne on varsin olematonta, joten autonvuokraus on paras vaihtoehtosi paikasta toiseen liikkumiseen. Kruisaile ainakin Santa Monican, Venice Beachin, Malibun, Hollywoodin, Pasadenan ja Marina del Reyn läpi nähdäksesi paikallista elämänmenoa aidoimmillaan.  

Matka Kaliforniaan - Los Angelesin keskustan maisemia

Los Angelesin keskusta on kaupungin liike-elämän keskus, mutta alue on paljon muutakin. Keskustassa törmäät erilaisiin naapurustoihin, joilla kullakin on oma personaalisuutensa ja persoonansa: taidekorttelit, Chinatown ja South Park.

Shoppailumahdollisuuksista ei ole pulaa Los Angelesissa. Rodeo Drive on ehkä maailman kuuluisin luksus-shoppailun ostoskatu. Rikkaat ja kuuluisat tekevät ostoksia myös Beverly Hillsin ja Bel Airin luksusliikkeissä, boheemit valitsevat Melrosen Avenuen putiikit. Tulet olemaan ihmeissäsi kaikesta näkemästäsi.

Venice Beachiltä bongaat puolestaan kliseiset bikinipukeiset rullaluistelevat naiset ja muskeleitaan esittelevät kehonrakentajat. Rantabulevardi on kaiken kaikkiaan värikäs alue, jossa kannattaa vetää syvään henkeä ja nauttia ympäröivästä, ympärivuorokautisesta sirkuksesta. Muovisia naisia ja naurettavasti puettuja koiria sanoisi ehkä joku, mutta näky se on tämäkin, ja kulttuurinsa kullakin maailmankolkalla :).

Matka Kaliforniaan - Los Angeles yöllä

Jos haluat paeta eurooppalaisemman kulttuurin pariin, suuntaa Third Street Promenadille Santa Monicaan. Sieltä löydät ketjuliikkeitä, terasseja ja katusoittajia. Eurooppalaisen taiteen keskus, Getty Center, on vierailemisen arvoinen kohde Santa Monicasta pohjoiseen. Getty on kiinnostava spotti jo itse rakennuksen arkkitehtuurin ja ympäröivän maiseman vuoksi. Vielä viimeisenä vinkkinä: tee retki Universal Studioille ja nappaa kuvia oikeista "staroista" Hollywood Boulevardilla.

San Francisco 

Monet eurooppalaiset tuntevat olonsa kotoisaksi San Franciscossa. Kukkais- ja homoparaatit täyttävät kesäisin kadut, mikä kertoo San Fransiscon liberaaliudesta, mutta myös paikallisten rennosta asenteesta ja halusta juhlistaa elämää. Kaikenkaikkiaan koko kaupungista huokuu hyväntuulinen fiilis! Friscossa pääset aina bileisiin, etenkin South of Market Streetin ympäristössä. Alueella on paljon baareja ja kahviloita, joten kiertele ja valitse oma suosikkisi.

Ja kun kerran nyt olet alueella, käväise samalla San Francisco Museum of Modern Artissa. Turistien suosimat kaapeliautot (cable cars) ovat kyllä idyllisen näköisiä ja ihan hauskoja, mutta voih-niin-kovin turistientäyteisiä. Fisherman's Wharf on niin ikään tunnelmallinen paikka, mutta varaudu sielläkin turistilaumoihin. Sen sijaan varaa liput etukäteen Amerikan kuuluisimpaan vankilaan, Alcatraziin. Pikkuruiset sellit ovat omiaan aiheuttamaan vilunväreitä kuumallakin helteellä!

Mutta se kaikkein tärkein: Käynti San Fransiscossa ei ole mitään ilman kävelyä Golden Gate -sillalla. Näkymät sillalta ovat usein varsin sumuiset, mutta siitäkin huolimatta kokemus on sen arvoinen! 

Matka Kaliforniaan - Golden Gate, San Franciso

San Diego

Jos aikataulusi vain antaa periksi, vietä muutama päivä myös San Diegossa. Vieraile La Jolla, Coronado ja Mission -biitseillä, käppäile kaupungilla ja suuntaa illaksi Little Italyyn, kaupungin keskustaan. San Diegon must see -paikkoihin lukeutuu myös San Diego's Old Town. Alue on mielenkiintoinen ja tarjoaa vierailijoilleen vaikka mitä tekemistä: ravintoloita, teattereita, puistoja, museoita, tapahtumia ja vaikka mitä muuta! Ja Old Townista saat muuten Kalifornian parasta meksikolaista ruokaa. 

Sitä aitoa meksikoilaista voit käydä maistelemaassa rajan toisella puolella päiväretkellä. Tijuana on vain puolen tunnin ajomatkan päässä, tosin saatat joutua odottelemaan jonossa rajalla useamman tunnin.

Seikkailut Kaliforniassa

Jos haluat nähdä ja kokea kaiken yllä mainitun, suosittelemme seikkailumatkaa Kaliforniaan: lähde ja koe Kalifornian kootut palat! Meidän seikkailumatkamme eivät ole mitään tavallisia pakettimatkoja, joilla bussilastillinen turisteja puhuu vain keskenään ja seuraa parijonossa neonkeltaiseen lippikseen sonnustautunutta ryhmäjohtajaa suorinta tietä matkaoppaan osoittamalta nähtävyydeltä toiselle. Ehei, näillä reissuilla tallataan kiertoteitä ja tutustutaan niin muihin samanhenkisiin reissaajiin kuin paikallisiinkin. Paikallinen opas paljastaa omat suosikkinsa, vie ryhmän tunnettujen nähtävyyksien lisäksi vähemmän tunnettuihin paikkoihin ja antaa vinkkejä omatoimiseen kiertelyyn. 

Seikkaile Kaliforniassa

Seikkaile Kaliforniassa
Buukkaa itsellesi seikkailumatka! Reissaa pienryhmässä muiden reppureissaajien kanssa, tutustu uusiin ihmisiin ja koe Kalifornian paras tarjonta paikallisen oppaan johdattelemana.
Lue lisää

Surffaus Kaliforniassa

Etelä-Kalifornia on todellinen surffiparatiisi. Alueella on maailman eniten surffareita väkilukuun suhteutettuna, joten näet eläviä esimerkkejä surffauksen mukaansatempaavasta voimasta jotakuinkin kaikkialla. Kalifornia ei ole ainoastaan matkakohde, se on surffikulttuurin synnyinsija. Viiden tunnin ajomatkan pituinen surffirannikko Los Angelesista San Diegoon pitää sisällään sopivia aaltoja kaiken tasoisille surffareille.

Surffileiri Kaliforniassa

Alk. 759,-
Surffileiri Kaliforniassa
Etelä-Kalifornia on yksi maailman parhaista surffispoteista. Surffileirillä opit alkeet ja hiot jo aikaisemmin kerryttämiä oppejasi. Ja Kaliforniassa on aina surffikausi!
Lue lisää

Road trip Kalifornian rannikolla

Jos veri vetää tielle, niin älä turhaan taistele vastaan, vaan vuokraa auto ja lähde, minne sisäinen kompassi sinua vie! Varsin varteenotettava vaihtoehto on ajaa pitkin Kalifornian rannikkoa Los Angelesista San Franciscoon – luonnollisesti teitä pääsee myös toiseen suuntaan.

Kalifornia on kuin suunniteltu road trippejä ajatellen: huimia maisemia, hyväkuntoiset tiet, paljon nähtävää matkan varrella ja lukuisia mielenkiintoisia pysähdyspaikkoja pääteiden varrella. Pysähdy esim. Malibussa bongaamassa julkkisten hulppeita koteja, Santa Barbarassa fiilistelemässä espanjalaisia viboja ja Santa Cruzissa testaamassa taitojasi surffiaalloilla. Valtatie 101 tarjoaa vierailleen täydellisen vapauden tunteen!

Road trip Kaliforniassa

Alk. 259,-
Road trip Kaliforniassa
Näe Kalifornian valitut palat: lähde road tripille ja mene, minne haluat. Buukkaa vuokra-auto etukäteen: saat meiltä nyt yhden ilmaisen vuorokauden road tripillesi!
Lue lisää

Laskettelu Kaliforniassa

Kalifornia tunnetaan aurinkoisena hiekkarantojen osavaltiona ja sitä se onkin – myös. Maisemien ja lämpötilojen skaala on kattava: kuumia hiekkarantoja, pakkasen takaamia lumirinteitä, kuivia aavikoita ja vehreitä metsiä. Lake Tahoen alue on suosittu lautailijoiden ja laskettelijoiden parissa. Laudan ja suksien lisäksi alueella voi nauttia myös muista talvilajeista. Kokeile esim. kelkkailua, snow tubea tai lumikenkäilyä.

Hiihtokeskukset tarjoavat talvisesonkiaikojen ulkopuolella myös muita aktiviteettimahdollisuuksia. Esimerkiksi Big Bear -järven alue on erityisen kaunis oikeastaan mihin vuodenaikaan tahansa. Muutaman päivän kaupungin ulkopuolelle siirtyminen tekee hyvää myös budjetillesi.

Matka Kaliforniaan - Laskettelua Kalifornian lumilla

Majoitus Kaliforniassa

Hotellit voivat olla aika tyyriitä yleisesti USA:ssa, poikkeuksena Vegas. Hostellit, kotimajoitukset ja B&B:t ovat kuitenkin suhteellisen edullisia. Vältä halpoja tienvarsimotelleja, varsinkin jos sinulla on taipumusta torakka-allergiaan... Hinnat toki vaihtelevat alueittain, mutta varaudu pulittamaan hostelliyöstä jotakuinkin 20–25€.

Milloin mennä?

Kaliforniaan voi suunnata oikeastaan ihan mihin vuodenaikaan tahansa, mutta jos havittelet rusketusta – ilman sitä erotut tässä osavaltiossa joukosta – kannattaa matkaan lähteä juuri ennen kesää tai hieman kiireisimmän ja kuumimman kesäkauden jälkeen. Vältä matkustamista keskikesällä, heinä- ja elokuussa. Näin vältät suurimmat turistimassoja ja säästät lentolipuissa, asumisessa sekä muissa kustannuksissa. Etelä-Kaliforniassa paistaa ympäri vuoden, joten älä turhaan huolehdi huonosta säästä!

Ota yhteyttä