Grand Canyon

Grand Canyon on mahtava kokemus
 

Matka Grand Canyonille - intiaanien maisemiin

Kilometrikaupalla pystysuorana alaspäin syöksyviä kanjoneita ja terävien huippujen hallitsema maisemaa avautuu eteesi auringon valellessa kaiken kullanhohtoisin sävyin; Grand Canyon on dramaattisuudessaan henkeäsalpaavan kaunis. Laskeudu kanjonin pohjalle ja patikoi intiaanien jälkeensä jättämillä poluilla. Kokemus on yksi USA:n matkasi ehdottomista kohokohdista! Tee matka Grand Canyonille.

Grand Canyon

Tämä huikea kanjoni sijaitsee Pohjois-Arizonassa, Yhdysvalloissa, samannimisessä kansallispuistossa. Peräti 446 kilometriä pitkä, 6 - 29 kilometriä leveä ja jopa kaksi kilometriä syvä dramaattinen kanjonimaisema jatkuu Coloradoon asti. Colorado-joki, joka edelleenkin virtaa syvällä kanjonin pohjalla, koversi voimallaan Grand Canyonin yli kuusi miljoonaa vuotta sitten. Grand Canyon kuuluu myös UNESCOn maailmanperintökohteiden listalle.

Matka Grand Canyonille - intiaanien maisemiinMatka Grand Canyonille jää mieleen loppu elämäksi. 

Auringonlasku ei ehkä koskaan ole tuntunut yhtä sykähdyttävältä, kuin tämän maiseman äärellä. Terävästi laskeutuvat jyrkänteet ja korkeuksiin kohoavat huiput piirtävät mystisen oloista sahamaista maisemaa, jota auringon punertavat värit pehmentävät.

Ensimmäisinä kanjonia asuttivat metsästäjä-keräilijäkansat tuhansia vuosia sitten, navajo-intiaanien seuratessa perässä. Vuonna 1869 Yhdysvaltojen sisällissodan veteraani John Wesley Powell retkikuntineen matkasi ensimmäisenä Colorado-jokea pitkin. Mittava matka oli vaarallinen puuveneiden heittelehtiessä joen hurjissa kuohuissa.

Nykyisin kanjoni on monen Yhdysvaltoja reissaavan matkan kohokohta. Vuosittain 4 - 5 miljoonaa ihmistä haluaa tutustua tähän ihmeelliseen maisemaan vaeltaen, jokea pitkin matkaten tai vain maisemapaikoilta.

Grand Canyonin eteläosa on kaikista suosituin vierailukohde, ja se on auki vuoden ympäri. Pohjoisosa on auki vain kesäisin. Mikäli haluat ajaa pohjoisesta etelään koko matkan, kilometrejä kertyy 500. Grand Canyonin lämpötilat kohoavat kuumimmillaan jopa 40 asteeseen kesällä, joten vaeltajien on muistettava riittävä nesteytys, ettei veto uuvu.

Huikeita maisemia - Grand CanyonGrand Canyon on koettava omin silmin. 

Nähtävää ja seikkailtavaa

Monet matkanjärjestäjät tarjoavat erityyppisiä retkipaketteja kanjoniin. Seikkailuhenkisempi ei meinaa pysyä nahoissaan huomatessaan, mitä kaikkea täällä voi tehdä. Vaeltamisen ohella tarjolla on koskenlaskua, ratsastusta ja maastopyöräilyä. Kanjonia voi ihmetellä myös helikopterista käsin.

Mikäli suunnittelet vaelluksen tekemistä, huomioi, että kanjoniin laskeutumiseenkin menee aikaa, joten päiväretki on liian optimistinen aikataulutus. Kanjonin pohjalla kuumuus tuntuu voimakkaammalta kuin ylempänä, joten riittävien vesivarastojen mukaan pakkaaminen on välttämättöntä. Reiteillä on myös pysyttävä, sillä vuosittain eksyneitä varten tarvitaan melkoinen etsintäpartioiden määrä.

Jos taas haluat matkata kanjonin päästä päähän jokea pitkin moottoroidulla lautalla, varaa reissuun kuusi päivää. Ympäristöystävällisempi ja kiinnostavampi matka kestää kaksi viikkoa pelkällä lihasvoimalla toteutettuna.

Grand Canyon SkywalkHaluaisitko kurkistaa Grand Canyonin Skywalkilta alas?

Tammikuussa 2006 avattu Skywalk sijaitsee hualapai-intiaanien reservaatissa kanjonin länsiosassa. Skywalkissa kävelet korkean reunan yli lasista siltaa pitkin allasi 1 200 metrin pudotus - mitä mainioin tilaisuus päästä sinuiksi korkeanpaikankammosi kanssa, siis.

Intiaanien historiaan tutustuminen on myös kiinnostava osa reissua. Jos käytettävissäsi on aikaa enemmän kuin päiväretken verran, järjestä itsellesi tilaisuus nähdä maisema auringon noustessa tai laskiessa.

Liikkuminen Grand Canyonilla

Voit liikkua paikasta toiseen omalla autolla, bussilla tai junalla. Vuokra-auto tai asuntoauto onkin yksi helpoimmista tavoista kiertää Amerikkaa. Jos suuntaat pohjoiseen, muista tsekata, että se on auki kyseisenä aikana. Yleensä alue avataan toukokuun lopussa ja pysyy auki läpi kesän.

Grand Canyon - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä